Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză

Cinci posturi pentru peste 1.000 de şomeri cu studii superioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai recente date statistice ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava arată că pentru cei peste 1.000 de absolvenţi de studii superioare din judeţ aflaţi în şomaj sunt disponibile doar cinci locuri de muncă. O situaţie îngrijorătoare, care nu face decât să confirme criza de pe piaţa muncii din judeţ, instalată deja de mai bine de un an de zile. Dacă numărul de şomeri a crescut alert, printre aceştia găsindu-se şi absolvenţi de studii superioare, chiar dacă mult mai puţini decât cei cu studii primare sau medii, locurile de muncă sunt puţine, iar cele existente se adresează unor categorii destul de limitate.

Ca exemplu, cea mai recentă ofertă a AJOFM Suceava, din săptămâna în curs, cuprinde 216 locuri de muncă, din care cele mai multe, 87, sunt pentru persoane  necalificate la ambalat, demolat clădiri, întreţinere drumuri şi poduri. Alte posturi sunt pentru calificări de cameristă, şofer, vânzător, ajutor ospătar, recepţioner hotel ori tăietor la fierăstrău cu panglică, în timp ce doar cinci locuri de muncă vizează  persoane cu studii superioare, având specializările: referent comerţ exterior, inginer mecanic, inginer electrotehnist, inginer maşini unelte şi inginer industria alimentară.

Ofertă redusă pentru un număr total de 22.042 de şomeri, înregistraţi la finele lunii trecute în judeţ, din care peste 1.000 sunt absolvenţi de studii superioare.

Din analizele AJOFM Suceava reiese totuşi şi un aspect pozitiv. În ultimele luni, valul de disponibilizări s-a domolit, rata şomajului mai crescând doar în proporţii mici. În paralel, comparativ cu toamna sau iarna anului trecut, numărul de posturi disponibile ale agenţilor economici din judeţ este în uşoară creştere, sperându-se o redresare mai accentuată în perioada următoare.

La finele lunii martie, rata şomajului din judeţ era de 8,73%, mai mare cu 0,37% decât media naţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci posturi pentru peste 1.000 de şomeri cu studii superioare.
 Vizualizări articol: 2395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cinci posturi pentru peste 1.000 de şomeri cu studii superioare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei