Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză

Primarul de Straja umblă din casă în casă să strângă bani de salarii la primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia financiară dramatică a unor primării din judeţ a scos personalul primăriei pe uliţe, ca să strângă bani să-şi ia salariile. La Straja, banii de la buget s-au terminat şi angajaţii primăriei nu aveau din ce-şi lua lefurile în data de 7 mai. Prin urmare, după cum ne-a declarat primarul comunei, Vasile Juravle, angajaţii de la primărie au început să meargă din casă în casă să-i convingă pe oameni să-şi plătească taxele şi impozitele.

„Profesorii şi-au luat banii pe aprilie, că au avut fond separat. Pentru salariile noastre ne trebuiau 350 de milioane de lei vechi, aşa că am mers prin sat şi am încasat de la cei care până acum nu şi-au plătit taxele şi impozitele. Luna viitoare vom face la fel, că mai sunt care n-au plătit. O să ne descurcăm”, ne-a spus, ieri, primarul Juravle.

Acesta s-a arătat însă nemulţumit de diferenţa de salarizare dintre cei care lucrează în şcoli şi personalul primăriei, apreciind că tăierea salariilor cu 25 la sută de la 1 iunie tot pe cei din primărie îi va afecta mai mult. Juravle a arătat că el, primar al unei comune cu 6000 de locuitori, are un salariu net de 19,6 milioane de lei vechi, în timp ce contabila de la şcoală şi secretara şcolii ar avea 28 de milioane de lei vechi.

 

Pentru primarul din Straja, vinovat de criză e Tăriceanu

Secretarul primăriei, „cu studii superioare şi masterat, are salariu cât administratorul de la şcoală, care învârte trei covrigi”, iar operatorul ROL din primărie câştigă 6,25 milioane de lei vechi, „mai puţin decât omul de serviciu care mătură la şcoală”.

„De la 1 august o să fie mare disperare, cu reducerile astea de salarii. Măcar să le ia dracului cu totul, să ştim că muncim numai pentru vechime”, a spus primarul.

Vasile Juravle, la al cincilea mandat de primar la Straja, până în 2008 membru PSD şi din martie 2008 cu carnet la PD-L, crede că vinovat de criză şi de reducerea salariilor şi pensiilor este numai fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, „cu raportările lui fictive” pentru care „plătim noi poliţele acum”.

Ca primar democrat-liberal al unei comune în care Traian Băsescu a obţinut, la alegerile prezidenţiale de anul trecut, un procent de 74,73 la sută, Vasile Juravle apreciază fermitatea preşedintelui Băsescu şi spune că „nu preşedintele a adus criza, cum n-a adus-o nici Obama în America. Dacă ar candida, l-aş mai vota o dată”. Întrebat dacă şi consătenii săi îi împărtăşesc punctul de vedere, primarul de Straja a răspuns hotărât: „bineînţeles”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul de Straja umblă din casă în casă să strângă bani de salarii la primărie.
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Primarul de Straja umblă din casă în casă să strângă bani de salarii la primărie2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ooooo da trimis de
(11 mai 2010, 12:46:15
"vinovat de criza si de reducerea salariilor si pensiilor este numai fostul premier Calin Popescu Tariceanu, ,,cu raportarile lui fictive" pentru care ,,platim noi politele acum" " Da...sigur ca da...foarte bun comentariul primarului. Da' poate sunt vinovati strastrabunicii nostri ca nu au luptat destul si ne-au cotropit turcii, tatarii, austriecii, rusii... Lasa bre nea Juravle...cand o sa ne ia dracu cu chioru' in frunte (nu mai e mult si ne ia)...sa-l pupi unde nu ploua niciodata si atunci. Atata timp cat de 6 ani mananca la ra.hat si tot da vina pe altii...iar lumea pune botul...ne meritam soarta
2.   90% trimis de
(11 mai 2010, 13:05:29
aSTA A UMBLAT DIN CASA IN CASA CU STICLA IN MANA SI A STRANS PROSTIMEA SA-L VOTEZE PE CHIOR,ASA S-A AJUNS LA 90% PT. REFORMATORUL NR 1 LA STRAJA,ACUM UMBLA DUPA BANI,SPER SA SE TAVALEASCA IN CHINURI TOTI STRAJENII SI SA-I STOARCA PANA ISI PLATESTE EL TOTI ANGAJATII AIA NUMEROSI DE LA PRIMARIE,PE CARE I-A ANGAJAT TARICEANU!VOI STRAJENILOR O MERITATI. PACAT DE RESTUL OAMENILOR CU CAP PE UMERI.
3.   Grozav primar... trimis de
(11 mai 2010, 13:49:19
Lichea de doi lei de primar sub cine ai avut 4 mandate nu cand era PSD la putere? Acuma esti mare PD-LEPRA? Te poti uita in oglinda magarule? Dupa 5 mandate e normal ca votezi pe oricine jigodie ce esti ca ti-ai facut plinul!
4.   De ce trimis de
(11 mai 2010, 13:56:19
De ce nu va ajuta domnul Flutur, asa cum la alegeri a fost ajutat de dumneavoastra .......macar v-a angajat baiatul la silvic, ca doar nu v-ati vandut pe gratis!!!
5.   Lepra de primar trimis de
(11 mai 2010, 15:34:27
Acest primar e invatat sa umble din casa in casa pentru a prosti lumea, asa cum a umblat si la alegerile locale cu sticla de rachiu in mana pentru prosti lumea sa-l voteze. Si-a angajat toata famila in primarie iar masinile primariei sunt pentru bunul plac al copiilor acestuia. Ma mir cum mai are tupeu sa vorbeasca acet mizerabil dupa ce ca nu a facut nimic in atatea mandate. Daca maine ploua mai tare iar intra apa in comuna si inunda casele deoarece diguri ... pauza. La intrarea in Straja dinspre Falcau a inghesuit niste pamant si chipurile ala e dig. Salariile angajatilor de la primarie sa le plateasca din veniturile realizate din terenul impadurit pe care l-a luat de la ocolul de stat unde nu putea sa-si faca mendrele dupa cum vroia el si a a ngajat o persoana mai slab pregatita ca si padurar pentru a face ce vrea el cu lemnul rezultat in urma exploatarii. De vazut ce personal are angajat la primarie: numai fete tinere care au obligatii fata de el si il asculta orbeste. Rusine!!
6.   LASILOR!!!!!!! trimis de
(11 mai 2010, 16:44:42
dak sunteti asa de nemultumiti de acest primar de ce nu va semnati corespunzator si folositi tot felul de pseudonime, cum vreti sa va raspunda la toate nevoile si nemultumirile voastre??....idiotilor.....va este frica sa va asumati comentariile pe care le postati????? sau de ce nu va afisati supararea si nemultumirea in prezenta domnului primar,,???avand in vedere k nu de mult timp a-ti descoperit internetul si va bucurati k aveti unde scrie si voi cate ceva va lasam sa va manifestati in continuare k nu sunteti decat (niste prosti ordinari)...
7.   Completare trimis de
(11 mai 2010, 17:01:21
Imi poate spune si mie cineva din cei care au postat comentariile ...cum a castigat domnul Juravle 4 mandate din primul tur toate cu peste 70%????si urmeaza sa il castige si pe al cincilea tot din primul tur cu marile nerealizari ale lui: sediu nou de primarie,diguri,iluminat public ,absorptie de fonduri europene,,etc...
8.   Dddddddddddddd trimis de
(11 mai 2010, 18:54:29
sa plateasca salarii din sucventiile de pa muntii pe care lea luat anu trecut(pe care corect trebuia sa lea bacii)
9.   Sssssssssssssssssssssssssss trimis de
(11 mai 2010, 18:56:52
si mai da din puturosi de la primarie afara inclusip pe baieti tai care sun safi de paza si telefonisati
10.   Primar de rahat...... trimis de
(11 mai 2010, 20:07:34
De ce nu isi vinde apartamentele din Iasi, Suceava sau pe unde le mai are, daca se tot plange ca nu are din ce sa plateasca salariile? Ce a realizat in atatea mandate? Si-a pus familia pe picioare, avere.....asta a realizat? Si prostimea care l-a ales, vai de noi!!! Iar MARATRAX de mai sus, tu cine esti, vreun copil de-al lui??? Sa va mai zboare fitele din cap, sa fiti asa fitosi cand o sa munciti voi ,pentru ce aveti, mercedes-uri,etc.Unde sunt toate aceste realizari de care vorbesti???Unde sunt digurile, unde sunt banii din fondurile europene???? Si sa mai dea afara din personalul ala, ca si asa sunt atatea persoane care stau aiurea pe acolo, sau nu se poate hotara pe care, ca jumatate dintre ei, ori sunt din familia lui, ori domnisorici care presteaza si alte servicii pentru el????RUSINEEE...!!! Nu ne cerem drepturile, pentru ca oricum nu ni le primim. Si daca va mai castiga si urmatorul mandat, ar trebui, anuntati si cei mai de sus, cum influenteaza la vot, asa se procedeaza???
11.   Ce curajosi trimis de
(11 mai 2010, 20:26:15
spuneti-va ofurile pe fata ce va tot ascundeti, ca tot degeaba o faceti daca nu stiati simplu de tot de ajuns la voi dupa IP-ul calculatorului, daca nu v-a dus capul sa folositi altceva decat cel de acasa destepi de 2 lei si 4 clase
12.   Smecher de carton ce esti..... trimis de
(11 mai 2010, 23:22:34
de ce nu spui cine esti dak nu iti este smochina la****...stai linistit k maine se afla IP-urile si discutam altfel ****ule ...ma pis pe tine Michell ....ca sa ai un comportament mai civilizat sclavule ce esti
13.   Pt michell si ceilalti trimis de
(12 mai 2010, 09:33:37
gata v-a pierit curajul sau nici nu stiati ce este un IP, va spun io: amprenta lasata de un calculator o sa incerc si eu pt aflarea ip-urilor ca asa e frumos sa vorbim pe fata nu ascunsilaughing
14.   Pt Maratrax. trimis de
(12 mai 2010, 10:03:03
Forumul este pt discutii libere. Daca omul nu vrea sa isi dezvaluie identitatea nu e obligat. Si oricum IP-ul nu este facut public de cei de la Monitorul. Nu cunosc cazul de la Straja si nu ma pot pronunta dar discutiile de pe forum seamana cu cearta din curtea scolii cand eram copii si ne amenintam "Las ca vezi tu maine cand vine frate-miu, sa vezi ce patesti !!!" Daca aveti sub 16 ani e Ok, daca nu sunteti penibili.
15.   Pt CIUCOO7 trimis de
(12 mai 2010, 10:24:41
tot respectu pt ce ai zis ,doar k forumul acesta este pt discutii civilizate ,nu pt a se adresa tot felul de injurii unei persoane publice!!!
16.   Salutari domnului primar trimis de
(12 mai 2010, 10:31:53
sa mai facem cateva precizari:
-operatorul Rol din primarie este sotia dumneavoastra
-angajatii primariei,pentru care nu aveti bani de salarii nu sunt doar cei care se vad la birouri ci de trei ori mai multi pe statul de plata(se lauda singuri) si ati fi avut si mai multi daca nu erau blocate posturile(si ati fi avut tot clanul Tarnoaga pe langa dumneavoastra),
17.   DETALII trimis de
(12 mai 2010, 11:53:47
Frumoase comentarii si pro si contra!!! Imi place de MATRAX(adica Lina) nu se vede ca are master ...... varza, domnisoara cu studii inalte , nu administrator care invarte 3 covrigi!!!!, si Ceanu1980 (adica Ilie cu expresia lui de 2 lei si 4 clase) .... sa iti pui mintea la contributie impreuna cu d-ra Matrax si aflati IP -urile, poate aveti norocul sa aveti si voi salarii bune la astia de la microsoft ca sigur pun ochii pe voi daca le spuneti ce ati realizat!
18.   Pentru incompetenta(Juravle) trimis de
(12 mai 2010, 13:24:04
Maratrax=Michael(Mici)...vezi k te dai de dol cu rautatea si nesimtirea de care dai dovada ...esti inconfundabila draga ...vedeti-va de covrigii si nu mai manca rahat aiurea k nu ii bine!!!!
19.   Pentru tarnoaga si acolotiti lui trimis de
(13 mai 2010, 11:16:05
poate ne spui si noua domnule primar pentru ce aveti atatia angajati in primarie
poate ne spui si cum a ajuns distinsa dumneavoastra sotie sa lucreze in primarie
care la momentul angajarii nu avea macar liceul.La terminat saraca la seral cu spaga caci cred ca nici tabla inmultirii nu o stie
Poate ne mai spuneti pentru ce mai isi ia salariul domnul cotos ilie alias huba care este beat nonstop si care practica munca la fara frecventa
Iar pentru "desteptii"din care stiu de ip amprente digitale etc mai studiati fratilor ca santeti in urmarau de tot

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei