Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cinci recomandări pentru un păr sănătos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca şi în cazul tenului, tipul de păr diferă de la persoană la persoană. Cu toate că sfaturile specializate pentru fiecare tip de păr sunt demne de luat în seamă, nu trebuie să uităm totuşi indicaţiile „de bază”. Acestea sunt valabile pentru oricine, indiferent dacă respectiva persoană are părul fin, gros, uscat, gras, creţ sau foarte drept.


1. Şamponaţi părul în două etape. Astfel, este de preferat ca părul să fie spălat cu două „doze” mici de şampon, în locul unei cantităţi mai mari de şampon. Specialiştii recomandă ca prima şamponare să fie făcută cu un produs de îngrijire general, iar a doua oară părul să fie spălat cu un şampon adaptat nevoilor sale. Dacă organismul dumneavoastră suportă duşurile scoţiene, în care alternaţi jetul de apă fierbinte, apă călduţă şi apă rece, această metodă poate fi benefică şi pentru îngrijirea părului. După aplicarea balsamului de păr, clătiţi-vă bine cu apă călduţă, apoi încercaţi să ţineţi părul sub apă rece timp de 15 secunde. Astfel, acţiunea balsamului va fi potenţată, iar podoaba capilară va deveni foarte moale şi strălucitoare.


2. Evitaţi şamponarea zilnică, întrucât aceasta usucă părul şi scalpul. Probabil nu vă daţi seama, spălarea zilnică a părului cu şampon îi face rău acestuia, pentru că astfel firul de păr îşi pierde în mod constant uleiurile naturale. Specialiştii recomandă ca podoaba capilară să fie spălată cu şampon de două sau trei ori pe săptămână, însă părul poate fi clătit zilnic cu apă şi poate fi îngrijit în fiecare zi cu balsam.


3. Nu vă ştergeţi părul ud cu prosopul. Dacă încercaţi să vă uscaţi părul prin frecare cu prosopul, podoaba capilară va deveni imposibil de coafat, pentru că prin această acţiune învelişul părului se deteriorează, se încurcă şi se încreţeşte. Pentru a îndepărta excesul de apă, scuturaţi puţin părul şi apoi înveliţi-l într-un prosop, pe care îl puteţi aşeza pe cap sub formă de turban.


4. Lăsaţi părul să se zvânte înainte de uscarea cu foehnul. Specialiştii spun că părul trebuie să fie uscat în proporţie de 70% înainte de a fi „agresat” de acţiunea foehnului. Nu ţineţi uscătorul prea aproape de scalp şi folosiţi-vă degetele pentru a îndepărta excesul de apă. În momentul în care puteţi trece mâna prin păr fără ca acesta să opună rezistenţă, puteţi începe coafarea.


5. Consumaţi alimente bogate în acizi graşi Omega-3. Aceste substanţe sunt cele mai bune pentru protejarea firelor de păr şi pot fi acumulate din somon, dar şi din proteinele care se găsesc în alune şi în brânzeturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci recomandări pentru un păr sănătos.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci recomandări pentru un păr sănătos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei