Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veste bună

Numărul de şomeri din judeţ, în uşoară scădere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rata şomajului din judeţul Suceava este în uşoară scădere în ultima lună, datele oficiale reliefând faptul că se înregistrează o revigorare în ceea ce priveşte numărul de angajări.

Conform situaţiei întocmite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJPFM) Suceava, la finele lunii trecute, în judeţ erau înregistrate 20.961 de persoane fără loc de muncă, 59% fiind bărbaţi, de unde rezultă o rată a şomajului de 8,30%. Rata şomajului este mai mică cu 0,43% faţă de luna martie, această scădere venind după o perioadă de mai bine de un an în care numărul de disponibilizări a crescut, în timp ce angajările au fost mult mai reduse.

AJOFM Suceava mai informează că în aprilie au intrat în şomaj 23 de proaspăt absolvenţi ai unor forme de învăţământ şi 940 de angajaţi daţi afară. O parte dintre aceştia provenind din disponibilizări colective, 41 de la Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava şi 55 de la CFR.

În aceeaşi perioadă, 1.513 suceveni fără loc de muncă s-au angajat, de aici rezultând şi balanţa pozitivă din luna precedentă.

Cei mai afectaţi de şomaj sunt sucevenii cu vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani, 31% din total, în timp ce tinerii sub 25 de ani deţin o pondere de doar 17%.

Pe categorii socio-profesionale, 66% dintre şomeri au nivel de instruire primar, gimnazial sau au terminat şcoli profesionale, 28% au studii liceale ori postliceale, în timp ce 5% sunt absolvenţi de facultate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul de şomeri din judeţ, în uşoară scădere.
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Numărul de şomeri din judeţ, în uşoară scădere3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai rau trimis de
(11 mai 2010, 17:20:01
sunteti mai jalnici ca cei de pe timpul lui ceasca! imi vine sa-mi plang de mila ! de ce m-am nascut in romania? nesimtiti de pedelisti de ce dezinformati opinia publica ? cum poa sa scada somajul cand tot judetul e varza? unde s-au creat locuri de munca? vom ajunge mai rau ca pe timpul lui ceausescu si veti raporta in loc de 1 5, numai sa aratati ca pe timpul vostru s-a facut ceva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei