Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2010 - Anul XV, nr. 84 (4375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Cele zece noi radare ale poliţiei, pe străzi, de ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele zece noi radare ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au intrat oficial în funcţiune, ieri fiind prima zi în care câteva dintre autospecialele marca Dacia Logan MCV au fost scoase pe străzi pentru depistarea şoferilor care circulă cu viteză. De astăzi, urmează să fie scoase în trafic toate maşinile cu radare, astfel că Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava se va putea baza de acum încolo zilnic pe 14 aparate de măsurare a vitezei, cele noi, plus patru aflate de mai mulţi ani în dotarea IPJ Suceava.

Aduse la Suceava pe 23 martie, după ce au fost repartizate judeţului nostru dintr-un lot mai numeros achiziţionat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, cele zece autospeciale cu radare au început „vânătoarea” de şoferi vitezomani cu câteva zile întârziere faţă de majoritatea judeţelor din ţară, argumentul fiind că au ajuns mai târziu în judeţ, iar timpul pentru instruirea poliţiştilor care vor lucra pe ele şi implementarea programelor necesare funcţionării a fost foarte scurt.  

Conducerea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava a anunţat că aparatele de măsurare a vitezei au fost repartizat la toate subunităţile de poliţie din judeţ, şi, după grafice bine stabilite, vor acoperi întreg judeţul, fără a mai avea ca prioritate doar drumurile naţionale.

De asemenea, de acum încolo „Poliţia Rutieră” va putea organiza mult mai frecvent acţiuni de control cu radare în cascadă, până acum acest lucru fiind posibil mai rar, de regulă atunci când se acţiona la limita judeţului Suceava cu Iaşi, şi unde participau şi maşini din judeţul vecin.

Practic, de acum încolo, dacă ne raportăm la numărului de aparate radar, pentru şoferii care depăşesc limitele de viteză riscul de a încasa o amendă este de 3,5 ori mai mare.

În timp ce mare parte dintre şoferi se plâng că noile radare împânzesc şoselele doar pentru a le scoate bani din buzunar, poliţiştii susţin că acţiunile de control privind combaterea vitezei sunt esenţiale atât timp cât numărul de accidente este în continuă creştere, iar viteza este cauza principală a producerii acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele zece noi radare ale poliţiei, pe străzi, de ieri.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Cele zece noi radare ale poliţiei, pe străzi, de ieri1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La jecmaneala! trimis de
(13 apr 2010, 13:35:55
Dar Sinziana si Marciuc cu SV09JNE ce fac cind bsunt de4 serviciu? Ar trebui supravegheati mai atent de catre organele competente!
2.   Bine! Luati-ne banii!... trimis de
(13 apr 2010, 14:10:49
Asteptam sa va dam banii! Noi, prostimea, stim sa suferim...deci, luati-ne banii...faceti-va planul! Dar puneti si amenzile pe tacute, fara sloganul:",, Viata are prioritate''!, Alege viata!" ... Si chestia asta, :"Alege viata!" este o batjocura ....de fiecare data cind doriti banii nostri, va apuca mila si grija de vietile noastre! Lasati! ... Multumim!...Suntem in stare sa ne pazim viata si singuri.... Cit pe ce sa uit,vai ! Aveti grija ca radarele sa nu fie puse prin portiunile unde sunt gropi, locurile noastre favorite unde ne stricam masinile...
3.   Noile radare, nu-s pentru prevenirea accidentelor! trimis de
(13 apr 2010, 14:40:47
Dupa cum veti vedea, aceste masini sunt pregatite pentru vanatoare de permise.... si de adunat bani la buget.... si nu pentru prevenirea accidentelor!
Legat de sloganurile ca ,,Viata are prioritate''noile radare �mp�nzesc soselele doar pentru a le scoate bani din buzunar! Nu viteza ucide ci prostia si nesimtirea dobitocilor care se cred zmei si nu mai tin cont de nimic. Sunt nascuti pe volan si considera ca soseaua este mostenire de la masa, deci este numai a lor!.
3.1  RE: Noile radare, nu-s pentru prevenirea accidentelor! trimis de
(13 apr 2010, 18:16:31
Nici o probelema , dar sa fie SEMNALIZATE , ca in Germania . Nu sa stea intre papusoi . Pune nene afis , IN ACESATA LOCALITATE ESTE SUPRAVEGEATA VITEA , CIRCULATI CU VITEZA LEGALA , si pune zece radare in cascada , in piscina , in piriu cum vrei . Si atunci in localitatea aceea nu vei avea accidente din cauza vitezei .
4.   Nr. de accidente in crestere?! trimis de
(13 apr 2010, 17:05:15
"Nu-mi este frica de viteaza ci de opriri" spunea un pilot de formula 1. Numarul de accidente in crestere are o explicatie simpla! Drumurile sunt foarte proaste in marea lor majoritate, iar soferii merg mai incet pe acele zone, insa cand dau de o portiune de drum mai buna forjeaza mai mult pentru a compensa timpul pierdut pe drumurile avariate. Si ca sa va demostrez ceea ce spun nu o sa gasiti niciodata un radar pe o portiune de drum cu gauri, ci doar acolo unde asfaltul este bun. De fapt pe aceasta logica mizeaza si politia rutiera! Daca s-ar dori intradevar micsorarea accidentelor atunci ar trebui reparate drumurile, iar soferii in marea lor majoritate vor merge cu o viteza constanta!
5.   Reply (for 1st.2nd.3rd. commentators) trimis de
(13 apr 2010, 17:17:31
@marian: da, jne astia m-au amendat pe mine pe stefan cel mare cu 76. bugger off! asta da prevenire. politia la datorie ...

@laatu & chronos: adevarat grait-ati. stau la facut norma de amenzi, si nu la prevenire. a se vedea in ce locuri sunt amplasate radarele, si asta spune tot. plus discriminarea pe rang de functie si masina. sa fim seriosi, traim in romania. Doamne, de s-ar aplica 'sistemul rutier si fiscal - sa zic asa - american, ce bine ar fi, dar wishful thinkin' ...
6.   MACAR PT.EI trimis de
(13 apr 2010, 18:20:58
Daca din amenzi ar creste salariile rutieristilor,as mai zice,numai ca partea cea mai mare pleaca acolo sa-si mareasca burtile cei ca Voicu.
7.   Am o presimtire trimis de
(13 apr 2010, 18:59:53
Ca o sa fie scoase destul de repede din uz...neoficial
8.   Serios... trimis de
(13 apr 2010, 19:34:14
las k sunt foarte bune radarele ! decat sa planga mata k te-ai urcat intr-un copac ceva ,mai bine s te astepte un pic mai mult....
8.1  RE: Serios... trimis de
(14 apr 2010, 23:05:58
Vai de capul tau si a celor care sunt ca tine. Adica violatori de limba romana (scris si vorbit) si saraci cu duhul... Voi nu sunteti niciodata pe cale de disparitie in tara asta; ba din contra, va asemanati cu gandacii: primitivi si macati gunoi, la propriu si la figurat. laughing
9.   Sa traiti bine trimis de
(14 apr 2010, 09:15:24
Nu cred ca va-ti prins, noile radare sunt pentru inregistrarea vitezei melcului prin gropile de pe strada. De fapt melcul dupa ce trece prin gropile si hirtoapele care tin loc de drum, si da de o portiune mai neteda vrea sa se dezmorteasca si el si atunci banditii care supravegheaza gropile au o revelatie - melcul poate alerga. Nu este normal sa inregistrezi asa o performanta demna de cartea recordurilor.
Cred ca trebui sa se schimbe ceva in domeniul asta. Daca tot pot filma tot ce circula de ce nu ar da bonus, puncte, pentru soferii filmati in timp ce strabat desertul de gropi, iar pe cei care pe care ii surprinde ciculand cu viteza mai mare sa compenseze punctele luate cu cele date anterior.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei