Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2010 - Anul XV, nr. 113 (4404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful IGPR: Poate că este disproporţionată mediatizarea soluţionării jafurilor

Luni, 17 Mai 2010 (18:09:53)

Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă, afirmă că, în ultima perioadă, cazurile de jafuri au beneficiat de o mediatizare mult mai intensă, adăugând că, "poate", este disproporţionată mediatizarea soluţionării acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul principal de poliţie Petre Tobă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că respectă termenul de "jaf" adoptat de mass-media, dar a precizat că în Codul Penal nu există această infracţiune.

În acest context, el a menţionat că, în urma analizei efectuate pe primele patru luni ale acestui an, s-a constatat că, la nivelul infracţionalităţii de mare violenţă, s-au înregistrat scăderi, de exemplu numărul tâlhăriilor scăzând cu aproximativ zece la sută.

Totodată, el a subliniat că s-a observat o creştere a numărului furturilor din locuinţe, iar în anumite judeţe se derulează o campanie de prevenire, care se doreşte a fi extinsă la nivelul ţării.

"Aceste jafuri, cum le-aţi denumit dumneavoastră, tâlhăriile comise înarmat sau infracţiuni comise cu violenţă împotriva unor persoane, într-adevăr, în ultima perioadă, au beneficiat de o mediatizare mult mai intensă decât, poate, în alte perioade. Poate că este disproporţionată mediatizarea soluţionării acestor cazuri. De aceea, de multe ori, în percepţia opiniei publice, multe din cazurile pe care noi deja le-am soluţionat au rămas în continuare cu autor necunoscut", a adăugat şeful IGPR.

Potrivit sursei citate, aceste infracţiuni sunt comise şi pe fondul unor neglijenţe ale celor care aveau atribuţiuni legale pentru a-şi asigura minimele măsuri de siguranţă, şi de aceea, vor continua şi campaniile de prevenire şi de informare, dar şi verificările la toate acele unităţi care depozitează sau gestionează valori, inclusiv la primării.

Şeful IGPR a precizat că, în acest an, au fost puţine situaţii, comparativ cu anul trecut, în care primăriile au fost implicate.

Chestorul principal de poliţie Petre Tobă a participat, luni, la Sfântu Gheorghe, la împuternicirea comisarului şef Ioan Aron, adjunct al Poliţiei Judeţene Braşov ca inspector şef al Poliţiei Judeţene Covasna, ca interimar. Postul de comandant al Poliţiei Covasna a rămas vacant după ce Corneliu Câmpeanu, care a ocupat acest post timp de doi ani, s-a pensionat, la termen.

În ultimele zile, în România au avut loc şapte jafuri.

Primul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, la o farmacie din zona centrală a municipiului Timişoara, unde un bărbat care a pulverizat în incintă spray lacrimogen a reuşit să fure banii din încasări.

Cel de-al doilea jaf a fost comis, în aceeaşi noapte, la Primăria din Bălţaţi, judeţul Iaşi, de doi bărbaţi care l-au imobilizat pe paznic şi au distrus sistemul de închidere al casei de valori, furând din instituţie 40.000 de lei.

Tot în noaptea de joi spre vineri, persoane mascate au jefuit, la interval de câteva ore, o sală de jocuri din Mangalia şi o staţie de carburanţi din localitatea constănţeană Lazu, în ambele cazuri personalul fiind ameninţat cu pistoale, însă în cazul jafului din Lazu arma fiind de jucărie.

Vineri, doi bărbaţi cu feţele acoperite au intrat într-o unitate bancară din Arad şi au ameninţat-o pe casieră, fugind apoi cu o sumă de bani.

Un alt jaf a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la ora 03.39, la un cazinou din municipiul Călăraşi, unde au pătruns două persoane cu cagule pe faţă şi înarmate cu câte un pistol, care i-au ameninţat pe paznic şi pe gestionară. Atacatorii au reuşit să fure suma de 15.000 de lei, fără ca poliţistul comunitar care se afla la aproximativ zece metri de uşa de acces în cazinou să aibă vreo reacţie, deşi i-a văzut pe atacatori când fugeau.

Ultimul incident s-a petrecut luni dimineaţă, când un bărbat cu faţa acoperită a reuşit să pătrudă, sub ameninţarea pistolului, în incinta unei staţii GPL din municipiul Constanţa, de unde a reuşit să fugă cu 1.500 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful IGPR: Poate că este disproporţionată mediatizarea soluţionării jafurilor.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful IGPR: Poate că este disproporţionată mediatizarea soluţionării jafurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei