Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

“Suntem copiii Europei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În holul Primăriei Fălticeni a avut loc ieri finalizarea Proiectului de parteneriat educaţional „Suntem copiii Europei”. Proiectul a promovat sloganul „Unitate în diversitate”, parteneri fiind Şcoala Nr. 2 „Ion Irimescu”, europarlamentarul Petru Luhan şi Primăria municipiului Fălticeni.

Aşa cum am aflat de la coordonatorul proiectului, institutor Sabina Dulgheriu, parteneriatul a avut ca scop derularea unor acţiuni la nivelul clasei implicate, respectiv a III-a B, acestea fiind realizate cu ajutorul partenerilor, în vederea promovării dialogului şi a comunicării între elevi, îmbogăţirea cunoştinţelor despre UE, educarea copiilor în spiritul devotamentului civic, al dragostei faţă de oameni, indiferent de naţionalitate, sex, cultură şi educaţie.

 

„Proiectul a fost realizat cu sufletul şi cu mintea”

Activităţile proiectului s-au desfăşurat pe parcursul a două săptămâni, timp în care copiii au acumulat informaţii referitoare la Uniunea Europeană, la simbolurile acesteia, la valorile Uniunii, la avantajele pe care România le-a avut în momentul în care a aderat la Uniunea Europeană.

„Proiectul a fost realizat cu sufletul şi cu mintea. Aceşti copii chiar sunt europeni, pentru că au o poveste deosebită, părinţii multora din clasă sunt plecaţi peste hotare şi ei chiar se simt copii europeni”, a declarat Sabina Dulgheriu.

Primele activităţi derulate  în cadrul acestui proiect au constat în prezentarea unui material despre Uniunea Europeană „Hai cu noi prin Europa”, prezentarea de către copii a steagurilor fiecărei ţări membre a UE, a monedei unice, a steagului UE. Printre alte activităţi s-au numărat „Mă mândresc cu ţara mea!”,  care a constat în prezentarea tradiţiilor poporului român, recitarea de versuri şi interpretarea de melodii, „La mulţi ani Europa” – scrisoare adresată Europei la zi aniversară, „Unitate în diversitate” – concurs de desene şi „Copiii Europei”, expoziţie ce va putea fi vizitată în holul primăriei Fălticeni în această săptămână.

 

Copiii fălticeneni ştiu multe despre Europa

La manifestările de luni a participat şi europarlamentarul Petru Luhan, care le-a spus copiilor că „nu contează ce produs intern brut avem, cum merge economia, cât de săraci sau bogaţi suntem. Sunteţi copii europeni de la 1 ianuarie 2007 şi nici nu puteţi şti cât de mândru sunt de voi, pentru că vă dedicaţi  atât de mult tematicii Europa. Sunt impresionat cât de  multe ştiţi despre UE. Foarte mulţi adulţi nu stăpânesc atât de bine materia despre Uniunea Europeană şi să nu uitaţi că legile pe care noi trebuie să le respectăm în România sunt preluate în proporţie de 80 – 90 % din legislaţia UE. Ceea ce se întâmplă acolo contează foarte mult pentru cetăţenii României. Vă mulţumesc din suflet că aţi depus  acest efort pentru a crea acest eveniment, deoarece 9 mai se sărbătoreşte în toate cele  27 de state membre  ale UE”, a conchis Petru Luhan.  

În acordurile imnului Uniunii Europene, interpretat de copii,  europarlamentarul sucevean le-a oferit copiilor jocuri despre Uniunea Europeană şi i-a îndemnat să înveţe limba engleză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Suntem copiii Europei”.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“Suntem copiii Europei”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei