Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

De luna viitoare, culpa medicală va putea fi mai uşor dovedită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii specialişti din unităţile sanitare sucevene vor avea la dispoziţie, de luna viitoare, ghiduri de diagnostic şi tratament pentru 21 de specialităţi, respectiv anestezie şi terapie intensivă, cardiologie, dermato-venerologie, diabet, endocrinologie, gastroenterologie şi hepatologie, geriatrie şi gerontologie, medicină de familie, medicină internă, nefrologie, neurologie, oncologie, pneumologie, alergologie şi imunologie clinică, psihiatrie şi psihiatrie pediatrică, reabilitare, medicină fizică şi balneologie, reumatologie, obstetrică-ginecologie, otorinolaringologie, urologie, anatomie patologică.

 

Felul în care sunt trataţi pacienţii şi cheltuite resursele vor fi monitorizate

Pe baza acestor ghiduri de practică medicală, doctorii pot decide asupra îngrijirilor care trebuie acordate într-o anumită circumstanţă bolnavului, în timp ce Colegiul Judeţean al Medicilor poate analiza mai uşor corectitudinea actului medical în cazul unei acuzaţii de malpraxis.

Conform autorităţilor sanitare, aceste ghiduri de diagnostic şi tratament vor eficientiza sistemul, introducerea lor urmând să facă ordine asupra modului în care sunt trataţi pacienţii, dar şi asupra felului în care sunt cheltuite resursele. „Documentele uniformizează practica medicală şi sprijină medicul în luarea deciziilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Atilla Cseke.

Oficialul a explicat că ghidurile acumulează expertiza şi descoperirile ştiinţifice la nivel european şi internaţional şi reprezintă algoritmi care stabilesc paşii pe care medicii îi vor aplica pacienţilor din momentul intrării acestora în cabinet sau în spital - metodele de investigare, tehnicile şi terapiile medicamentoase sau chirurgicale care trebuie folosite, în funcţie de patologie şi stadiul acesteia.

 

Medicii vor putea fi protejaţi de acuzaţii false sau neîntemeiate

„Aceste ghiduri fac parte dintr-un pachet de măsuri care vizează şi creşterea eficienţei economice în Sănătate. Ele sunt chei de control asupra costurilor şi asupra calităţii asistenţei medicale. De acum vor exista repere clare pentru cât va trebui să se cheltuiască pentru o patologie şi despre modul în care ar trebui să decurgă un act medical de calitate. Acest lucru înseamnă transparenţă şi protecţie atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici şi contribuabili. Pacienţii vor putea şti dacă au fost trataţi corespunzător, culpele medicale vor putea fi dovedite mai uşor, iar medicii vor putea fi protejaţi de acuzaţii false sau neîntemeiate”, a adăugat Atilla Cseke.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De luna viitoare, culpa medicală va putea fi mai uşor dovedită.
 Vizualizări articol: 1266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De luna viitoare, culpa medicală va putea fi mai uşor dovedită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Decedat legal! trimis de
(14 apr 2010, 11:17:48
Aceste ghiduri nu fac altceva decat sa uniformizeze bolnavii! Adica daca vine Gigel cu febra, hemoragie cerebrala doftorul se uita in ghid si vede ca acolo scrie pentru aceste simptome ca se da aspirina. El asa trebuie sa faca: sa-i administreze aspirina desi stie ca nu-i va face bine ci din contra. Exemplul este timp dar cam asa functioneza in unele cazuri! Oricum doctorul si mortul vor fi acoperiti legal de ghid! Daca asa scrie la carte!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei