Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contradicţii

Majorarea chiriilor ANL la cei peste 35 de ani, amânată temporar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiriaşii blocurilor ANL din zona Metro care au împlinit 35 de ani nu vor plăti încă chirii de trei – patru ori mai mari decât cele subvenţionate, de care au beneficiat până în prezent. Amânarea punerii în aplicare a legii care impune recalcularea chiriilor pentru locatarii cu vârsta peste 35 de ani cărora le-a expirat contractul iniţial, valabil timp de cinci ani, vine ca urmare a retragerii proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi a Consiliului Local Suceava.

Proiectul a fost retras chiar de iniţiatorul său, primarul Ion Lungu, în urma discuţiilor purtate cu o parte din chiriaşii ANL din Ansamblul Obcini, care au reclamat faptul că apartamentele lor sunt mai mici decât suprafeţele prevăzute în acte, încât chiriile ar trebui ajustate după dimensiunile reale ale locuinţelor.

“Retrag proiectul şi voi reveni cu el în şedinţa de luna viitoare, după ce vom face măsurătorile necesare şi vom veni cu detalii. E posibil ca oamenii să aibă dreptate şi locuinţele să fie mai mici decât scrie în acte, caz în care vom face o recalculare a chiriilor”, a declarat primarul Ion Lungu.

Conform grilei noilor tarife de închiriere a locuinţelor ANL din Obcini, pentru un apartament cu două camere, cu o suprafaţă construită de 83,4 mp, trebuie plătită o chirie lunară de 377,16 lei, pentru un apartament cu două camere, dar cu o suprafaţă construită de 88,45 mp - 399,77 lei, în vreme ce tot la două camere, dar la o suprafaţă desfăşurată de 94,66 mp, chiria lunară ajunge la 427,93 lei.

Pentru apartamentele ANL cu trei camere şi cu o suprafaţă construită de 112,25 mp, noul preţ de închiriere este de 507,45 lei, pe când acum, chiriaşii blocurilor ANL situate vizavi de Metro plătesc 100 – 120 de lei la două camere, în funcţie de suprafaţa locuinţei, în vreme ce la trei camere chiria lunară este de 170 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorarea chiriilor ANL la cei peste 35 de ani, amânată temporar.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Majorarea chiriilor ANL la cei peste 35 de ani, amânată temporar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei