Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fatalitate

A murit în Spitalul Judeţean, imediat după externare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână în vârstă de 73 de ani a murit în Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, la scurt timp după ce a fost externată din unitatea medicală.

Toată povestea s-a petrecut acum două zile, în jurul prânzului.

Elena B., din localitatea Capu Câmpului, se internase în spital pentru a se opera de hernie.

Joi dimineaţă, medicii care s-au ocupat de ea i-au spus că se poate întoarce la domiciliu, urmând să i se facă actele de externare din spital.

După ce s-a schimbat de haine şi a primit toate documentele de externare, septuagenara a luat uşor-uşor spre poarta unităţii medicale.

Nu a mai apucat să iasă din incinta unităţii medicale, că i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit la pământ.

Bătrâna a fost dusă imediat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, însă, în ciuda eforturilor făcute de medicii de gardă, viaţa ei nu a mai putut fi salvată.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, doctorul Tiberiu Brădăţan, neagă posibilitatea apariţiei unor complicaţii post operatorii, care să fi condus la deces, explicând că într-un asemenea caz bătrâna ar fi trebuit să aibă nişte simptome anterioare, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Pacienta se simţea bine, de-aia a şi fost externată. Moartea ei a fost subită, de cauză cardio-vasculară. A ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor cu respiraţii agonice, tensiune zero, şi a murit în câteva minute prin stop-cardiorespirator. Faptul că starea ei s-a deteriorat extrem de rapid înseamnă că problema este una legată de sistemul circulator. Bolnava ar fi putut suferi un infarct, un anevrism de aortă, o embolie pulmonară masivă, dar cauza exactă a morţii urmează să fie stabilită la necropsie. Oricum, culpa medicală şi agresiunea sunt excluse”, a spus responsabilul de relaţiile cu presa al celei mai mari unităţi medicale din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit în Spitalul Judeţean, imediat după externare.
 Vizualizări articol: 4828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
A murit în Spitalul Judeţean, imediat după externare4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dumnezeu sa o ierte! trimis de
(21 mai 2010, 12:30:22
Se mai intampla! Si Anthony Van Loo de numai 21 de ani din echipa nationala de footbal a Belgiei a murit imediat ce a intrat pe teren desi facuse de curand un consult medical amanuntit! Cu inima nu-i de glumit!
1.1  RE: Dumnezeu sa o ierte! trimis de
(21 mai 2010, 15:27:42
dar nici cu unii doctori nu-i de glumit, esti de acord?
2.   Intrebare trimis de
(21 mai 2010, 15:43:53
De ce culpa medicala este exclusa? Nu ar trebui sa astepte rezultatul autopsiei inainte de a fi siguri de ceva?
3.   :) trimis de
(21 mai 2010, 22:13:34
Tipic romanesc
4.   Incerdibil trimis de
(21 mai 2010, 23:03:45
Domnule purtator de cuvint cum justificati moartea batrinei CULPA MEDICALA ESTE EXCLUSA nu inteleg . In luna martie 2010 a decedat tatal meu in acest spital daca se poate numi spital.A fost operat de hernie si dupa trei zile de la operatie,a murit. Aceiasi situatie, embolie pulmonara. Ar fi trebuit sa puna neglijenta medicala.Te duci la spital sa te tratezi si Mori cu zile.Pe mine ma intereseaza ce tratament i-au facut daca i-au facut anticoagulante.Atat stiti sa spuneti nu suntem vinovati.Sa va fie rusine!Saraci oamenii vin la spital, vai de mama lor,le luati banii si ii omorati,pur si simplu nu va intereseaza.Rusine!Cum sa mai muncesti in Romania cand nu ai asistenta medicala.Daca nu ai banii nu te poti interna intr-un spital esti tratat oribil,nu se uita nimeni la tine.Dupa 45 de ani munciti in Romania.Ce fel de oamenii sunt astia........nu au nici o vina asta este scuza lor.Mortul este vinovat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei