Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La standarde europene

Marginea îşi face centru de colectare selectivă a deşeurilor de peste 400.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Marginea a reuşit să acceseze câteva sute de mii de euro pentru un sistem de colectare selectivă a deşeurilor menajere şi reciclabile. Proiectul va fi implementat începând din acest an şi se va finaliza în 2012. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 440.570 de euro, din care aproape 400.000 de euro sunt bani europeni. Prin acest proiect se vor achiziţiona două autogunoiere compactoare noi, 2.065 de europubele de plastic cu capacitatea de 240 de litri, 350 de containere metalice cu capacitatea de 1.100 de litri şi 30.000 de saci de plastic cu capacitatea de 110 litri pentru deşeurile menajere.

Activitatea va fi coordonată de nou înfiinţatul Serviciu Public de Salubritate Marginea şi se adresează atât locuitorilor acestei comune, cât şi unor localităţi vecine, cum ar fi Suceviţa, Horodnic şi Solca. În total este vorba de aproximativ 20.000 de oameni, dar şi câteva sute de agenţi economici, inclusiv pensiunile care funcţionează în zonele amintite.

„Materializarea proiectului va conduce pe termen mediu la creşterea atractivităţii zonei în vederea atrageri de investiţii în sectorul de afaceri. Pe de altă parte, proiectul s-a născut din dorinţa de a avea un mediu mai curat şi mai sănătos pentru actualii locuitori ai comunei Marginea, dar mai ales pentru generaţiile viitoare”, a declarat Carmen Mihalescu, responsabil de proiect din partea Primăriei Marginea.  

De asemenea, prin implementarea acestui proiect se urmăreşte conştientizarea localnicilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor, sens în care s-au făcut mai multe campanii de informare prin şcoli, presă şi internet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marginea îşi face centru de colectare selectivă a deşeurilor de peste 400.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Marginea îşi face centru de colectare selectivă a deşeurilor de peste 400.000 de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei