Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

„Sădind un pom azi, vom respira mai curat mâine”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copii din două centre de plasament sucevene, Centrul de plasament „Speranţa” şi Centrul de plasament de tip familial „Colţ Alb”, împreună cu elevii clasei IV-a şi a VIII-a de la Şcoala de Arte şi Meserii din comuna Moara, au sădit mai mulţi copăcei şi răsaduri de flori, în curtea Centrului „Speranţa”, în semn de respect pentru natură.

Acţiunea s-a înscris în cadrul campaniei „Porţi deschise”, organizată de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

Respect faţă de natură

Acţiunea s-a desfăşurat sub deviza „Sădind un pom azi, vom respira mai curat mâine” şi a avut ca scop, după cum ne-a spus şefa centrelor de plasament „Speranţa” şi „Colţ Alb”, Lucia Ştefan, să înveţe copiii cât de important este în viaţă să sădeşti un pom şi să respecţi natura.

Elevii de la Moara, însoţiţi de învăţătoarea Angela Spoială şi de profesoara Loredana Sopon, au oferit copiilor din centrele de plasament răsaduri de flori şi copăcei, pe care, împreună, le-au plantat în curtea Centrului „Speranţa”.

 

Cunoaştere, socializare

Lucia Ştefan ne-a spus că anul trecut, Centrul de plasament „Speranţa” a fost renovat, „iar timpul nu ne-a permis să ne ocupăm de grădină cât noi ne-am fi dorit. Prin acţiunea <Sădind un pom azi, vom respira mai curat mâine>, copiii au reuşit să schimbe imaginea centrului, astfel încât oricine ar trece pe lângă poarta noastră sau ne-ar trece pragul să poată spune ce copii deosebiţi şi gospodari locuiesc aici”.

Pe de altă parte, Lucia Ştefan a mai completat că acţiunea a avut şi scopul de cunoaştere, socializare şi legarea unor relaţii de prietenie, precum şi formarea unei atitudini pozitive a elevilor de la Moara faţă de copiii şi tinerii instituţionalizaţi.

 

Sprijin pentru aproape o sută de copii şi tineri

Centrul de Plasament de Tip Familial „Colţ Alb” şi-a început activitatea în septembrie 2003, fiind proiectat cu scopul de a găzdui 15 copii într-un sistem ambiental apropiat de modelul familial.

„Centrul de plasament are drept scop asigurarea accesului copiilor, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educaţie. Toţii copiii de aici sunt la şcoli normale şi sunt pregătiţi în vederea reintegrării sau integrării familiale şi socio-profesionale”, a mai completat Lucia Ştefan. Centrul „Speranţa”, unde mai sunt circa 70 de copii şi tineri, mulţi dintre ei studenţi, a fost renovat anul trecut. Circa 300.000 de lei, bani provenind de la Consiliul Judeţean Suceava şi de la sponsori, au fost folosiţi pentru renovarea bucătăriei şi a băilor, pentru reamenajarea sălii de mese şi pentru construirea unui spaţiu de joacă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Sădind un pom azi, vom respira mai curat mâine”.
 Vizualizări articol: 1018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Sădind un pom azi, vom respira mai curat mâine”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei