Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2010 - Anul XV, nr. 84 (4375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Expertiză la „Aristocrat”

Au scos unul dintre panourile de pe zidurile pensiunii, pentru a afla cum a ajuns gazul otrăvitor în camere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Unul dintre panourile ornamentale de pe zidurile pensiunii „Casa Aristocrat”, de la ieşirea din municipiul Suceava spre Şcheia, a fost scos, ieri, în încercarea de a  se afla cauza exactă şi împrejurările în care monoxidul de carbon a ajuns în camerele unităţii hoteliere şi a provocat intoxicaţia colectivă de acum aproximativ două luni (n.r.-4 februarie), atunci când un turist a fost găsit mort în camera în care era cazat, iar alte 17 persoane au ajuns la spital cu dureri de cap, stări de vomă şi ameţeli.

Operaţiunile s-au făcut în prezenţa unui expert tehnic în instalaţii termice, a administratorului unităţii hoteliere, Gheorghe Filipciuc, şi a mai multor reprezentanţi ai Poliţiei, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Panoul disclocat a fost chiar cel de deasupra gurilor de evacuare a gazelor de la centrala termică, existând suspiciunea unei defecţiuni de montare la coşul de evacuare.

De altfel, această variantă prinde din ce în ce mai mult contur din primele aprecieri, de la faţa locului, ale specialiştilor prezenţi.

În aceste condiţii, dacă acestea vor fi într-adevăr confirmate de concluziile expertizei, atunci cei care vor fi traşi la răspundere sunt reprezentanţii firmei care au vândut şi montat instalaţia termică, existând contracte de prestări servicii între administratorul pensiunii şi societatea respectivă.

 

Cine va răspunde pentru moartea turistului?!

Curios este faptul că, în ziua în care turiştii de la „Aristocrat” ajungeau pe bandă rulantă la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava,  la pensiune a fost trimisă de urgenţă o echipă de intervenţie a E.ON Gaz Distribuţie, iar concluzia verificărilor a fost – potrivit purtătorului de cuvânt al E.ON România, Corneliu Zaiţ – aceea că „nu au fost identificate probleme de ordin tehnic în funcţionarea instalaţiei de utilizare a gazelor naturale”.

Şi specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, ajunşi şi ei la „Casa Aristocrat” în aceeaşi zi, au declarat că, în urma verificărilor făcute de ei (dozări de monoxid de carbon şi recoltare de probe de aeromicrofloră) nu s-au identificat valori peste limite normale.

Cu toate acestea, concluziile necropsiei turistului găsit decedat în cameră, Daniel Ciupercă (45 de ani), din Focşani, atestă clar că bărbatul a murit ca urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Ancheta în acest caz este departe de a fi finalizată. Cert este că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava există un dosar penal înregistrat în această cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cineva trebuie să răspundă pentru moartea turistului din Focşani.

Între timp, la cererea DSP Suceava, dar şi a administratorului pensiunii, Gheorghe Filipciuc, activitatea hotelieră a fost sistată la Casa Aristocrat, iar centrala termică care deservea spaţiile de cazare nu mai este racordată la gaz metan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au scos unul dintre panourile de pe zidurile pensiunii, pentru a afla cum a ajuns gazul otrăvitor în camere.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Au scos unul dintre panourile de pe zidurile pensiunii, pentru a afla cum a ajuns gazul otrăvitor în camere5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(13 apr 2010, 11:32:24
daca smecherii de la E-on gaz au fost la controlul instalatiilor de gaze cu sticluta cu apa cu sapun,( cum vin inca in 2010 pe la fiecare apartament racordat la gaz) pai cum sa detecteze ceva? dupa ce sare in aer ceva (Doamne fereste!) apar ca gandacii si sar cu gura ca nu e din vina lor(doar e monopol cine sa-i arda...sau cade un biet fraier la necaz) ...vin gandacii astia cu un tupeu cu sticluta cu bule la control si daca le spui sa se prezinte cu ceva aparatura mai de anul 2010 ii jignesti de parca le-ai zis ceva de mama...! si pt alea 30 de secunde de control mai iau si vreo 50 de lei(pai nu tre sa faca bani E-on -ul pe spatele fraierilor? Anul asta m-au prostit ...sa fereasca Domnul la anu sa vie cu apa cu clabuci si sa-mi spuna ca-mi iau contorul daca nu le permit controlu ...ca scot BARDITA!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei