Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 apr 2010 - Anul XV, nr. 98 (4389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majorare

Chirii triplate pentru locatarii ANL care au trecut de 35 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiriaşii blocurilor ANL situate vizavi de Metro Suceava care au împlinit vârsta de 35 de ani au de achitat o chirie lunară de cel puţin trei ori mai mare decât cea pe care o plăteau anterior.

În această situaţie se încadrează cei care au împlinit deja 35 de ani în momentul expirării contractelor de închiriere întocmite în momentul predării – primirii locuinţei ANL, care sunt valabile pe o perioadă de 5 ani.

Majorarea chiriilor locuinţelor ANL de la Metro va fi decisă astăzi, în şedinţa de Consiliu Local, conform prevederilor legale, care impun recalcularea chiriei pentru titularii de contract care au împlinit deja 35 de ani în momentul expirării perioadei contractuale iniţiale.

Decizia de recalculare a chiriei pentru locuinţele ANL situate vizavi de Metro vine ca urmare a faptului că luna aceasta, în data de 18.04.2010, au expirat contractele iniţiale de închiriere, noile contracte urmând să fie semnate pe o perioadă de un an.

 

Chirie de aproximativ 100 de euro la un apartament ANL cu două camere

Noile tarife de închiriere a locuinţelor situate în Ansamblul Obcini prevăd o chirie lunară de 377,16 lei, adică 91 de euro, pentru un apartament cu două camere, cu o suprafaţă construită de 83,4 mp.

Pentru un apartament cu două camere, dar cu o suprafaţă construită de 88,45 mp, noul tarif de închiriere valabil pentru cei care au peste 35 de ani este de 399,77 lei, adică 96 de euro, în vreme ce tot la două camere, dar la o suprafaţă desfăşurată de 94,66 mp, chiria lunară ajunge la 427,93 lei, adică 103 euro.

Noile chirii pentru apartamentele ANL cu trei camere şi cu o suprafaţă construită de 112,25 mp sunt de 507,45 lei, adică 123 de euro.

În prezent, chiriaşii blocurilor ANL situate vizavi de Metro plătesc o chirie de 100 – 120 de lei la două camere, în funcţie de suprafaţa locuinţei, în vreme ce la trei camere chiria lunară este de 170 de lei.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că la stabilirea noilor chirii s-a ţinut cont de amortizarea clădirii, cheltuieli de întreţinere şi reparaţii curente, reparaţii capitale şi cheltuieli de administrare.

“În medie, noile chirii sunt de 100 de euro, adică mai mici decât chiriile care se percep pe piaţa liberă”, a declarat Lungu.

Edilul sucevean a mai adăugat că, între timp, alte trei locuinţe ANL din cartierul ANL Burdujeni au fost eliberate de foştii chiriaşi la expirarea contractelor iniţiale, valabile timp de cinci ani, acestea urmând să fie repartizate în ordinea punctajelor obţinute persoanelor care se află pe lista de priorităţi întocmită la finele anului trecut şi aprobată anul acesta în Consiliul Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chirii triplate pentru locatarii ANL care au trecut de 35 de ani.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Chirii triplate pentru locatarii ANL care au trecut de 35 de ani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei