Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2010 - Anul XV, nr. 113 (4404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mister

Cu urme de laţ pe gât, venele la mâini tăiate şi plăgi înjunghiate, şeful DNA Suceava a avut oficial „un accident casnic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Misterul planează în jurul incidentului care îl are în centru pe procurorul şef al DNA Suceava, Marius Adrian Surdu, în vârstă de 42 de ani. Comunicatul oficial al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, pe baza declaraţiilor familiei, este că procurorul a ajuns vineri noapte la Urgenţă cu o plagă tăiată latero-toracică, suferită în urma unui accident casnic.

Echipa de medici de gardă a intervenit chirurgical, prima dată vineri noapte şi a doua oară sâmbătă dimineaţă, pentru a rezolva emfizemul pulmonar consecutiv înţepăturii. Ieri, procurorul era în continuare conectat la aparatele de respiraţie artificială, dar era stabil hemodinamic şi medicii erau optimişti în privinţa şanselor de supravieţuire şi recuperare.

În ciuda insistenţelor, medicii de la Spitalul de Urgenţă au fost extrem de rezervaţi în a oferi mai multe date despre caz.

Din informaţiile noastre, procurorul Surdu a fost, în cursul zilei de vineri, împreună cu soţia şi copiii la Botoşani. Soţia a rămas acolo, el s-a întors în cursul serii la Suceava pentru că ar fi avut câteva probleme de rezolvat.

În jurul orei 22.00, un apel la 112 a solicitat intervenţia poliţiei la locuinţa unei persoane care suferise o plagă înjunghiată la nivelul inimii. După ce au constatat că este vorba de un procuror, poliţiştii au predat cazul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Cumnatul lui Marius Surdu, omul care a sunat la 112

La momentul sosirii ambulanţei, Marius Surdu se afla în casă cu doi bărbaţi, dintre care unul era cumnatul său, cel care a şi anunţat cazul la 112. Procurorul era semiconştient şi prezenta pe gât urmele de strangulare ale unui laţ, avea venele tăiate la ambele mâini şi două plăgi înjunghiate la nivel bilateral toracic. Sângera puternic iar unul dintre bărbaţi îi acorda primul ajutor.

Tratamentul de urgenţă administrat de cei de la ambulanţă l-a readus în simţiri, astfel că până la spital starea sa era ceva mai bună.

Surse din apropierea anchetei ne-au declarat că procurorul chiar ar fi refuzat, în prima fază, să accepte investigaţiile la computerul tomograf. A fost operat de urgenţă - prima dată o intervenţie de mai mică amploare, a doua oară o operaţie mai complexă, ocazie cu care s-ar fi descoperit că a avut şi intestinele înţepate de cuţit.

 

Nu era băut

Consumul de alcool sau alte substanţe nu a fost menţionat de nici unul dintre cei care au avut legătură cu acest caz, prin urmare nu sunt motive să fie luat în calcul, cel puţin până acum.

Şeful DNA Suceava nu era cunoscut nici ca un consumator de alcool, nici ca persoană depresivă sau cu alte afecţiuni psihice, iar varianta accidentului casnic susţinută oficial este penibilă.

Determinarea cu care a vrut să moară tânărul procuror, cu încă două persoane în casă, arată o presiune psihologică enormă şi ar fi interesant de aflat cine era cea de-a doua persoană din apartamentul său şi care a fost tema discuţiei anterioare tentativei de sinucidere.

Potrivit unor medici psihiatri cu care am stat de vorbă, încercarea mai multor variante de sinucidere arată că procurorul dorea să moară cât mai repede şi nici una din metode nu i s-a părut suficient de eficientă. De asemenea, după încercarea de a se spânzura, creierul ar fi suferit de pe urma lipsei de oxigen, deci deciziile ulterioare oricum nu ar fi fost cele mai bune. 

 

Mandici, singurul care a vorbit

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, unitatea care, conform competenţelor, a preluat ancheta în acest caz, au refuzat să ofere orice detaliu despre acest caz.

Dacă prim-procurorul Elisabeta Cocîrlă nu a mai răspuns la telefonul de serviciu în ultimele zile, procurorul Luminiţa Leonte, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, ne-a declarat că nu este la curent cu ancheta şi nu are nimic de declarat, aşteptând dispoziţiile şefilor legate de un eventual comunicat oficial cu privire la ce s-a întâmplat vineri noapte în casa procurorului şef al DNA Suceava.

Singurul care a vorbit a fost Vasile Mandici, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava

“Noi credem că a fost vorba de un accident casnic, nicidecum de vreo sinucidere. Nu avea motiv, nu avea probleme familiale, erau o familie fericită alături de cele două fetiţe ale lor”, a spus magistratul, citat de „Adevărul de Seară”, ediţia de Suceava.

 

Cine este Marius Surdu

Marius Adrian Surdu se afla în fruntea Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din noiembrie 2008, când l-a înlocuit pe Cristian Constantin Martin.

Marius Surdu a fost cooptat în structurile fostului Parchet Naţional Anticorupţie (PNA) încă de la începuturi. Cel care l-a propulsat în structurile anticorupţie este primul procuror general al PNA, Ioan Amariei.

Înainte de a deveni şef al DNA Suceava, Marius Surdu a condus structura similară de la Bucureşti.

Ca experienţă profesională, trebuie spus că lucrează în cadrul Ministerului Public de la începutul anilor ’90.

Începând cu 31 mai 2001, Marius Surdu a îndeplinit funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, post pe care l-a ocupat până la plecarea la Bucureşti, la fostul Parchet Naţional Anticorupţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu urme de laţ pe gât, venele la mâini tăiate şi plăgi înjunghiate, şeful DNA Suceava a avut oficial „un accident casnic”.
 Vizualizări articol: 10729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 16 voturi
Cu urme de laţ pe gât, venele la mâini tăiate şi plăgi înjunghiate, şeful DNA Suceava a avut oficial „un accident casnic”3.4516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sanatate! trimis de
(17 mai 2010, 11:35:26
Dumnezeu sa-l ajute si sa-i dea putere sa treaca peste aceste necazuri! Eu cred ca stresul si tensiunea acumulata in munca lui l-au impins la un asemenea gest sau poate unele presiuni politica intr-un anumit caz.
1.1  RE: Sanatate! trimis de
(17 mai 2010, 20:05:34
cu sau fara tensiune.......in fine.....dar, ACCIDENT CASNIC?????????....cine sa creada asa ceva....om fi noi prosti, dar nici macar in filmele alea.....in care inselau aia moartea.....nu se intamplau evenimente de astea casnice in asa fel incat sa fii in acelasi timp sugrumat, cu venele taiate si eventual si cu vreun briceag infipt intre coaste......norocu lui ca nu nimerise inima..........si peste toate e MARELE CAPAC......politia a incercat sa o musamalizeze, spitalul la fel.......INTREBARE : D C?......e ceva necurat pe akolo?.....nu e frumos......rusine sa va fie......
2.   Omul ala a dat un test psihologic la viata lui ??? trimis de
(17 mai 2010, 11:40:09
eu cred altceva : ori a fumat cam multa iarba, ori blestemele oamenilor l-au ajuns. big grinD *** radem-glumim, dar, o persoana care e labila psihic nu are ce cauta intr-o asa functie. sfatul meu e sa lase pe altul pe acel post, iar el sa-si ia concediu cateva luni de zile. pana-si revine; apoi, inapoi la obiectul muncii.
3.   Sa fie adevarat trimis de
(17 mai 2010, 16:49:54
Sa dea Dumnezeu sa traiasca.Acest lucru este important pentru ca are familia in spate. Dar s-ar putea sa dea de gandit daca stresul nu l-a acumulat in urma declaratiilor date de catre colonelul in rezerva Stoleru, pentru ca prea multi sunt implicati. Vom vedea
4.   MARE PACAT trimis de
(17 mai 2010, 17:53:38
PACAT;un adevarat profesionist,al carui principal scop este sa te trimita in instanta ,vinovat sau NU,fara sa-i pese ca ai sau nu FAMILE care sufera asa cum Sufera familia lui akum.ma incearca aceleasi sentimente ceare il cuprind pe domnul procuror sef atunci cand datorita" probelor" administrate CU PATIMA de el in dosare oaneni fara vina sunt tarati prin tribunale rugandu-se la CEL DE SUS sa se fac dreptate.se spune ca toate le platim aici,pe pamant,bune,rele,iarDUMNEZEU iti da exact cu masura cu care dai.sa traiasca cat cioara si data viitoare,perseverent kum este,poate reuseste mai mult!!!!!
5.   Dumnezeu nu bate cu parul ! trimis de
(17 mai 2010, 20:15:18
Nu va mai obositi sa faceti presupuneri cum si de ce s-a intamplat ce s-a intamplat cu cel ce se credea "Dumnezeu pe Pamant" va spun eu. Pe data de 17.05.2010 se implinesc 40 de zile de citire a psaltirii la una dintre cele mai cunoscute manastiri din zona pentru dreptatea generos impartita de procuror. Lacrimile, postul si rugaciunile unei mame disperate il vor urmari si in continuare pe acest om chiar daca i-ar fi dat sa mai fie printre noi. Si daca tot m-am destainuit as vrea sa va spun ca lista mea este lunga si in continutul ei sunt multi alti "dumnezei ce impart cu aceeasi generozitate dreptatea pe pamant", judecatori, procurori,oameni politici, ziaristi, colegi si alti binevoitori care s-ar parea ca nu mai au loc in lumea aceasta de copilul meu. Pana voi pune mainile pe piept nu voi inceta sa ma rog pentru dreptatea copilului meu si alaturi de mine o vor face numeroasele fete bisericesti la care am apelat si voi apela in continuare.
6.   ... trimis de
(17 mai 2010, 22:24:51
Putina logica: suntem in plina criza iar guvernul nu mai are bani ca sa plateasca salariile bugetarilor. Dupa cum stim, principala sursa a banilor livrati catre bugetul statului sunt taxele, impozitele si... amenzile. Taxele s-au strans, impozitele s-au platit, bani tot nu sunt. Au mai ramas amenzile. Din acest motiv s-au redeschis multe dosare "uitate" prin sertare. Astfel au inceput foarte multe anchete care vizeaza persoane sus puse. Normal ca si acestea incep sa reactioneze. Nu acuz pe nimeni si nici nu fac speculatii, dar din cate stiu eu, daca se demonstreaza ca averea unei persoane s-a facut prin acte de coruptie, atunci aceasta (averea) se confisca. Ciudat este faptul ca tocmai seful DNA - Directia Nationala Anticoruptie - sa aiba oarece probleme... ceva este putred aici, nu credeti ?
7.   Pt. testatul pisihologic exploit trimis de
(17 mai 2010, 23:13:42
bine ca esti tu labist si mai odihnit. era o replica dintr-o piesa de teatru care suna cam asa ....primitiv si ingorant.....gandesti ca un activist pe felie.
7.1  RE: Pt. testatul pisihologic exploit trimis de
(18 mai 2010, 00:01:23
ce e ma ? iti crrapa sefu' si te doare inima ? a ? l(a)imbist esti tu si probabil nebbunu de sef-tu care crrapa in spital urmarit de lacrimile d-nei MAMA_DISPERATA . o sa crrapati cu totii, rabdare-rabdare-rabdare ..... (vorba unui mare parinte trecut la cele vesnice acum 13 ani)
8.   Dumnezeu nu bate cu parul! trimis de
(18 mai 2010, 07:24:55
draga,(MAMA_DISPERATA) cred ca te/ai rugat cui nu trebuia..si ma intreb la care fete bisericesti ai fi umblat si alea la care dumnezei s/or fi rugat pentru-ca Dumnezeu care este propovaduit de Sfintele Scripturi nu ar raspunde niciodata la o asa rugaciune....cred ca nu ai citit niciodata scriptura..si nici psaltirea cu care te lauzi ca a fost citita acu citeva zeci de zile..satana da ar putea sa raspunda la asa o rugaciune...mergi te rog pe la vreo minastire si discuta cu vreun preot ca sa se roage celui de sus sa te aibe in paza ca se pare ca ai luot/o pe un drum gresit..asa ca mare atentie...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei