Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2010 - Anul XV, nr. 108 (4399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu:Băsescu a cerut Guvernului noi negocieri cu FMI,dacă măsurile convenite vor fi respinse de CES

Marţi, 11 Mai 2010 (19:18:36)

 Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să reînceapă negocierile cu FMI, în cazul în care CES nu va aproba modificările convenite de autorităţi cu instituţiile internaţionale, a declarat preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

"Dânsul (Băsescu, n.r.) cere Guvernului, dacă CES nu dă o validare pozitivă pentru scrisoare, în momentul respectiv să nu valideze scrisoarea şi evident în urma recomandărilor din Consiliul Economic şi Social să repornească o negociere cu FMI pentru noi parametri care să apară în scrisoare", a spus Hossu, după o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

El a discutat cu Vlădescu ca politica de reducere a cheltuielilor să fie realizată pe fondul de salarii şi nu pe individ, pentru că există o diferenţiere legată de modul de aplicare a politicilor salariale sau de stimulare a angajaţilor care crează comportamente diferite de la un minister la altul.

Hossu a a precizat că interesul confederaţiei sindicale este să se ajungă la un consemns şi să existe un compromis care să rezolve problema pe cale amiabilă.

Întrebat dacă ar fi de acord cu o revenire a FMI în România în cazul în care se va pune problema renegocierii acordului, Hossu a răspuns zâmbind că ar fi acord pentru că astfel delegaţia instituţiei ar cheltui bani care s-ar duce în PIB-ul României şi ar creşte veniturile la buget.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, întrebat dacă poate fi modificat memorandumul dintre Guvern şi FMI, că "oricând se poate relua negocierea".

Traian Băsescu a fost întrebat de ziarişti, după ce împreună cu premierul Emil Boc şi reprezentanţi ai arcului guvernamental s-au întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, dacă există posibilitatea modificării memorandumului dintre Guvern şi FMI.

"Sigur, oricând se poate relua negocierea", a răspuns Băsescu.

Preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci, a declarat, marţi, că, în cazul în care memorandumul nu va fi adoptat de Parlament şi ulterior de board-ul FMI, se va întrerupe temporar acordul cu Fondul, fiind probabil ca România să rămână fără pensii şi salarii din luna iunie.

În urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au propus, ca măsuri pentru încadrarea într-un deficit bugetar de 6,8% din PIB în 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi o scădere masivă a subvenţiilor, în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu:Băsescu a cerut Guvernului noi negocieri cu FMI,dacă măsurile convenite vor fi respinse de CES.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu:Băsescu a cerut Guvernului noi negocieri cu FMI,dacă măsurile convenite vor fi respinse de CES0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei