Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criză

Cazurile de nevroze şi consum de alcool în Suceava au crescut cu 30 la sută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia economică şi socială are deja repercusiuni serioase asupra stării de sănătate a populaţiei din judeţul Suceava. În ultimele luni, numărul pacienţilor cu nevroze, depresii şi consum de alcool, inclusiv în rândul bolnavilor psihic, a crescut cu 30 la sută, potrivit şefului secţiei Psihiatrie Burdujeni, dr. Lorelei Haşovschi. De asemenea, a crescut numărul salariaţilor şi pensionarilor cu nevroze şi depresii, precum şi al elevilor şi studenţilor cu debuturi de tulburări psihotice şi de conduită care prevestesc tulburări de personalitate. Deşi numărul cazurilor sociale cu depresie şi alcoolism care ajung la Psihiatrie Burdujeni se menţine ridicat, acesta nu depăşeşte totuşi o treime din numărul total al pacienţilor. Dr. Haşovschi a declarat că de fapt cererea este mult mai mare, numai că spitalul nu are posibilitatea să-i primească pe toţi cei care vor să se interneze. „Cu programarea bolnavilor cronici am ajuns până în luna iulie, sunt internate doar urgenţele care vin prin UPU şi trebuie să fim foarte atenţi să nu depăşim cifra de internări care ne-a fost dată prin contract. Cererea este însă foarte mare”, a precizat dr. Haşovschi.

Pentru a face faţă adresabilităţii din ce în ce mai ridicate pentru această secţie, conducerea Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava a decis reabilitarea integrală a tuturor celor patru corpuri de clădire de la Burdujeni.

Managerul general Vasile Rîmbu a declarat, ieri, cu ocazia unei vizite-fulger la Burdujeni, împreună cu directorul medical, dr. Doina Ganea-Motan, că această secţie a fost complet renovată. În saloane s-a redus numărul de paturi prin amenajarea a încă unui nivel la pavilionul de bolnavi acuţi, fiecare salon are propria sa baie cu toaletă şi duş, au fost schimbate instalaţiile sanitare şi electrice.

 

Psihiatria va avea linie de gardă de la 1 iunie

Pentru pacienţii cu nevroze mai uşoare a fost amenajat un pavilion cu 16 paturi, cu condiţii hoteliere superioare. Bolnavii acuţi au la dispoziţie 49 de paturi. Având în vedere că durata medie a spitalizării la Burdujeni este de 17 zile, conducerea spitalului a amenajat şi curtea secţiei, cu pavarea căilor de acces, instalarea de bănci, amenajarea spaţiilor verzi şi plantarea de brazi pe marginea aleilor. Livada din curte a fost curăţată şi pomii văruiţi. Incinta a fost împrejmuită cu un gard nou, cu porţi acţionate automat.

În ceea ce priveşte asistenţa medicală, din data de 1 iunie a.c. se introduce linia de gardă şi la secţia Psihiatrie, al patrulea doctor care va face gărzi fiind adus de la Fălticeni. „Infrastructura a fost pusă la punct, mai trebuie rezolvată problema asistenţei medicale astfel încât să asigurăm continuitatea prezenţei medicilor. Este o secţie cu bolnavi speciali, unde oricând pot să apară evenimente la care absenţa doctorului să fie decisivă. Personal am o mare satisfacţie pentru că am reuşit să punem la punct Psihiatria”, a mai spus managerul general Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazurile de nevroze şi consum de alcool în Suceava au crescut cu 30 la sută.
 Vizualizări articol: 1289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cazurile de nevroze şi consum de alcool în Suceava au crescut cu 30 la sută5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei