Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2010 - Anul XV, nr. 113 (4404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Produse de protecţie a plantelor, verificate de poliţişti

Poliţiştii au indisponibilizat aproape 140 de kilograme şi 530 de litri de produse de protecţie a plantelor şi au aplicat sancţiuni în valoare de peste 185.000 de lei, în urma unor acţiuni desfăşurate în 24 de judeţe, de către Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Acţiunea care s-a desfăşurat, în perioada 23 martie - 13 mai, în judeţele Alba, Bacău, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea a vizat prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor. Acest domeniu este reglementat juridic de prevederile OG 4/1995 privind fabricarea, comercializarea şi utilizarea produselor de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, dăunătorilor şi buruienilor în agricultură şi silvicultură şi OUG 195/2005 privind protecţia mediului.

Acţiunea poliţiştilor a urmărit modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de către agenţii economici înregistraţi/autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor. Totodată, s-a urmărit şi depistarea altor nereguli ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător.

Controalele au fost efectuate împreună cu specialişti din cadrul instituţiilor publice cu responsabilităţi în domeniu, respectiv unităţile fitosanitare teritoriale, inspectoratele teritoriale de muncă, agenţiile judeţene de protecţie a mediului şi comisariatele judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu.

Verificările şi controalele organizate în cadrul acţiunii au cuprins 965 de agenţi economici care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu aceste produse.

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au constatat 63 de infracţiuni pentru care sunt cercetate 62 de persoane. În majoritatea cazurilor fiind vorba despre încălcări ale legislaţiei privind regimul substanţelor periculoase şi ale legislaţiei referitoare la protecţia mediului.

Totodată, poliţiştii au aplicat 137 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 185.560 lei şi au indisponibilizat în vederea confiscării 138,551 de kilograme şi 530 de litri de produse de protecţie a plantelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produse de protecţie a plantelor, verificate de poliţişti.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Produse de protecţie a plantelor, verificate de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei