Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Jose, nu Josep!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă simt privilegiat să scriu imediat după meciul Barcelona-Inter. Dacă înainte eram în expectativă, ţinând cu fotbalul, imediat acul subiectivităţii a balansat către partea italiană (deşi italienii erau doar rezerve şi nici unul n-a apucat să calce pe teren!). Chivu l-a înlocuit pe Pandev încă din bloc-start şi nu mai puteam rămâne indiferent. Un român lupta pentru a ajunge în finala Ligii Campionilor! Şi de data asta lupta efectiv, nu de pe bancă. A urmat acel cartonaş roşu care l-a forţat pe Mourinho la un abandon total al ofensivei. N-o fi fost chiar de roşu, dar nu te protejezi de adversar punându-i mâna în faţa, fie şi pe „neve”, deci cu un cartonaş galben tot se alegea, iar efectul ar fi fost acelaşi, având în vedere că mai avea unul. Ei bine, în ciuda omului în minus, Interul părea o echipă foarte densă! O acoperire perfectă a lăţimii recunoscute de pe Camp Nou, o autobază  la care Sorinaccio Cârţu poate doar aspira, precum dizeuzele la Scala din Milano. Catalanii au avut o posesie nemaiîntâlnită, în timp ce oaspeţii nu au bifat nici un şut pe poartă!! Aproape că ar fi meritat scos portarul, ca la hochei.

Pe măsură ce trecea timpul, încercam un sentiment ciudat. Ţineam cu Inter, dar îmi doream ca Barcelona să dea gol! Dar ce-mi făcuşi, Josep? Dublă schimbare cu juma’ de oră înainte de finiş, cu Ibrahimovic out şi cu Henry ignorat total?! Şi cine în teren, Krkic şi Jeffren?! Ai greşit calibrul, Josep! Îmi pare rău, dar faţă de Jose ai în plus doar o consoană, în rest portughezul iese în avantaj. Păi Ibra trebuia să prindă şi ultima clipită a meciului! Iar despre Henry se ştie că are mână norocoasă, nu?! Uneori, la antrenamente se practică o hârjoană pentru destindere, se pasează mingea cu mâna şi se marchează numai cu capul. Invers, Barcelona parcă şi-a propus să excludă din start orice tentativă de joc aerian. Noi nu intrăm în panică, părea deviza lor. Păi în clipele acelea de disperare din final, o minge paraşutată în careu poate însemna totul. Ceilalţi finalişti, nemţii de la Bayern, au simţit-o pe pielea lor, acum unşpe ani...

Merită un cuvânt deosebit golul lui Pique, realmente o realizare de mare campion (acelaşi Xavi responsabil cu pasa!). Tot mare campion a fost şi portarul Julio Cesar, când a deviat şutul lui Messi din prima repriză. Astfel de execuţii chiar pot face diferenţa. Care diferenţă a fost foarte-foarte mică. Mai mică şi decât ofsaidul lui Milito, de la golul din meciul tur. Dacă acolo se ridica firesc fanionul, cine ştie cum ar fi sunat aceste rânduri!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jose, nu Josep!.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jose, nu Josep!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei