Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Luhan: România are şansa să contribuie la elaborarea celui mai important document strategic la nivel comunitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan, consideră că România are şansa să contribuie la elaborarea celui mai important document strategic la nivel comunitar, şi anume „Strategia Uniunii Europene 2020”. Luhan a explicat că până la adoptarea ei formală, în iunie 2010, Strategia UE 2020 este în atenţia tuturor instituţiilor europene şi a organizaţiilor ce vor să îşi spună punctul de vedere cu privire la viitorului european. El a arătat că în cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European este dezbătut modul în care politica de coeziune a contribuit la îndeplinirea obiectivelor Strategiei de la Lisabona, care precede Strategia UE 2020, dar şi principalele aspecte din Strategia UE 2020.

Petru Luhan a explicat că Strategia UE 2020  are ca priorităţi  creşterea bazată pe cunoaştere, ca factor generator de valoare; dezvoltarea competenţelor în cadrul unor societăţi favorabile incluziunii; crearea unei economii competitive, conectate şi mai ecologice. Europarlamentarul PD-L a mai spus că după finalizarea consultărilor publice, dar şi după lucrările Consiliului European din martie 2010, s-a ajuns la concluzia că noua strategie se va concentra asupra domeniilor cheie în care este nevoie de acţiune, respectiv cunoaştere şi inovare, o economie mai viabilă, un nivel ridicat de ocupare a forţei de muncă şi incluziune socială.

„Strategia UE 2020 aduce în prim-plan priorităţi lăudabile, educaţie, inovare, economie ecologică, însă nu trebuie să uităm că, în multe state care au aderat mai târziu la Uniunea Europeană, asigurarea infrastructurii de orice tip, ce face posibilă competitivitatea economică, nu există la standarde europene. Trebuie să ne gândim cum vom asigura o creştere economică echilibrată, în condiţiile în care mobilitatea cunoştinţelor, inovarea nu au o dimensiune teritorială. Apoi, trebuie să vedem cum asigurăm coeziunea economică, socială şi teritorială şi cum vom evita concentrarea resurselor în anumite zone în care există o densitate a instituţiilor de învăţământ sau a centrelor de cercetare. Este un moment deosebit de important pentru noi toţi, iar România trebuie să fie pro-activă pe scena europeană, fără a diminua importanţa contextului intern sau a principalelor teme interne”, a mai spus PD-L Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan: România are şansa să contribuie la elaborarea celui mai important document strategic la nivel comunitar.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Luhan: România are şansa să contribuie la elaborarea celui mai important document strategic la nivel comunitar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei