Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2010 - Anul XV, nr. 113 (4404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   22 imagini |   ø fişiere video

Surpriză

Deputatul Nechifor a câştigat preşedinţia PSD Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conferinţa judeţeană de alegeri a filialei Suceava a PSD s-a încheiat cu alegerea deputatului Cătălin Nechifor în funcţia de preşedinte, şi asta în urma unei competiţii în care bursa pariurilor îl arăta cu cele mai mari şanse pe contracandidatul său deputatul Eugen Bejinariu. Din partea „centrului” au venit, în calitate de invitaţi, preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, secretarul general Liviu Dragnea şi şeful Organizaţiei de Tineret, Nicolae Bănicioiu.

 

„Stimaţi colegi, vă atrag atenţia pe mâna cui daţi partidul”

Conferinţa a debutat cu salutul transmis de Partida Romilor, prin Virgil Pohoaţă, şi al PC, prin Camelia Ignătescu, şi a continuat cu raportul prezentat de senatorul Gavril Mîrza, care a condus partidul în judeţ în ultimii zece ani. Mîrza a vorbit despre pierderea audienţei PSD în rândul electoratului rural, mai ales în ultimii ani, când PD-L a pătruns incisiv în acest bazin electoral, despre aparatul administraţiei publice „umflat cu inculţi şi mitocani” şi despre instituţii ale statului care se ocupă preponderent cu „urmărirea intimităţii oamenilor pentru a-i şantaja ulterior”, despre trădări şi nemulţumiri.

El a anunţat că nu mai candidează la o funcţia de preşedinte, dar că va rămâne alături de noua conducere, ca militant activ. „Îl parafrazez acum pe domnul Ion Iliescu, în 2005, care a spus într-un moment tensionat <stimaţi colegi, vă atrag atenţia pe mâna cui daţi partidul. Fiţi foarte conştienţi de ceea ce se întâmplă>. Am impresia că în acele momente nu prea am fost conştienţi. Ne-a luat valul şi a ieşit ce a ieşit, nu vreau să comentez mai mult. Acum vă rog şi eu pe dumneavoastră să fiţi foarte conştienţi pe mâna cui daţi partidul în continuare. Vă rog să fiţi cu conştiinţa trează şi gândiţi-vă foarte bine cine va conduce partidul în următorii patru ani. Eu am un singur vot, pe care i-l voi da lui Eugen Bejinariu”, a spus Mîrza.

 

Bejinariu, discurs inconsistent, Nechifor, patetic

După murmurele din sală, se pare că acesta a fost momentul care a înclinat definitiv balanţa în favoarea deputatului Nechifor, deputatul Bejinariu fiind automat asimilat drept continuator al lui Gavril Mîrza şi neaceptat de delegaţii din teritoriu, care au dorit o schimbare majoră în PSD.

La prezentarea candidaţilor, Ovidiu Donţu a anunţat că se retrage din cursă, dar fără a face nici o recomandare de vot susţinătorilor săi, declarând că nu le jigneşte inteligenţa spunându-le cum să voteze. Nu a crescut simpatia sălii pentru Bejinariu nici după aprecierile publice venite din partea lui Victor Ponta şi Adrian Năstase, care i-au remarcat pe rând loialitatea şi verticalitatea.

În discursurile de candidat, Nechifor şi Bejinariu nu s-au atacat direct, dar dacă Bejinariu a pedalat într-un discurs lung şi inconsistent pe loialitate şi respectarea promisiunilor, cu menţiuni fugare despre “frustrări amare din trecut ale unor colegi”, Nechifor i-a mulţumit, cu accente patetice, lui Gavril Mîrza pentru tot ceea ce l-a învăţat în politică şi administraţie şi a amintit despre momente în care cei doi au fost alături. De asemenea, a făcut aluzii transparente la amiciţia contracandidatului său cu Gabriel Oprea, la noncombatul “unor lideri” la PD-L şi la Gheorghe Flutur. “N-am făcut niciodată PSD de ruşine”, a spus Nechifor, iar despre Eugen Bejinariu, că va fi “un ambasador fantastic al Sucevei la Bucureşti”. “Dacă voi fi preşedinte, voi lucra şi cu Cătălin Nechifor, şi cu Ovidiu Donţu, indiferent de culisele competiţiei politice prin care am trecut toţi trei”, a spus Bejinariu.

 

Bejinariu nu mai candidează la nici o funcţie în partid

Cu îndemnuri la unitate şi spirit de echipă şi mulţumiri pe toată linia pentru Gavril Mîrza, Victor Ponta şi Adrian Năstase şi-au arătat străveziu opţiunea pentru Eugen Bejinariu şi i-au trecut conducerea lucrărilor conferinţei judeţene preşedintelui încă în funcţie al PSD Suceava, deoarece ei au fost nevoiţi să plece spre Bucureşti.

După circa patru ore, numărătoarea buletinelor a arătat 301 voturi pentru deputatul Nechifor şi 237 pentru deputatul Bejinariu.

„Îi urez succes contracandidatului meu, domnul deputat Nechifor, şi îi doresc să ducă până la capăt ce şi-a propus. Le mulţumesc celor care m-au votat şi au crezut în mine, iar celor care nu au crezut le doresc să li se împlinească dorinţele şi speranţele”, a declarat, ieri, Eugen Bejinariu. În ceea ce priveşte motivele care au transformat o victorie pe care o credea sigură într-o înfrângere, deputatul a spus că „nu are sens să caut motivaţii, nu ajută cu nimic”. El a reafirmat că, dacă noul preşedinte al PSD Suceava îi va solicita sprijinul, va fi alături de el, însă nu candidează la nici o altă funcţie în partid.

Proaspătul preşedinte, Cătălin Nechifor, a afirmat că bucuria pentru rezultatul de ieri vrea să o trăiască împreună cu colegii săi de partid în 2012, după câştigarea alegerilor. „Începe acum un drum greu, dar suntem hotărâţi să mergem până la capăt”, a spus Nechifor.

Celelalte funcţii de conducere din PSD, de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinţi, secretar general etc. vor fi ocupate la Consiliul Judeţean al PSD, care se va întruni în cel mai scurt timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Nechifor a câştigat preşedinţia PSD Suceava.
 Vizualizări articol: 2653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 12 voturi
Deputatul Nechifor a câştigat preşedinţia PSD Suceava4.1512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei