Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 apr 2010 - Anul XV, nr. 98 (4389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Regulă

Accesul maşinilor şi parcarea la Spitalul de Urgenţă, reglementate draconic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Circulaţia autoturismelor şi parcarea acestora în curtea Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, atât la spitalul nou, cât şi la cel vechi, este reglementată strict din data de 3 mai.

Conducerea spitalului a decis ca, începând de săptămâna viitoare, accesul tuturor autoturismelor, indiferent cui aparţin (salariaţi, vizitatori, bolnavi veniţi la spital cu maşina proprie, instituţii publice) se face doar prin poarta din Strada Scurtă, dintre Direcţia de Sănătate Publică şi Staţia de Salvare. Pe poarta principală, cea dinspre bulevardul 1 Decembrie, au acces doar ambulanţele, maşinile de intervenţie ale ISU, Poliţiei şi Jandarmeriei aflate în misiune. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că trierea tuturor autovehiculelor se va face la bariera de la vechea Urgenţă, pe unde au acces vizitatorii.

În ceea ce priveşte parcarea, personalul spitalului are la dispoziţie două parcări amenajate cu peste 120 de locuri, una în zona porţii principale şi una în spatele UPU. Personalul de întreţinere, spitalul şi Serviciul de Medicină Legală au parcare special amenajată în curtea interioară.

În conformitate cu noile reglementări, în faţa clădirii spitalului, până la intrarea principală, pot parca doar VIP-urile venite în vizită - maşinile Consiliului Judeţean, primăriei, Prefecturii şi instituţiilor deconcentrate, iar în faţa Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU), doar ambulanţele, maşinile cu misiuni speciale şi cele personale cu bolnavi grav. Directorii spitalului au locuri în parcarea personalului. Vizitatorii (cu excepţia VIP-urilor) sau aparţinătorii pacienţilor, precum şi persoanele care se prezintă la Centrul de recoltare Synevo vor avea la dispoziţie peste 75 de locuri special amenajate în zona nordică a curţii spitalului, pe aleea dinspre Strada Scurtă. Parcarea pentru VIP-uri a fost explicată de dr. Brădăţan ca „un gest de curtoazie”.

 

Doctorii îşi plătesc locul de parcare

La Spitalul Vechi, personalul angajat, vizitatorii şi aparţinătorii au la dispoziţie 55 de locuri de parcare amenajate.

Dr. Brădăţan a mai precizat că accesul vizitatorilor va fi permis în mod special în timpul orelor de vizită, adică 14.00-16.00 în timpul săptămânii şi 12.00-16.00 în weekend şi în zilele de sărbătoare şi că se interzice parcarea în curtea spitalului în afara orelor de program. Taximetrele nu vor avea acces în perimetrul delimitat de bariere, cu excepţia urgenţelor.

Dacă deocamdată vizitatorii au acces la parcare gratuit, doctorii şi restul personalului trebuie să plătească o taxă lunară „pentru întreţinerea spaţiului aferent”. Dr. Brădăţan a afirmat că suma nu a fost încă stabilită, dar crede că va fi de circa 10 lei lunar. Pentru acest an consideră că a fost plătită prin achiziţionarea cartelei de acces în parcare, la un preţ de 100 de lei.

În viitorul apropiat, toate parcările vor fi supravegheate cu camere video.

„Facem apel la toată lumea să respecte aceste reglementări pentru că scopul este fluidizarea circulaţiei în perimetrul spitalului şi uşurarea accesului ambulanţelor, maşinilor ISU, Poliţiei şi Jandarmeriei, aflate în misiune. Nu sunt multe spitale în ţară care să dispună de atât de multe spaţii de parcare amenajate”, a mai spus dr. Brădăţan, care apreciază că în aceste condiţii ar trebui să nu mai apară nici un fel de conflicte între vizitatori, aparţinători şi personalul medical.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accesul maşinilor şi parcarea la Spitalul de Urgenţă, reglementate draconic.
 Vizualizări articol: 4003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 10 voturi
Accesul maşinilor şi parcarea la Spitalul de Urgenţă, reglementate draconic3.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
(29 apr 2010, 13:00:56
ideea se va dovedi una buna doar daca politia rutiera si municipalitatea vor face strada scurta (zorilor) , strada cu sens unic.....dinspre bdul 1 mai spre curcubeul...altfel va iesi o nebunie totala pe acolo si un blocaj de trafic infernal...acum in conditiile in care majoritatyea masinilor intra la spital pe poarta mare si tot e foarte aglomerat pe strada zorilor...daramite de luni.......oricum strada zorilor are o bucata de sens unic spre curcubeul in fata complexului albina....iar in fata caminului studentesc deja se merege de mult timp cam pe o singura banda..restul fiind ocupat de masini parcate.......sens unic e o solutie foarte buna....indiferent care va fi sensul acestuia.......pacat insa ca nu avem in primarie oameni cu cap...si cu atat mai mult primar cu minte
2.   Cartela cu foita de aur ! trimis de
(29 apr 2010, 13:07:38
Dar de ce cartela cost 100 de lei ? E cu foita de aur ? O cartela de acces in alte institutii costa 10 lei ! Restul de 90 de lei unde se duc? Si o alta intrebare! Am inteles ca personalul tb sa-si plateasca parcarea. Personalul de la primarie, consiliu, politie si pompieri isi platesc locul de parcare ?
3.   Parcare trimis de
(29 apr 2010, 14:38:48
nu stiu de ce nu le faciliteaza celor care vin in vizita la bolnavi sa urce cu masina pina in salonul celui pe care il viziteaza....sa nu se oboseasca obezii nostri romani.....ar trebui sa nu fie primiti cu masinile un curtea spitalului.... la Spitalul Militar Iasi, unde am fost, nu ne-a lasat sa intram cu masina in curtea spitalului.....si de la poarta pina la sectia unde am mers, era destul de mare distanta......la noi de ce ar fi altfel?
s-au invatat toti sa le vina sub nas totul .../offf. in anumite situatii, il regret enorm pe Ceausescu.....
3.1  RE: Parcare trimis de
(29 apr 2010, 23:53:47
:) Esti ca o catea batrana care scheauna...grozav mai schelalai si tu. big grin Si nici macar nu e dragut..e schelalait dinala de maidanez imputit laughing) Ai grija poate trece proAnima cu sterilizarea si pe la tine. Asta in cazul in care mai esti apta de copulatie. Dupa scheunaturi, parca ai fi la menopauza.
4.   Matale sigur ai votat Basescu, iti place dictatura trimis de
(29 apr 2010, 19:11:28
Sunt unii oameni tare prosti pe lumea asta. De parca ar fi ceva rau ca lucrurile din jurul nostru sa fie gandite pentru confortul oamenilor. Ce e asa de rau doamna ca oamenii sa ajunga cat mai aproape de spital cu masina? Matale esti masochista? Iti place sa fii chinuita? Daca spitalul are zeci de hectare de ce sa nu lasi oamenii sa vina cu masina cat mai aproape de spital? De multe ori vin in vizita persoane f batrane, ii vad adusi cu masina si mergand in carje prin curtea spitalului. De ce sa ii pui sa parcheze in afara spitalului, pe la liceul de informatica sau cine stie pe unde? Multa minte le trebuie unora...
4.1  RE: Matale sigur ai votat Basescu, iti place dictatura trimis de
(29 apr 2010, 19:13:08
@ Ilona
5.   Dragul nostru spital trimis de
(30 apr 2010, 07:03:59
1. Interzicerea parcarii personalului spitalicesc in parcarile destinate vizitatorilor.
2.Parcarea masinilor apartinand V.I.P.-urilor care oricum beneficiaza de "TRATAMENT SPECIAL" �n locurile destinate vizitatorilor pentru ca conform constitutiei oamenii sunt egali si au acces egal la servicii medicale.
3. Cumpararea de papuci de unica folosinta si de catre V.I.P.-uri si de catre personalul spitalului care ies pana la chioscul din incinta spitalului sau la masinile personale.
4.Aplicarea aceluiasi program de vizita tuturor oamenilor indiferent de culoarea care o poarta.
5. Si ultima.... Supravegherea si interzicerea intelegerii intre baba de la intrarea dinspre chiosc cu liftierii care nu lasa sa intre vizitatorii obligandu-i pe vizitatori sa dea 2 lei la lift ca apoi sa imparta banii.
6. La chioscul care vinde papuci de unica folosinta sa se dea bon fiscal pentru ca a vinde ceva si a nu da un bon este evaziune fiscala.
Cam asta se intampla pe la spitalul din Suceava......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei