Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANAF va avea acces la evidenţe bancare, persoanele cu venituri mari vor fi controlate

Guvernul a promis FMI că va acorda ANAF atribuţii sporite în combaterea evaziunii prin drept de acces la evidenţele bancare, că se va concentra şi asupra persoanelor fizice cu mari venituri şi va introduce condiţii stricte de autorizare a firmelor care lucrează cu bunuri în regim suspensiv de accize

În scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu FMI şi obţinută de MEDIAFAX, Guvernul arată că sunt necesare eforturi de administrare fiscală sporite pentru a combate scăderea veniturilor colectate pe parcursul recesiunii şi că, în prima etapă, acţiunile vor fi concentrate pe frauda în materie de TVA, printr-o mai bună gestionare a arieratelor fiscale în creştere şi prin întărirea controlului la marii contribuabili.

În a doua etapă, autorităţile se vor "concentra" asupra contribuabililor-persoane fizice cu mari venituri şi vor dezvolta metodologii de control indirect care să completeze tehnicile existente în vederea identificării veniturilor nedeclarate.

"În mod deosebit, vom amenda Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală în sensul stabilirii dreptului ANAF dea a avea acces la evidenţele bancare şi la evidenţele părţilor terţe, după notificarea corespunzătoare şi ulterior parcurgerii procesului cuvenit, pentru a permite astfel stabilirea corespunzătoare a venitului", se arată în scrisoare.

Executivul arată totodată că va revizui definiţiile venitului, pentru a permite astfel impunerea veniturilor provenite din orice sursă care nu este exceptată prin lege, şi că va întări, până la finele lunii noiembrie 2010, atât obligaţia de declarare a venitului, cât şi dreptul de control în vederea identificării venitului nedeclarat.

"Vom înfiinţa de asemenea un serviciu special ce va avea ca sarcină coordonarea aspectelor de fiscalitate a persoanelor fizice cu venituri mari şi dezvoltarea iniţiativelor sau proiectelor de identificare, cuantificare sau îmbunătăţire a conformării în segmentul persoanelor fizice cu venituri mari", se mai arată în document.

Pentru a combate contrabanda şi a îmbunătăţi colectarea impozitelor şi taxelor, Guvernul se mai angajează în faţa FMI că, până la finele lunii iunie, va stabili, pentru colectarea TVA, standarde minime comune de înregistrare şi scoatere din evidenţe a contribuabililor ce desfăşoară operaţiuni intracomunitare, mai ales achiziţii de bunuri, şi va deschide un registru al operatorilor intracomunitari.

Vor fi stabili garanţii colaterale pentru achiziţiile intracomunitare de produse cu risc ridicat de fraudă fiscală şi va fi revizuit regimul de autorizare a operatorilor ce desfăşoară activităţi cu bunuri aflate în regim suspensiv de accize prin introducerea unor condiţii mai stricte, inclusiv stabilirea unei garanţii colaterale obligatorii pentru producerea, procesarea şi păstrarea acestor produse.

Vor fi revizuite şi condiţiile de transfer de părţi sociale/acţiuni în cadrul companiilor, precum şi reglementările ce guvernează răspunderea administratorilor, acţionarilor şi terţilor

Guvernul anunţă totodată că vor fi amendate şi normele privind comercializarea bunurilor în regim duty-free, prin impunerea unei limitări a cantităţii pentru anumite bunuri accizabile, sporirea supraveghererii acestora prin introducerea obligativităţii timbrării bunurilor accizabile comercializate, înăsprirea condiţiilor de autorizare şi de păstrare a autorizaţiilor deja acordate, revizuirea faptelor ce constituie contravenţii şi a celor care atrag revocarea autorizaţiei, precum şi majorarea taxelor de funcţionare.

"Vom îmbunătăţi legislaţia privind utilizarea caselor electronice de marcat şi vom îmbunătăţi legislaţia privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor de jocuri de noroc", se mai angajează Guvernul în scrisoarea către FMI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANAF va avea acces la evidenţe bancare, persoanele cu venituri mari vor fi controlate.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ANAF va avea acces la evidenţe bancare, persoanele cu venituri mari vor fi controlate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei