Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Percheziţii

Fost poliţist sucevean, acuzat că ar conduce o reţea de ţepari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi indivizi, printre care şi un fost poliţist sucevean, au fost săltaţi, ieri dimineaţă, de ofiţeri din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, fiind acuzaţi că fac parte dintr-o grupare care a înşelat firme din toată ţara.

Însoţiţi de luptători din cadrul serviciului de intervenţie rapidă al Jandarmeriei, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au descins, ieri, la mai multe adrese de pe raza municipiului Fălticeni, una dintre locuinţele scotocite de oamenii legii fiind şi aceea a unui fost subofiţer de poliţie, Cristian Iordache.

Acesta şi alţi nouă indivizi au fost săltaţi de anchetatori şi duşi la sediul BCCO Suceava, pentru audieri.

Contactat telefonic, şeful BCCO Suceava, comisarul şef Andrei Nichitoi, ne-a confirmat că au fost făcute percheziţii la Fălticeni, într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, cu un prejudiciu ce depăşeşte 200.000 de lei (două miliarde de lei vechi), dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

„Vă pot spune doar că s-au făcut şase percheziţii pe raza judeţelor Suceava şi Iaşi, iar zece persoane au fost conduse la sediul nostru, pentru audieri”, a precizat Nichitoi, fără a oferi şi alte amănunte, precizând că ancheta e în desfăşurare.

 Din informaţiile pe care am reuşit să le obţinem, ar fi vorba de o grupare care a înşelat mai multe firme din ţară, de la care a achiziţionat fel de fel de bunuri, în special materiale de construcţii, cu cecuri false sau fără acoperire.

În spatele acestor înşelăciuni, ne-au mărturisit surse judiciare, s-ar afla tocmai fostul subofiţer de poliţie Cristian Iordache, în vârstă de aproximativ 35 de ani.

 

S-a pensionat pe caz de boală

Potrivit unor surse judiciare, Cristian Iordache a lucrat, la început, în cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, însă, ulterior, a fost mutat şi a ajuns ajutor al şefului de post în comuna Cornu Luncii. Problemele disciplinare au făcut ca tânărul agent să fie din nou mutat, de data aceasta la postul de poliţie Baia.

Ultimii ani ai scurtei cariere de poliţist l-au prins pe Iordache la Poliţia oraşului Cajvana, de unde, acum trei-patru ani, s-a pensionat pe caz de boală.

Şi-a deschis o firmă, două, trei, şi în câţiva ani situaţia lui materială a înflorit.

Din păcate, dacă acuzaţiile de înşelăciune se adeveresc, afacerile fostului poliţist vor fi falimentate.

Vom reveni cu amănunte în ediţiile viitoare ale „Monitorul de Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost poliţist sucevean, acuzat că ar conduce o reţea de ţepari.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 14 voturi
Fost poliţist sucevean, acuzat că ar conduce o reţea de ţepari3.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei