Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

L-a mâniat pe Dumnezeu

Liderul grupării contrabandiştilor de ţigări, specializat „la locul de muncă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel puţin doi dintre indivizii arestaţi sub acuzaţia că au pus pe picioare o reţea de contrabandă cu ţigări aduse din Ucraina erau clienţi vechi ai oamenilor legii. Dănuţ Ursulean şi Nicolai Bodnar, ambii din Straja, au fost trimişi în judecată în toamna anului trecut pentru fapte similare, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Rădăuţi.

 

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, capul grupării, omul care a pus pe picioare afacerea, este Dănuţ Ursulean, un tânăr care duminică a împlinit 20 de ani. Ca o curiozitate, acesta făcea parte dintr-o confesiune religioasă, a penticostalilor, acolo unde consumul băuturilor alcoolice şi al ţigărilor nu este acceptat. Adus ieri în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava, acolo unde s-a judecat recursul privind menţinerea măsurii arestului preventiv, Dănuţ Ursulean a cerut să fie judecat în stare de libertate. Ioan Bulboacă, avocatul său, a precizat că anchetatorii pot fi acuzaţi de favorizarea infractorului dacă au ştiu că traficul cu ţigări se derula din noiembrie-decembrie 2009 şi au acţionat abia în mai 2010. Avocatul a mai amintit şi de modul inegal în care au fost trataţi membrii grupării, făcând referire la Daniel Bordanciuc, pe care procurorii l-ar fi favorizat şi nu l-au reţinut în aceeaşi seară cu restul „colegilor”, dând de înţeles că ar fi fost o înţelegere între acesta şi anchetatori pentru furnizarea unor informaţii.

Un alt membru important al grupării, Nicolae Bodnar, a solicitat, de asemenea, să fie judecat în stare de libertate. Mirabela Dascălu, avocata lui Bodnar, a precizat că din cele 26 de transporturi de ţigări de care este acuzat clientul său, o mare parte nu au putut fi dovedite cu exactitate.

Cu toate argumentele prezentate de avocaţi, atât Dănuţ Ursulean, cât şi Nicolae Bodnar rămân în continuare în arestul Poliţiei Suceava, după ce judecătorii Curţii de Apel au respins recursurile prin care cei doi cereau să fie puşi în libertate.

 

Trei dintre membrii grupării află astăzi dacă rămân şi ei în arest

Tot ieri, la Curtea de Apel Suceava s-a derulat şi recursul celorlalţi trei membri ai grupării. Aurel Chelba şi Constantin Reuţ, din Vicovu de Sus, şi Florin Lucian Ilaş au cerut, la rândul lor, să fie cercetaţi în stare de libertate. Completul de judecată a luat şi o pauză de trei ore în acest caz, după ce avocatul lui Florin Lucian Ilaş a cerut timp pentru a studia dosarul, iar cei doi, însoţiţi de un poliţist al Arestului IPJ Suceava, s-au deplasat la arhiva Curţii de Apel pentru a afla acuzaţiile, dar şi care sunt probele anchetatorilor.

Verdictul în cazul celor trei a fost amânat pentru astăzi, zi în care judecătorii se vor pronunţa cu privire la cererile de eliberare din arest.

 

Reţeaua funcţiona de jumătate de an

Potrivit procurorului de caz, reţeaua din care făceau parte cei cinci funcţiona din decembrie 2009 şi era o componentă a unei grupări mai mari, care cuprindea şi cetăţeni ucraineni, cei care livrau de fapt ţigările de contrabandă.

În perioada în care a acţionat, gruparea a introdus ilegal pe teritoriul ţării, prin zona Falcău-Straja, aproape 150.000 de pachete de ţigări de contrabandă, valoarea prejudiciului fiind de peste 100.000 de euro.

Tot din această grupare a mai fost propus pentru arestare şi Pavel Ilie Chideşa, din Falcău, dar judecătorii de la Tribunalul Suceava au decis că acesta poate fi cercetat în stare de libertate. Procurorii DIICOT au renunţat să mai înainteze recurs în acest caz, iar Chideşa a rămas liber.

 

Bordanciuc, arestat aseară

Un al şaptelea membru al grupării, Daniel Bordanciuc, din Straja, care nu a fost de găsit timp de mai multe zile, s-a prezentat ieri dimineaţă la sediul DIICOT Suceava. Bărbatul a fost reţinut şi aseară judecătorii de la Tribunalul Suceava au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul grupării contrabandiştilor de ţigări, specializat „la locul de muncă”.
 Vizualizări articol: 3249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Liderul grupării contrabandiştilor de ţigări, specializat „la locul de muncă”4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei