Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 apr 2010 - Anul XV, nr. 98 (4389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Refuz

CJ Botoşani nu vrea să contribuie cu fonduri pentru modernizarea aeroportului din Salcea

Consiliul Judeţean Botoşani a respins, ieri, solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de a contribui cu fonduri la modernizarea Aeroportului de la Suceava.

Consilierii judeţeni botoşăneni au discutat în şedinţa de ieri solicitarea făcută de preşedintele CJ Suceava către omologul său botoşănean de a contribui cu fonduri la modernizarea aeroportului sucevean, care este folosit şi de locuitorii judeţului Botoşani, dar cererea a fost refuzată.

Cei mai mulţi dintre consilierii botoşăneni şi-au argumentat decizia prin faptul că bugetul actual al judeţului nu permite sub nici o formă un astfel de parteneriat financiar, ei fiind destul de critici la adresa acestei solicitări.

„Nu cred că avem ce vota aici, nu ştim în ce condiţii, ce drepturi şi obligaţii avem, dar mi se pare ciudat că, după ce abia avem să dăm câţiva bani la comune, să dăm la aeroport(....) Vor veni şi cei de la Brăila să le dăm bani pentru podul de peste Dunăre”, a declarat consilierul judeţean Mihai Darie.

Totodată, vicepreşedintele CJ Botoşani, Cătălina Lupaşcu, a recomandat preşedintelui CJ Suceava să urmeze exemplul celor de la Bacău, care au accesat fonduri europene pentru acelaşi tip de obiectiv.

În final, preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a propus formularea unui răspuns către Consiliul Judeţean Suceava, în care să fie argumentat refuzul consilierilor judeţeni botoşăneni, dar în care să fie prevăzută şi disponibilitatea unei asocieri în vederea accesării de fonduri europene pentru modernizarea aeroportului sucevean.

Autorităţile sucevene au solicitat Consiliului Judeţean Botoşani să se asocieze în vederea modernizării aeroportului din Suceava.

La mijlocul lunii martie, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, aflat într-o vizită la Suceava, a sugerat autorităţilor sucevene ca în vederea dezvoltării aeroportului sucevean să ofere o parte din acţiunile de la Aeroportul Suceava CJ Botoşani, CJ Neamţ sau primăriilor Suceava, Botoşani sau Piatra Neamţ, după care să deschidă oportunităţile de capitalizare pentru că mai mulţi oameni de afaceri vor investi fonduri în aceste acţiuni.

Berceanu a arătat că pe fonduri europene ar putea fi finanţată modernizarea pistei, dacă celelalte construcţii vor fi realizate cu alte fonduri.

Autorităţile sucevene au avut discuţii cu mai multe firme care şi-au exprimat intenţia de a participa la modernizarea Aeroportului Suceava.

Pe lângă modernizarea pistei, vor trebui făcute investiţii în balizaj, dar şi în modernizarea aerogării şi realizarea unui terminal cargo.

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a achiziţionat şi 6,8 hectare de teren de la localnici din oraşul Salcea, această suprafaţă fiind necesară pentru modernizarea pistei Aeroportului Suceava şi a sistemului de balizaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Botoşani nu vrea să contribuie cu fonduri pentru modernizarea aeroportului din Salcea.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
CJ Botoşani nu vrea să contribuie cu fonduri pentru modernizarea aeroportului din Salcea5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Neamtul nu are legatura cu Suceava trimis de
(29 apr 2010, 11:34:56
Piatra Neamt si jud. Neamt se folosesc de aeroportul din Bacau! Daca nu se va reusi realizarea unui aeroport turistic la Piatra Neamt, atunci CJ Neamt va contribui cu bani la Bacau! Cred ca mai ca lumea este un drum de 35-40 min. fata de unul de 2-3 ore cat este la SV.
2.   Pacat ca Botosaniul nu vrea !! trimis de
(29 apr 2010, 16:01:15
Pacat ca nu exista intelegere,solidaritate pentru a avea cu totii posibilitatea unei deplasarii comode, moderne. Trebuie de format un colectiv de specialisti, bine intentionati si de gasit urgent solutia cea mai buna pentru noi toti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei