Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2010 - Anul XV, nr. 84 (4375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe lângă lege

Luare de mită în Poliţia Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a mânjit pentru 500 de lei şi acum este cercetat pentru luare de mită. Comisarul şef Liviu Dorin Roman, actualmente angajat al Serviciului de Investigare a Fraudelor, fost şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, a dat cinstea pe ruşine şi acum dă cu subsemnatul în faţa procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

 

Totul a plecat de la o plângere depusă Răzvan Pălănceanu, administratorul SC Eurodox SRL Gura Humorului, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Acesta reclama că a fost prejudiciat de Valentin Mircea Moroşan, administratorul SC Sentin Forest SRL Râşca, cu suma de 200.000 de lei. Printre cei care s-au ocupat cu instrumentarea cazului s-a numărat şi comisarul şef Liviu Dorin Roman, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. În urma unei discuţii pe care a avut-o cu Răzvan Pălănceanu, ofiţerul i-a promis că va interveni pe lângă procurori pentru o soluţie favorabilă. Cei doi au bătut palma, iar comisarul şef Roman a primit 500 de lei pentru serviciile viitoare.

Numai că dosarul s-a închis exact invers, iar administratorul SC Sentin Forest SRL Râşca a primit scoatere de sub urmărire penală în dosarul aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

A returnat cei 500 de lei

Răzvan Pălănceanu nu a digerat prea bine totul şi s-a plâns cumnatului său, Liviu Sfichi, nimeni altul decât şeful direct al comisarului şef Liviu Dorin Roman. Acesta i-a reproşat subalternului său comportamentul pe care l-a avut şi, în paralel, a fost înştiinţată şi conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. Inspectorul şef al IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a dispus cercetarea prealabilă a ofiţerului implicat în scandal, iar Compartimentul de Control Intern al instituţiei a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.

În încercarea de a muşamaliza cazul, comisarul şef Liviu Dorin Roman i-a returnat lui Pălănceanu cei 500 de lei.

 

Nu a putut fi contactat

După ce dosarul a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, procurorii au demarat cercetările şi au decis că sunt suficiente elemente pentru a începe urmărirea penală împotriva comisarului şef Liviu Dorin Roman. Ofiţerul este cercetat pentru luare de mită. În cursul zilei de ieri am încercat să aflăm şi punctul de vedere al poliţistului vizavi de acest dosar, dar acesta nu a putut fi contactat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luare de mită în Poliţia Suceava.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 10 voturi
Luare de mită în Poliţia Suceava3.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mita? trimis de
(13 apr 2010, 11:40:40
ASTA NU ERA MITA. ERA DOAR O MASA LA RESTAURANT!
E GRAV DOMNILOR CE SE INTAMPLA DE LA CEL MAI MARE PANA LA CEL MAI MIC IN ACEST SERVICIU.
SI CE E MAI GRAV ESTE FAPTUL CA CEI MICI CARE AU IESIT DE PE BANCILE SCOLII FAC LA FEL. SI NU VA SPUN DOAR ASA SA IMPRESIONEZ. ANUL TRECUT MA SUNA UNUL MIC DE LA ACEST SERVICIU SI IMI PUNE NISTE INTREBARI DE PARCA ERA CEL PUTIN PRIM PROCUROR PE UNDEVA. NOROC CA AM MAI FACUT SI NOI CARTE SI NU NE LASAM INTIMIDATI. NU AM SA-I POMENESC NUMELE AICI PENTRU CA SUNT SIGUR CA CEI DE LA PROTECTIE INTERNA SI-AU FACUT DATORIA. DACA NU, O VA MAI FACE DIN NOU SI CU ALTII.
DACA SI ALTI CITITORI AU CAZURI SIMILARE HAI SA LE SCRIEM AICI POATE CITESTE MACAR PANTIRU ZIARUL ASTA IN FORMAT ELECTRONIC...
2.   Prea devreme trimis de
(13 apr 2010, 12:24:21
La titlul articolului ar fi fost in regula sa se puna si semnul intrebarii.
3.   Asta nu e presa! trimis de
(13 apr 2010, 13:01:34
Adevarat sa fie tot ce ati scris in acest articol domnilor " prieteni de jurnalisti "si pana la verdictul unei instante de judecata care sa dovedeasca luarea de mita, nu aveati dreptul sa terfeliti numele acestui om. Puteati pune un semn de intrebare la titlul de mai sus asa cum bine a precizat FLO 72. Nu mai comentez faptul ca asta e praf in ochi, e o mare problema acum ca s-a luat spaga ( nedovedita nici aia ) de 500 RON iar cei care iau sute de miliarde stau linistiti fara sa le pese de nimic, aparati fiind de clientela politica.
4.   Pe ce probe? trimis de
(13 apr 2010, 13:28:55
Ce s-ar intimpla daca oricine ar depune cate o reclamatie ca i-a dat mita cuiva iar instanta ii da curs? Asta daca avea cumnatul mare sef de ce nu l-a rezolvat el si nu trebuia sa apeleze la intermediari.Nu crede-ti ca este cusut cu ata alba toata aceasta poveste?
5.   Justitie cu televizorul trimis de
(13 apr 2010, 14:34:33
Cum puteti publica un articol defaimator la adresa unei institutii si a unui om ? Daca va da in judecata (institutia/omul) platiti bani de nu va vedeti !
6.   Inca ceva ... trimis de
(13 apr 2010, 14:36:54
Spuneti asa "S-a m�njit pentru 500 de lei". De unde stiti ca asa este ? Aveti vreo dovada ? Daca eu spun ca ti-am dat tie, autorul articolului, 500 de lei si te reclam - astia te cerceteaza. Inseamana ca esti vinovat ? Ca ai luat mita ? Incredibil ce se intampla in aceasta tara !
7.   Pacat trimis de
(13 apr 2010, 15:46:08
de ce oare nu se multumesc cu privilegiile pe care le au datorita functiilor lor? totusi sunt niste oameni capabili intelectual vb,dar aluneca in derizoriu din cauza unor tentatii materiale,i-l stiu pe roman de cel putin 26 de ani,cand era elev sergent ,am fost in acelas pavilion la unitatea de jandarmi din falticeni, aratam soldatilor de ciclu inferior cum se coase petlitele la vestoane,era un baiat simpatic si inteligent,de fapt e si acum,i-am urmarit cu placere parcursul profesional,pot spune ca a meritat tot ce a obtinut,stiu destule lucruri frumoase despre acest om, daca v-a trece cu bine de acest moment,i-i sugerez sa se gandeasca de mai multe ori daca se merita riscul,capul sus domnule roman ,stiu ca vei depasi cu bine toate aceste probleme, te salut.
8.   ... trimis de
(13 apr 2010, 18:14:00
Ce sa inteleg din acest articol: ca nu s-au inteles la spagi ? ca totul se bazeaza pe nepotism (cumnatism in cazul nostru'). Sau mai grav, ca daca te legi de ruda cuiva sus pus o s-o patesti ?
8.1  RE: ... trimis de
(13 apr 2010, 18:20:44
Doi "patroni" (administratori sau oameni de afaceri, ce or fi fost ei) au avut o neintelegere pe care au ajuns sa o rezolve in instanta. In paralel, fiecate parte implicata, a apelat la neamuri, cunostinte, relatii... etc ca sa fie sigur ca dreptatea va fi de partea lui (tipic romanesc). A castigat cel care a avut mai multa "influenta". Cam asa ceva se intelege din acest articol. Daca ma insel... va rog sa ma corectati.
8.2  RE: ... trimis de
(13 apr 2010, 21:27:13
nu te prea inseli.si tocmai liviu sfichi.oare nu i este frica macar de dumnezeu?el este mai manjit decat multi altii
9.   SACALILOR!!! trimis de
(13 apr 2010, 18:17:04
cu o nesimtire fara margini va luati apararea unul altuia...sa va fie rusine...sunteti toti una si aceeasi persoana cand vine vorba de mita...nu va ganditi decat la bani nu la serviciul care ar trebui sa`l face`ti , acel servici pt. care ati depus un juramant si prin care ar trebui sa castigati increderea si respectul cetateanului de rand...off...chiar daca e cusut cu ata alba si chiar de nu ar fi adevarat ceea ce a facut acest ``distins`` domn , dar sa ne gandim ca nu degeaba i s`au adus aceste acuzatii...asa ca SACALILOR ca nu sunteti altceva decat niste jigodii a societatii pusi in functii inalte castigata nu pe merit si asta e cat se poate de vizibil...
10.   Monitorul Greseste iar trimis de
(13 apr 2010, 18:51:01
Infractiunea in cazul de fata, nu este LUARE DE MITA ci TRAFIC DE INFLUENTA. Ziaru, ati gresit...din nou! Luare de mita era daca pretindea sau accepta sume de bani sau alte foloase care nu i se cuvin pentru a face el ceva in acel caz, prin competenta profesionala. El a lasat sa creada ca are influenta asupra unui procuror si a acceptat sau pretins banii, deci este trafic de influenta. Daca ati facut greseala asta voi, e rusinos. Daca asa v-a fost furnizata de la autoritati, e grav. Dar nu ar fi de mirat.
11.   ?! trimis de
(13 apr 2010, 22:16:39
Eu stiu ca parca era la Jandarmerie domnul Romana sau e vorba de altcineva?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei