Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Dascălii intră în grevă de pe 31 mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dascălii suceveni sunt la un pas de declanşarea grevei generale şi, mai mult decât atât, la un pas de blocarea anului şcolar.

Astfel, potrivit liderilor de sindicat din învăţământul judeţean, pe 31 mai dascălii din toate şcolile din judeţ vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, grevă care, în opinia liderilor de sindicat, va duce la blocarea anului şcolar.

„După cum sunt semnalele din partea guvernanţilor, se pare că se va ajunge până la grevă generală şi până la blocarea anului şcolar. Nu se vor încheia mediile, în această perioadă nu se pun note”, a spus Gheorghe Şorodoc, liderul sindicatului Bucovina Rădăuţi.

Şi Constantin Cernica, liderul sindicatului „Spiru Haret” din Suceava, a declarat că toţi membrii din sindicat au decis să între în grevă generală pe perioadă nedetermninată de pe 31 mai.

Mai mult, sindicaliştii au anunţat că „profesorii nu vor intra nici la proba de bacalaureat care se va susţine începând cu 31 mai, cea orală la o limbă modernă”. În acest fel, susţin sindicaliştii, se va putea recurge la blocarea anului şcolar.

Profesorii nu sunt de acord, printre altele, cu diminuarea veniturilor salariale, prin aplicarea Legii Nr. 330/2009, cu neacordarea unor sporuri negociate prin contractele colective de muncă, precum şi cu „refuzul punerii în executare a hotărârilor judecătoreşti, prin care au fost câştigate în instanţă drepturi salariale, blocate prin adrese ale MECTS”.

Totodată, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că nu se mai acordă în acest an bilete de odihnă şi tratament subvenţionate, şi de subevaluarea costurilor standard per elev, care conduc la imposibilitatea achitării integrale şi la timp a salariilor.

Judeţul Suceava a fost reprezentat la mitingul bugetarilor de pe 19 aprilie 2010 de la Bucureşti de un număr de peste 200 de cadre didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dascălii intră în grevă de pe 31 mai.
 Vizualizări articol: 1776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Dascălii intră în grevă de pe 31 mai3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Greva in invatamant trimis de
(21 mai 2010, 22:27:07
Sa le fie rusine, dupa salariile care le au...si munca pe care o fac! Propun guvernului sa=i plateasca dupa nr orelor lucrate.Codul muncii spune ca ptr o norma intreaga, nr de ore lucrate este de 40 ore saptamanal .Cat este norma de ore ptr un cadru didactic?...20...!Asa ca .... 1/2 din salariu ! Si...ciocul mic...fabricanti de analfabeti....!!!! si puneti osul la treaba...!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei