Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2010 - Anul XV, nr. 113 (4404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Unul dintre capii clanului Rostaş, săltat de poliţie după ce s-a ascuns timp de opt luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre membrii clanului Rostaş din cartierul Iţcani al municipiului Suceava, grup infracţional care a obligat ani la rândul mai multe persoane, printre care şi minori, unii cu handicap, să cerşească în folosul lui, atât în Suceava, cât şi în străinătate, a ajuns în urmă cu două zile după gratii, fiind prins de poliţişti după ce s-a ascuns timp de opt luni de zile.

Este vorba de Cristian Săvel Rostaş, în vârstă de 36 de ani, cel mai mare dintre fraţii din această familie, şi cel care, rezultă din ancheta procurorilor, a iniţiat reţeaua, existând informaţii că a început să exploateze cerşetori încă din 1996.

După ce au adunat informaţii că individul ar fi revenit în judeţ şi se ascunde într-o locuinţă din Suceava, sâmbătă, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, sprijiniţi de o grupă de „mascaţi” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, au descins la respectiva adresă, ridicându-l pe bărbat fără ca acesta să aibă timp să riposteze în vreun fel.  

Pe numele său figura, încă de pe data de 4 noiembrie 2009, un mandat de arestare preventivă în lipsă, în sarcina sa fiind reţinute infracţiunile de „constituire a unui grup infracţional organizat”, „trafic de persoane” şi complicitate la „trafic de minori”.

El a fost dus în faţa unui magistrat al Tribunalului Suceava, care a confirmat mandatul de arestare preventivă, după care a fost introdus în arestul IPJ Suceava. 

 

O întreagă familie în boxa acuzaţilor

De altfel, individul este deja trimis în judecată, într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, în boxa acuzaţilor fiind şi Marcu Rostaş (59 de ani), poreclit „Gogu”, tatăl său, Neculai Mihai Rostaş, Cezar Amarildu Rostaş, fraţi cu el, şi Somna Rostaş, cumnată. De asemenea, încă un frate al său, Vasile Urizan, este şi el trimis în judecată, în lipsă.  

Procurorii au destructurat reţeaua la începutul lunii octombrie a anului trecut, în urma unei descinderi la locuinţa familiei Rostaş, de atunci cel mai mare dintre fraţi fiind căutat de anchetatori.

 

Au strâns o avere prin teroare şi tratamente inumane 

Procurorii au dezvăluit că victimele clanului, provenite din familii dezorganizate ori centre de plasament, erau supuse unor tratamente barbare, fiind bătute cu biciul pentru cai, dezbrăcate în pielea goală, hrănite cu maţe de la găini moarte ori lături de porci, teroarea şi tratamentele inumane fiind folosite mai ales atunci când sclavii nu aduceau profitul aşteptat.  

Din exploatarea cerşetorilor, inculpaţii, susţin anchetatorii, au făcut o adevărată avere, cumpărându-şi terenuri, maşini, o garsonieră şi materiale de construcţii pentru două vile.

Mare parte din bani au fost folosiţi de Cristian Săvel Rostaş, care, se arată în rechizitoriul procurorilor, şi-a cumpărat cu ei materiale de construcţii în valoare de circa 190 de milioane de lei vechi şi o garsonieră în Burdujeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre capii clanului Rostaş, săltat de poliţie după ce s-a ascuns timp de opt luni.
 Vizualizări articol: 2678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Unul dintre capii clanului Rostaş, săltat de poliţie după ce s-a ascuns timp de opt luni5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei