Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

O părticică din Brâul Maicii Domnului ajunge la Roşiori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Mănăstirea “Sfântul Mare Mucenic Mina” din localitatea Roşiori, vor fi aduse duminică, 2 mai, spre închinare, mai multe „odoare sfinte”. Aşa cum am aflat de la stareţul mănăstirii, Arhimandritul Ene Varnava, duminică va fi adusă la Roşiori Icoana Maicii Domnului, cu o părticică din Brâul Maicii Domnului şi încălţămintea Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei (din insula Corfu, oraşul Kerkyra, Grecia), precum şi părticele din Sfintele Moaşte ale Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Ap. Vartolomeu, Sf. Mc. Luchian, Sf. Mc. Marina, Sf. Mc. Levrentia şi Sf. Mc. Hristina. Cu acest prilej se va oficia Sfânta Liturghie arhierească, de către un sobor de arhierei şi preoţi.

 

Mănăstirea de pe „Dealul bisericii”

Mănăstirea „Sf. Mina” este situată pe DN 2, la 17-18 km de Fălticeni spre Roman, şi este situată pe, „Dealul bisericii”, într-o zonă din care se poate vedea toată Valea Moldovei, cu satele Roşiori, Giuleşti, Vadu Moldovei, Boroaia, Răuceşti, Drăguşeni.

Unul dintre schiturile cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” a existat în sec. al XIX-lea pe amplasamentul actualei mănăstiri. În urma săpăturilor s-au găsit oseminte ale călugărilor îngropaţi aici şi o cărămidă datată din 1864, pe care este înscris numele unui ieromonah, Porfirie, îngropat lângă peretele bisericii. Al doilea schit a funcţionat aici între 1934 - 1937. În anul 1937, călugării au fost risipiţi în cele patru zări de către puterea vremii, aceştia ducându-se la alte mănăstiri.

 

Paraclisul în formă de cruce

După decembrie 1989, credincioşii din zonă au început să construiască pe locul fostului schit o biserică, realizându-se un paraclis provizoriu în formă de cruce. Din 1995, sub conducerea stareţului P.Cv. Varnava Ene, s-a ridicat biserica mare din zid de piatră, corpul de chilii, paraclisul din incinta stăreţiei, clopotniţa şi gardul din piatră. Din anul 2003, credincioşii care au trecut pragul bisericii mănăstirii au avut ocazia să se închine la sfânta raclă având părticele din moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Mina, Sfântul Ierarh Vasile Cel Mare, Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul, Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie şi Sfântului Mucenic Florian, Sfântul Acoperământ de pe Racla Sfântului Mina din Egipt. Pe data de 11 iunie 2003, cu binecuvântarea Maicii Domnului, s-a primit Sfânta Icoana "Axionita", pictată cu 21 de ani în urmă. Pe 11 iunie 2004, s-a adus de la Ierusalim o părticică din Lemnul Sfintei Cruci şi părticele din moaşte ale sfinţilor. În 2005 s-au adus părticele din moaştele Sfinţilor Mucenici Modest şi Ermoghen, Sfântul lerarh loan Gură de Aur, Sfântul lerarh Ghenadie şi Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, precum şi două icoane ale Maicii Domnului, „Icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare” şi „Gherontissa” din Sfântul Munte Athos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O părticică din Brâul Maicii Domnului ajunge la Roşiori.
 Vizualizări articol: 2413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O părticică din Brâul Maicii Domnului ajunge la Roşiori5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei