Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 apr 2010 - Anul XV, nr. 98 (4389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acte procedurale

Severin Tcaciuc are de stat la puşcărie patru ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Severin Tcaciuc trebuie să stea patru ani în puşcăriile din România. Decizia a fost luată de Judecătoria Botoşani, care a analizat cererea de contopire a pedepselor la care a fost condamnat Severin Tcaciuc de-a lungul timpului.

 

Solicitarea depusă de afaceristul sucevean a vizat contopirea a trei condamnări pronunţate de Judecătoriile Suceava şi Bistriţa şi de Tribunalul Harghita. După ce au analizat cererea lui Severin Tcaciuc, judecătorii au decis că acesta trebuie să execute pedeapsa cea mai grea, adică 3 ani şi 6 luni de închisoare. Pe lângă această condamnare, magistraţii Judecătoriei Botoşani au decis să adauge şi un spor de pedeapsă de 6 luni. În aceste condiţii, Severin Tcaciuc trebuie să stea după gratii patru ani, perioadă din care va fi dedusă durata pe care afaceristul sucevenean a petrecut-o în arest preventiv.

Vasile Brînză, avocatul care-l reprezintă pe Severin Tcaciuc, a declarat că soluţia Judecătoriei Botoşani a fost atacată deja cu recurs la Tribunalul Botoşani.

„Am contestat doar sporul de pedeapsă de 6 luni aplicat clientului meu. Considerăm că nu se impunea acest spor, având în vedere condiţiile speciale şi starea sa de sănătate”, a declarat avocatul Vasile Brînză.

 

Mai are o condamnare de cinci ani

Severin Tcaciuc are pe rol alte două procese. Unul dintre acestea s-a încheiat la Judecătoria Miercurea Ciuc şi priveşte infracţiuni economice comise la firmele SC Severin SRL Bosanci şi SC Seven American Trading SRL.

În acest dosar, Severin Tcaciuc a fost găsit vinovat pentru trei infracţiuni, două de evaziune fiscală şi una de instigare la înşelăciune privind calitatea mărfurilor, pedepsele cumulate fiind de 13 ani de închisoare. Severin Tcaciuc are de executat însă doar pedeapsa cea mai grea, şi anume de cinci ani de puşcărie. Sentinţa de la Miercurea Ciuc nu era definitivă şi a fost atacată la instanţele superioare.

 

Judecat şi la Suceava

Un alt dosar pe care Severin Tcaciuc îl are pe rolul instanţelor se judecă la Suceava. Tcaciuc este acuzat că a prejudiciat statul român cu aproximativ 50 de miliarde de lei vechi, la care urmează să se adauge şi majorările de întârziere la plată. Faptele s-au petrecut în perioada 1996-2002 şi privesc firma Truck Trans SRL Bosanci. În afara lui Severin Tcaciuc au mai fost trimişi în boxa acuzaţilor şi alţi apropiaţi ai acestuia. Este vorba de Aneta Tcaciuc, soţia omului de afaceri, fostul contabil şef al firmelor familiei Tcaciuc, Ioan Moroşan, şi o altă angajată, Angela Coca Magopeţ.

Toţi cei patru sunt judecaţi pentru mai multe infracţiuni, respectiv evaziune fiscală, folosirea cu rea credinţă a creditelor, infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi uz de fals.

 

A fost extrădat din Austria

Severin Tcaciuc a părăsit România în 28 februarie 2003, prin Vama Borş, cu câteva minute înainte ca poliţiştii suceveni să transmită solicitarea de interzicere a ieşirii din ţară. După scandalul provocat de plecarea lui Tcaciuc din ţară, conducerea Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Suceava a fost decapitată. Severin Tcaciuc a stat fugar prin Europa, în principal în Italia şi Austria, până în august 2009. În acea lună, autorităţile de la Viena l-au reţinut şi l-au extrădat în România, în baza unor cereri depuse de statul român, prin intermediul Ministerului de Justiţie. La scurt timp, Severin Tcaciuc a fost trimis în ţară şi încarcerat la Penitenciarul Botoşani, unde se află şi în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc are de stat la puşcărie patru ani.
 Vizualizări articol: 2018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Severin Tcaciuc are de stat la puşcărie patru ani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei