Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Comandament

Firmele care lucrează pe ISPA, atenţionate să refacă cât mai rapid străzile distruse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Municipalitatea suceveană e cu ochii pe firmele care lucrează la modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, cărora le-a cerut mai multă seriozitate atunci când finalizează o lucrare şi trebuie să readucă strada la starea iniţială.

„Vom fi mai exigenţi cu readucerea terenului la starea iniţială. Să se facă tasările bine şi să fie respectată tehnologia de refacere a străzilor, mai ales pe bulevardele principale. De asemeni, atenţie în privinţa curăţeniei la locul de muncă. Nu mai acceptăm ca acolo unde aţi avut de lucru să arate de parcă a fost Potopul. Vă rugăm să lucraţi mai îngrijit, pentru că ne puneţi în situaţia de a vă amenda noi, primăria, pentru nişte lucrări pe care le faceţi tot în interesul nostru”, le-a atras atenţia şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Acesta a făcut o trecere în revistă a tuturor lucrărilor care sunt în desfăşurare în oraş, precum şi a celor care trebuie să înceapă şi a solicitat firmelor Pfeiffer şi TMUCB să nu închidă absolut nici o stradă, nici dacă au autorizaţie, înainte de a anunţa primăria.

El a cerut firmelor să aducă mai multă forţă de muncă, pentru a executa lucrările în timp cât mai scurt, pentru a putea fi redeschise cât mai repede străzile închise total sau parţial.

„Se lucrează aproape în tot oraşul şi tot mai sunt zone noi în care trebuie atacate nişte lucrări. Dacă nu se lucrează rapid şi eficient la refacerea străzilor afectate, riscăm să paralizăm oraşul”, a spus Lungu, care a cerut inspectorilor primăriei să  supravegheze lucrările şi să se asigure că străzile sunt refăcute cum trebuie, pentru a nu avea surprize mai târziu.

 

Probleme la străzile refăcute în iarnă

O problemă de acest gen a fost ridicată şi de directorul ACET, Ştefan Groza, care a atras asupra străzilor refăcute în iarnă:

„Să luăm din nou stradă cu stradă cele care au fost reabilitate anul trecut, până la venirea frigului, să vedem care mai e starea lor, pentru că sunt cazuri în care s-au mai lăsat ori nu a ieşit bine lucrarea. Mai trebuie făcute şi refaceri, mai ales acum, cât încă sunt lucrările în garanţie”.

Constructorilor de pe ISPA li s-a cerut să indice clar străzile pe care au terminat lucrările şi care pot fi prinse pe planul de reparaţii stradale, pentru ca nu cumva să se trezească apoi că au de spart o stradă pe care abia s-a turnat asfalt.

„Din păcate lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, în ciuda cerinţelor noastre repetate de a fi mobilizată mai multă forţă de muncă. Trebuie să folosim şi biciul şi zăhărelul, pentru a o scoate la capăt cu acest proiect.

Sper ca în zilele următoare să port din nou discuţii cu conducerea centrală a TMUCB, să le cer să respecte graficele pe care le-au întocmit în această primăvară şi să ne încadrăm în termenul limită de realizare a proiectului ISPA.

Am cerut să se pună un accent deosebit pe readucerea străzilor la starea iniţială. Chiar dacă sumele prevăzute în proiect pentru readucerea străzii la starea iniţială sunt modice, pe alocuri vom interveni şi noi, astfel încât străzile afectate să fie de deplin circulabile”, a concluzionat primarul Ion Lungu la finele comandamentului ISPA de ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele care lucrează pe ISPA, atenţionate să refacă cât mai rapid străzile distruse.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Firmele care lucrează pe ISPA, atenţionate să refacă cât mai rapid străzile distruse3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Strada cu strada trimis de
(15 apr 2010, 01:06:59
Mda,au descoperit primatele din primarie ca strazile pe care au fost facute lucrari ar cam trebui refacute,dupa ce au fost ,,reparate'' de baietii de la firmele care au ruinat orasul.Cum se face ca astia abia acum au descoperit ca strazile sunt o ruina absolut peste tot in urma lucrarilor,iar noi ne-am distrus masinile si sanatatea de cand au inceput lucrarile.Cum dracu de animalul ala mare tot spune ca el este cel ,,condamnat'' sa execute lucrarile,iar in realitate noi suntem cei care au suportat si suferit pagube enorme la masini de cand el are grija de noi si de pavelele stim noi cui!Oameni buni,hai sa dam primariqa in judecata toti pentru pagubele suferite din cauza drumurilor distruse,sa ne despagubeasca cel care e condamnat si nu mai poate de grija noastra.Absolut singurul vinovat de halul in care arata Suceava il vad doar pe lungu,exact prin lipsa unei competente in planificarea acestor lucrari model ruina.Mai bine conducea lucrarile Ursu,cel de la muzeul de istorie!
2.   Sa traiti bine trimis de
(15 apr 2010, 09:49:21
Primaria sta cu ochii, conjunctivati din cauza prafului si usor basedovieni, pe executorii de ispa, la care nu are ce le face!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei