Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cerinţă

Peste două milioane de euro, costul exproprierilor unui nou tronson din şoseaua de centură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Exproprierile pentru o nouă secţiune a şoselei de centură a Sucevei vor putea fi începute în curând. Proiectul de Hotărâre de Guvern se află deja la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, care urmează să-l depună spre aprobare Executivului.

 

Dacă primul tronson al şoselei de centură are ceva mai mult de trei km, al doilea tronson pentru care s-a finalizat documentaţia pentru exproprieri măsoară aproape 2,5 km şi pleacă de la drumul european 85, din zona Pătrăuţi, până peste râul Suceava, pe raza comunei Şcheia. În total, vor fi despăgubiţi 132 de proprietari pe parcelele cărora va fi construit acest sector al şoselei de centură, pe un total de 135.404 mp. Costul total pe care statul român urmează să-l achite celor 132 de titulari de parcele se ridică la peste două milioane de euro.

Hotărârea de Guvern va stipula aprobarea amplasamentului lucrărilor, aprobarea procedurilor de expropriere şi aprobarea justei despăgubiri pentru titularii de terenuri. Până când această Hotărâre de Guvern nu va fi aprobată, lucrările nu pot începe sub nici o formă.

Celălalt sector pentru care s-au finalizat exproprierile a vizat o lungime de 3,1 km şi 79 de parcele, începând de la intersecţia cu drumului european 85, dinspre Fălticeni, şi până la Moara. Valoarea totală a despăgubirilor s-a ridicat la circa trei milioane de euro.

Procedurile sunt destul de simple, iar cei care vor accepta sumele propuse vor semna procesele verbale, plata urmând să fie realizată de expropriator în conturile indicate de proprietari. Persoanele fizice sau juridice care nu acceptă sumele de bani propuse pot depune o contestaţie la instanţa abilitată, respectiv Tribunalul Suceava. În aceste cazuri, banii se consemnează pe numele titularului într-un cont deschis la CEC Bank, sucursala Iaşi, iar la finalul procesului vor putea fi ridicaţi.

Şoseaua de centură are o lungime de 13,2 km, iar ultimul tronson pentru care trebuie realizată documentaţia privind exproprierea va cuprinde terenuri aflate pe teritoriul comunei Şcheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste două milioane de euro, costul exproprierilor unui nou tronson din şoseaua de centură.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste două milioane de euro, costul exproprierilor unui nou tronson din şoseaua de centură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei