Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teroare

Rapoarte scrise şi calculatoare verificate în Poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numeroşi oameni ai legii din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, de la şefi şi până la simpli lucrători, s-au trezit muştruluiţi serios, puşi să dea rapoarte  şi verificaţi la sânge. Nu este vorba de presupuse acte de corupţie sau alte nereguli grave, ci doar de faptul că o înregistrare video cu un jaf a ajuns la presă.

 

În ediţia din 22 aprilie a.c., Monitorul de Suceava a publicat un articol însoţit de o înregistrare video cu imaginile surprinse în sala de jocuri „Royal” din cartierul George Enescu al municipiului Suceava, în timpul unui jaf. Era vorba de fapta petrecută în noaptea de 15 spre 16 aprilie, când un individ a intrat în sala de jocuri şi a ameninţat-o pe gestionara de serviciu cu un pistol, fugind în cele din urmă cu 1.850 de lei. 

 

Deranj mare pentru nimic

Deşi respectiva înregistrare a fost făcută într-un spaţiu public şi nu se află doar în posesia anchetatorilor, deci putea fi obţinută din alte surse, iar imaginile în sine nu au cum să afecteze ancheta (din contră, exista posibilitatea ca cineva care vede filmul să ofere detalii despre autor) deranjul creat la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a fost imens.

O echipă de la Compartimentul de Inspecţie Internă al IPJ Suceava a fost trimisă în control la toţi cei care, s-a considerat, ar putea fi furnizorii imaginilor către presă.

Pentru cei vizaţi, care nu se pot plânge decât pe la colţuri de această problemă, cel mai mult a deranjat faptul că se verifică inclusiv calculatoarele din birouri. Practic, în căutarea celui care ar fi transmis înregistrarea, zeci de poliţişti s-au trezit trataţi precum nişte infractori.

 

Un control ce seamănă a intimidare

De asemenea, au fost cerute rapoarte scrise detaliate, şi asta de la zeci de poliţişti, ceea ce denotă faptul că nici măcar nu există indicii clare privind o anumită persoană care ar fi „scăpat” filmul la presă. Acţiunea seamănă mai degrabă cu un act de intimidare menit să închidă gura celor care ar mai putea colabora cu presa, iar rezultatele s-au văzut imediat, atât şeful, cât şi adjunctului şefului Poliţiei municipiului Suceava alegând să nu mai răspundă reporterilor la telefoanele de serviciu după acest scandal.

 

Nici o veste despre autorul jafului

Referitor la aceste aspecte, conducerea IPJ Suceava, prin Biroul de Presă, a transmis că sistemele informatice din birouri sunt în dotarea instituţiei şi există un serviciu specializat în verificarea periodică a acestora, un astfel de control având temei legal. Desfăşurarea anchetei interne este confirmată, scopul fiind acela de a verifica dacă oamenii din Poliţie au respectat normele legale în vigoare şi cele interne, în efectuarea anchetei care priveşte jaful respectiv. 

La nivelul conducerii IPJ Suceava, activitatea pe linie de „Inspecţie Internă” este sub directa coordonare a comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ, şeful IPJ Suceava.

Între timp, jaful de la sala de jocuri rămâne cu autor necunoscut, eforturile anchetatorilor de a-l depista pe acesta fiind, deocamdată, în zadar. Reamintim că pe 3 septembrie 2009 a mai fost comis un alt jaf la o sală de jocuri, în cartierul Obcini din Suceava, şi acest caz rămânând tot fără nici o rezolvare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapoarte scrise şi calculatoare verificate în Poliţie.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Rapoarte scrise şi calculatoare verificate în Poliţie4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei