Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

129 de premii şi distincţii obţinute de elevii suceveni la olimpiadele naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare din acest an s-au finalizat cu numeroase premii şi distincţii obţinute de către elevii suceveni.

Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a declarat că „anul acesta, elevii suceveni au obţinut 129 de premii, iar numărul premiilor I, II şi III a crescut faţă de anul trecut, în detrimentul menţiunilor”. Vasile Monacu a precizat că s-au obţinut zeci de premii I, II şi III, trei selecţii în loturile naţionale pentru participarea la fazele internaţionale ale competiţiilor şcolare şi 43 de menţiuni.

„În judeţul Suceava avem copii inteligenţi, iar rezultatele le văd chiar şi cei care uneori sunt obligaţi să poarte ochelari”, a mai spus Vasile Monacu.

Aşadar, la olimpiada de Limba Spaniolă sucevenii au obţinut trei premii doi şi două menţiuni, la cea de Limba Franceză au obţinut opt menţiuni, iar la cea de Limba Latină, patru menţiuni.

La olimpiada de Limba şi Literatura Ucraineană Maternă, zece elevi suceveni au obţinut premii şi menţiuni, iar doi dintre ei, Marinela Larisa Haureş, de la Şcoala Bălcăuţi, pregătită de profesoara Anca Ştiubianu, şi Larisa Seredenciuc, pregătită de profesoara Antoneta Chideşa, au luat locul I.

La olimpiada de Limba Rromani, un elev sucevean a luat menţiune.

Olimpiada de Limba Germană s-a finalizat cu şase premii pentru elevii suceveni, iar Cecilia Saviuc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, pregătită de profesoara Elena Anton, a obţinut premiul I.

La olimpiada de Limba Rusă, elevii suceveni au luat cinci premii. Oxana Şestac, clasa a IX-a, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, a obţinut premiul I, iar Dumitriţa Chicu, tot din clasa a IX-a, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, a luat premiul I Special.

Sucevenii au terminat olimpiada de Informatică premiaţi de patru ori, iar Mihai Calancea, de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, pregătit de Antoneta Lăzărescu, a obţinut Medalia de Aur.

La olimpiada de Matematică, patru elevi din judeţul Suceava au obţinut medalii de argint şi de bronz, iar la olimpiada de Biologie, cinci elevi din Suceava au luat menţiune.

Alţi şase elevi au obţinut premii şi menţiuni la olimpiada de Istorie, iar la cea de Geografie, trei elevi au luat menţiune.

Totodată, unul dintre elevii distinşi cu menţiune la olimpiada de Geografie va participa la Olimpiada Internaţională de Geografie din Taiwan, din luna iulie. Este vorba despre elevul Constantin Popa, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, elev pregătit de către profesorul Marcel Porof.

 

Trei elevi selecţionaţi în loturile naţionale, în vederea participării la competiţiile internaţionale

La olimpiada de Discipline socio-umane, un elev din judeţ a luat premiul II, iar la cea de Pedagogie – Psihologie (din cadrul liceelor pedagogice), un elev din Suceava a obţinut locul III.

Trei elevi suceveni au fost distinşi cu menţiune la olimpiada de Religie ortodoxă.

La olimpiada de Muzică, pentru clasele de gimnaziu, sucevenii au luat patru premii, din care trei premii I. Toţi cei trei elevi sunt de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” şi este vorba despre Dinuţa Elena Costache din clasa a VIII-a (flaut), pregătită de profesoara Mihaiela Săveanu, Loredana Hreceniuc, clasa a VIII-a (oboi), pregătită de profesorul Vasile Bolnavu, şi Emilian Clipa, clasa a VIII-a, pregătit de profesorul Ciprian Baicu.

La Olimpiada de Muzică pentru clasele de liceu, elevii suceveni au luat opt premii şi menţiuni, dintre care, două premii întâi. Acestea au fost obţinute de elevii Irina Bogdan, clasa a XI-a (clarinet), pregătită de Ciprian Baicu, şi Ştefan Danifeld, clasa a XII-a (corn) pregătit de Petru Tabarcea, ambii elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”.

Alţi nouă elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” au obţinut premii la olimpiada de Arte vizuale, iar trei dintre ei au luat premiul I.

Aceştia sunt Silvia Ciobanu, elevă în clasa a XI-a, care a luat premiul I la Istoria Artelor. Eleva este pregătită de profesoara Raluca Schipor. Tot la Istoria Artelor, pregătită de asemenea de profesoara Raluca Schipor, a luat premiul I şi Alexandra Pahomi, elevă în clasa a XII-a, iar Andreea Drăgoi, elevă în clasa a XI-a, pregătită de Călin Baban, a luat premiul I la Arhitectură.

La Olimpiada naţională de Limba Română, eleva Andreea Cîmpan, clasa a VIII-a, Şcoala Nr. 3 din Rădăuţi, pregătită de profesoara Sextilia Crăciun, a obţinut locul I şi s-a calificat la faza internaţională a competiţiei.

La olimpiada naţională de Fizică, elevul Ionuţ Blesneag, din clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, a obţinut locul II şi s-a calificat la faza internaţională a competiţiei. Elevul este pregătit de profesoara Anca Viorica Greculeac.

La Chimie, nouă din cei zece participanţi la olimpiadă au fost premianţi.

În ediţia de mâine a ziarului Monitorul de Suceava vă vom prezenta ocupanţii locurilor II şi III la olimpiadele naţionale, precum şi elevii distinşi cu menţiune, şi profesorii îndrumători ai olimpicilor suceveni.

Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a declarat că „s-au obţinut aproximativ 20 de premii I, 20 de premii II, 14 premii III, trei premii speciale şi 43 de menţiuni şi trei selecţii în loturile naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 129 de premii şi distincţii obţinute de elevii suceveni la olimpiadele naţionale.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
129 de premii şi distincţii obţinute de elevii suceveni la olimpiadele naţionale5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei