Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Două persoane, suspectate că au comercializat produse contrafăcute pentru disfuncţii sexuale

Două persoane sunt cercetate pentru încălcarea prevederilor privind reforma în domeniul sănătăţii, fiind acuzate că, din 2008, au comercializat produse farmaceutice contrafăcute pentru disfuncţii sexuale, în valoare de peste 700.000 de lei.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) precizează într-un comunicat, că suspecţii au procurat medicamentele pe o filieră din Republica Moldova, Ucraina şi Turcia, iar din anul 2008 şi până în prezent au livrat şi comercializat în România produse în valoare de peste 700.000 de lei.

Potrivit sursei citate, în 21 septembrie 2009, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 5 Bucureşti s-au sesizat cu privire la faptul că autori necunoscuţi au postat pe un site de internet anunţuri privind posibilitatea achiziţionării de medicamente pentru disfuncţii sexuale, prin intermediul comenzilor telefonice.

În urma investigaţiilor privind identificarea persoanelor implicate, adresa de unde se făceau livrările, precum şi a modului de operare folosit de suspecţi, la 1 octombrie 2009, poliţiştii l-au prins în flagrant delict pe Ş. G., în timp ce oferea spre vânzare mai multe pastile pentru disfuncţii sexuale.

Potrivit IGPR, acesta nu deţinea autorizaţie specială emisă de Ministerul Sănătăţii, necesară comercializării unor astfel de produse farmaceutice.

"Asupra suspectului au fost găsite 152 astfel de pastile, iar la domiciliul acestuia, din municipiul Bucureşti, poliţiştii au identificat alte 372 de comprimate", se arată în comunicat.

În 2 octombrie, faţă de Ş.G. a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de articolul 834 alin. 1 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Poliţiştii au stabilit că Ş. G. nu deţinea nici o societate comercială, iar produsele farmaceutice erau trimise prin colet poştal, din municipiul Suceava, de către fiul său Ş. A., faţă de care, în 7 decembrie 2009, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii aceleiaşi infracţiuni.

"Întrucât din cercetările efectuate a rezultat că cei doi suspecţi s-au ocupat în continuare de procurarea, deţinerea şi comercializarea de produse farmaceutice contrafăcute către diverse persoane fizice şi juridice, la data de 8 aprilie a.c., ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5 Bucureşti, în colaborare cu cei de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, însoţiţi de lucrători ai SPIR, au descins la imobilele suspecţilor, prilej cu care au descoperit 2.304 pastile şi alte 6.900 de comprimate şi 300 de fiole de steroizi anabolizanţi, 50 de mandate completate şi 200 de mandate poştale în alb, utilizate pentru expedierea coletelor", precizează IGPR.

Potrivit sursei citate, o parte din medicamente găsite aveau proprietăţi sedative cu regim special de prescripţie şi eliberare.

În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate, pentru continuarea cercetărilor, sumele de 8.000 de euro şi 4.000 de lei, patru laptop-uri şi trei hard-discuri folosite pentru postarea anunţurilor şi primirea comenzilor, precum şi o serie de înscrisuri care dovedeau activitatea ilegală desfăşurată.

De asemenea, au fost dispuse expertize de laborator pentru produsele identificate şi reţinute, constatându-se că erau contrafăcute, motiv pentru care cercetările au fost extinse şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de articolul 83, alin.1, lit.a din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Potrivit IGPR, cercetările continuă pentru identificarea celorlalţi participanţi la comiterea faptelor, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi pentru stabilirea prejudiciului creat titularilor drepturilor de proprietate industrială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două persoane, suspectate că au comercializat produse contrafăcute pentru disfuncţii sexuale.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două persoane, suspectate că au comercializat produse contrafăcute pentru disfuncţii sexuale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei