Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Salariile şi pensiile vor fi reduse şi pot fi majorate în 2011 doar prin restructurare

Vineri, 21 Mai 2010 (18:31:45)

Guvernul îşi menţine decizia de a limita deficitul bugetar prin reducerea cheltuielilor, iar majorarea salariilor şi pensiilor din 2011 depinde de restructurarea sistemului public şi reluarea creşterii economice, următoarele şase luni fiind decisive în acest sens, a declarat premierul Emil Boc.

"Considerăm în continuare că în perioade de criză nu trebuie majorate TVA şi cota unică şi optăm pentru reducerea cheltuielilor bugetare, pentru a ne încadra într-un deficit de 6,8%. Următoarele şase luni vor fi decisive, iar de succesul acestor măsuri depinde reluarea creşterii economice şi a salariilor şi pensiilor, din 2011, cu restructurarea sectorului", a spus Boc, la finalul discuţiilor cu patronatele.

El a asigurat că nu vor fi afectate alocaţiile pentru copii, persoane cu handicap, veterani de război şi foşti persecutaţi politic şi că venitul minim garantat va fi păstrat.

"Pentru mine ar fi foarte simplu să spun că nu ne vom atinge de salarii şi pensii, probabil că în acel moment voi fi aplaudat în Piaţa Victoriei de către sindicalişti şi ceilalţi şi nu voi mai fi hulit, dar ce se va întâmpla? Mai putem plăti câteva luni salariile şi pensiile, ne mai putem împrumuta, dar până la un punct. Uitaţi-vă în spate, am avut o creştere economică bazată pe împrumut şi consum, am trăit din împrumut şi din consum cu credit pe buletin. Toată clasa politică şi eu sunt parte a acestor lucruri care s-au întâmplat, dar poate că este cazul să oprim această evoluţie negativă cu orice cost politic, personal sau de partid", a adăugat şeful Guvernului.

Boc a reluat şi acuzaţiile la adresa fostului guvern liberal, afirmând că Tăriceanu, ca prim-ministru, şi Vosganian, ca ministru al Finanţelor, au acordat "cadouri otrăvite" în materie de salarii şi pensii, avizând majorări nesusţinute economic.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, vineri, cu organizaţiile patronale pentru discuţii privind scrisoarea de intenţie convenită cu FMI, înainte ca documentul să fie aprobat de Guvern, după ce joi a discutat cu liderii sindicali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Salariile şi pensiile vor fi reduse şi pot fi majorate în 2011 doar prin restructurare.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Boc: Salariile şi pensiile vor fi reduse şi pot fi majorate în 2011 doar prin restructurare1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Concept interesant! trimis de
(22 mai 2010, 09:55:25
Interesant concept este cel privind restructurarea pensionarilor! Cum isi propune dl Boc - de fapt ce ordin va primi dl Boc - cum sa realizeze aceasta restructurare, prin gazare sau cu injectie letala? Cred c-a vazut din informarile serviciilor ca metoda sinuciderilor nu-i deloc eficienta! Sunt prea putine fata de ce restructurare, probabil, si-au planificat iubitii nostri conducatori.
2.   Boc,Boc... trimis de
(22 mai 2010, 21:20:17
Nu degeaba i-a zis Madalin Voicu ,,clitoris,, al politicii acestui lingau de doi bani.
Reducerea salariilor trebuia facuta in functie de marimea acestuia nu cu 25% la toti. Cata minte iti trebuie sa iei 25% din 800 ron si 25% din 4000 ron ? E acelasi lucru? Asta e dreptatea impartita de ,,spalatii pe creier,,portocalii? Si cu ce drept te iei de pensia omului cand el a contribuit ani la rand ca sa o poata lua? De ce nu a marit TVA-ul ca sa suporte toti in acelasi mod criza? La deconturile si manariile celor din guvern si parlament nu este criza?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei