Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor: „Românii vor munci 12 luni pe an şi vor primi opt salarii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că reducerea salariilor angajaţilor din sistemul bugetar cu 25% şi a pensiilor cu 15% va declanşa proteste şi procese în instanţă ale acestor categorii, prin care se va demonstra neconstituţionalitatea acestor măsuri luate de „Guvernul Băsescu”. Mai mult, Nechifor a arătat că unul dintre efectele acestor măsuri va fi şi scăderea drastică a consumului, în condiţiile în care veniturile bugetarilor şi ale pensionarilor scad semnificativ.

În acelaşi timp, Nechifor crede că „insistenţa” preşedinteluiRomâniei, Traian Băsescu, de a reduce pensiile şi salariile este cât se poate de ciudată, în condiţiile în care în campania electorală dădea asigurări că o astfel de măsură nu va fi luată.

„Şi mai ciudată este insistenţa cu care combate modelul grecesc de traversare a crizei, mai ales că pensionarii români şi-ar dori să aibă pensiile la nivelul celor din Grecia, de ordinul sutelor de euro şi nu de ordinul sutelor de lei, aşa cum e în România”, a declarat deputatul PSD.

Făcând referire la măsurile luate în Grecia, Nechifor a precizat că dacă în această ţară s-a anulat al 13-lea şi al 14-lea salariu, prin reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor din România, aceştia vor rămâne practic fără patru salarii lunare.

„Acest lucru se întâmplă graţie măsurilor luate de Guvernul PD-L. Practic, grecii, care muncesc 12 luni pe an, primeau 14 salarii, iar românii care muncesc tot 12 luni pe an, vor primi numai opt salarii. Iar ceea ce nu ştie Traian Băsescu este că în Grecia iarna e ca vara, iar grecii nu dau bani pe lemne decât dacă vor să audă trosnind focul în sobă”, a spus Cătălin Nechifor.

 

Deputatul PSD consideră că actualul Guvern se poate aştepta la un val de procese la CEDO

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava a mai adăugat că, după aplicarea măsurilor de reducere a salariilor şi a pensiilor, actuala guvernare PD-L se poate aştepta la un val de procese pe care pensionarii şi angajaţii din sistemul bugetar le vor declanşa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Cătălin Nechifor a arătat că deja mai multe ţări baltice, în care s-au aplicat măsuri similare de combatere a crizei, se confruntă cu procese la CEDO declanşate de pensionarii cărora li s-a interzis un drept câştigat.

„Cred că în acest moment România, condusă momentan de Guvernul Băsescu, riscă să ajungă în situaţia în care va trebui să plătească drepturile băneşti tăiate în mod abuziv şi stahanovist, plus eventualele despăgubiri”, consideră parlamentarul PSD de Suceava. Cătălin Nechifor a spus că dacă eventualele procese de la CEDO ar fi pierdute de statul român, sumele pe care ar trebui să le plătească angajaţilor şi pensionarilor cărora li s-au diminuat salariile, respectiv pensiile, ar reprezenta un efort bugetar mai mare decât economiile care se fac prin aceste măsurile anunţate de Traian Băsescu.

„Dar, se pare că Guvernul Băsescu merge pe principiul <după noi potopul>, iar singura măsură anticriză este îmbarcarea guvernanţilor pe bricul Mircea, care a rămas cam singura navă din flota României, acolo unde Băsescu şi Boc se pot juca de-a ţara, Guvernul şi preşedintele, sau, dacă doresc, de-a hoţul şi vardiştii”, a încheiat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: „Românii vor munci 12 luni pe an şi vor primi opt salarii”.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Nechifor: „Românii vor munci 12 luni pe an şi vor primi opt salarii”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei