Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2010 - Anul XV, nr. 84 (4375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Opt proprietăţi, blocate de un afacerist care a cumpărat un drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt proprietari de terenuri şi o firmă de construcţii de la intrarea în Câmpulung Moldovenesc s-au trezit că le este blocată singura cale de acces, pentru că un om de afaceri a cumpărat un drum şi s-a apucat să îşi construiască în mijlocul lui o parcare privată, lângă un popas aflat în renovare. Practic, firma de construcţii învecinată nu îşi mai poate mişca acum utilajele din curte decât dacă încalcă proprietăţi vecine şi merge prin fâneţe, iar reprezentantul său ne-a spus că “în două zile s-au pierdut 50 de milioane şi cine ştie cât mai păgubim, pentru că nu putem onora contractele”.

În plus, materialele şi gunoaiele vecinului cu parcarea au fost depozitate fără accept pe terenul firmei. Proprietarii celorlalte terenuri spun că le-au fost paralizate gospodăriile şi că sunt izolaţi şi disperaţi.

“Din cauză că e şi calea ferată înălţată şi suntem chiar pe malul apei, nu avem pe unde face alt drum, nu avem ieşire. Acolo a fost calea noastră de acces de jumătate de secol şi pe alături nu se poate merge cu carul cu fân sau cu cartofi. Nici medicul veterinar nu a putut trece cu maşina, iar în caz că avem nevoie de pompieri ori de ambulanţă e dezastru, maşinile lor nu pot merge prin grădini. Este un abuz şi autorităţile locale dau din umeri. Eu nu pot să cred aşa ceva, nu putem să ne lăsăm duşi cu vorbe”, ne-a spus Gheorghe Onioi, unul dintre proprietarii terenurilor.

 

Reprezentantul omului de afaceri spune că acţiunea este perfect legală

În timp ce proprietarii îşi strigă nemulţumirea, iar la faţa locului s-au perindat ridicând din umeri poliţişti, poliţişti comunitari şi trimişi ai primăriei, reprezentantul omului de afaceri la faţa locului, care ne-a fost prezentat drept viitorul lui ginere, spune că acţiunea este perfect legală, că totul se face pe teren privat, că există autorizaţiile necesare şi că a avut chiar un accept verbal de la vecini, pe care aceştia nu îl mai recunosc. În plus, el susţine că drumul de acces va fi reamenajat în curând în apropiere şi că vecinii fac scandal degeaba.

Documentele dovedesc un alt fapt uimitor. Afaceristul Ion Baciu Ţaran, cel care s-a ocupat, prin firma Măricuţ, şi de popasul alăturat, a cumpărat pur şi simplu în 2008 o bucată din drumul de acces şi o porţiune din terenul învecinat şi este intabulat pe ele. Omul s-a gândit că poate face orice pe pământul lui şi chiar a încercat fără succes să îşi convingă vecinii, dar nu i-a trecut probabil prin minte că legea e aceeaşi şi pentru el, indiferent ce prieteni sus-puşi are.

 

Viceprimarul Negură: „Vom vedea ce e de făcut”

Viceprimarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a admis în final că afaceristul nu avea nici o autorizaţie de construire valabilă la data când s-a apucat de lucrări. Nici pentru modernizarea construcţiei, caz în care a solicitat aviz pentru repararea acoperişului, dar s-a apucat de extins clădirea, nici pentru amenajarea parcării, caz în care nici nu a cerut vreo aprobare.

Viceprimarul susţine că titularul lucrărilor ar fi fost somat să sisteze totul până la intrare în legalitate şi că ştie că nu s-a conformat. Întrebat ce măsuri va lua în cest caz, viceprimarul ne-a răspuns că “în mod normal, dacă ar fi să aplic legea, e vorba de amendă şi demolare, dar l-am chemat cu documentele pentru a intra în legalitate şi vom vedea ce e de făcut”.

Faptul că în zonă există o stare conflictuală este cunoscut şi de Poliţia din localitate. Comisarul Dan Zoltan Apopei, şeful Poliţiei din Câmpulung, ne-a precizat că măsurile ce se vor lua depind de precizările pe care le va face în acest caz primăria. Clarificarea poate dura însă, iar cei afectaţi spun că sunt “profund dezamăgiţi de reacţia autorităţilor” şi că vor cere daune în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt proprietăţi, blocate de un afacerist care a cumpărat un drum.
 Vizualizări articol: 5315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Opt proprietăţi, blocate de un afacerist care a cumpărat un drum3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezinformare trimis de
(13 apr 2010, 21:18:16
Domnule Daniel NEAGU, e o rusine pentru ce ati scris...sunteti total dezinformat si mintiti lumea cu articole pe care le scrieti fara sa fie adevarate.
Daca verificati cele spuse de catre domnul Onioi si domnul de "afaceri" Becica, vedeati ca nu este chiar asa cum a fost prezentata situatia.
Drumul de acces catre celelalte proprietati, a fost deviat prin spatele parcarii, pe proprietatea privata a domnului Baciu, avand posibilitatea de trecere a oricarui vehicol si nu asa cum ati relatat ca utilajele trebuie sa treaca prin proprietatile vecinilor.
Persoana care a declarat ca nu a putut sa onoreze contractele ne putand scoate utilajele din curte, adica domnul B.Nelu (cunoscut in zona dupa datoriile si procesele pe care le are cu diferite persoane fizice si juridice) a fost deacord cu modificarea drumului, si a promis ca ne ajuta. Se pare ca totul a fost cu interes de inbogatire pe spatele altuia.
Doresc sa atasez adevaratele fotografii, asa cum sunt nu doar ce va intereseaza.
2.   Rusine trimis de
(13 apr 2010, 21:44:24
Este o rusine sa judeci pe cineva care doreste sa faca ceva pentru oras si imaginea acestuia.
Interesul a fost sa infrumusetam intrarea in "Municipiul" Campulug Mold. prin amenajarea unei parcari si renovarea popasului Maricut.
Aceasta se afla pe proprietate privata si cu acte in regula.
Putini oameni mai gasesti in acest oras care sa nu fie invidios pe realizarile altora si care sa nu incerce sa profite de pe urma acestora, pentru cativa bani.
Cei care cunosc persoanele in cauza, sa faca o comparatie cine e urmarit penal si cine a facut ceva ptr Campulung si Bucovina.
Cum mai are curajul sa umble cu reclamatii cand stie ca a facut atata lume sa sufere si zilnic este cautat de diferite persoane pentru datoriile enorme ce le are.
Domnului Onioi nu ai ce sa ii ceri, atat il duce mintea incat sa ameninte ca da foc la Popas.
Saracul... sunt oameni prostuti care nu gandesc si cad in plasa celorlalti, acesta fiind bagat la inaintare.
Dati-ne posibilitatea sa afisez fotografiile reale
3.   Dreptate trimis de
(13 apr 2010, 22:26:46
Astazi am avut treaba in aceasta zona si am vazut si despre ce este vorba.
Este drum facut si pietruit asa incat sa aiba acces oricine la proprietatile lor. Este deviat prin spatele parcarii si nu deranjeaza pe nimeni.
Despre Becica ce sa zic... trageti singuri concluzii si faceti o diferenta intre persoanele cele doua care sunt implicate.
Intamplator stiu povestea acestora si imi dau seama cine umbla cu minciuni.
Daca vreti sa va convingeti, intrati pe Google si dati cautare pe TARAN BACIU ION si apoi NELU BECICA.
Cititi si judecati cine ne reprezinta orasul tinand cont ca domnul Becica face parte din idili orasului.
De luni de zile cand trec prin zona, acest om nu a miscat nici un utilaj acestea fiind defecte si in neregula. (se poate demonstra)
Ce contracete nu ai putut onora? normal ca niciodata nu le onorezi, nu din cauza drumului ci din cauza minciunilor.
exempu: Casa Pionerilor si multe altele.
4.   Monitorule... de ce??? trimis de
(14 apr 2010, 07:53:19
Se pare ca cineva a c-am incurcat dovezile... Sau aveti interese prin zona???Banuiesc ca cel ce-a scris articolul,Daniel Neagu,mai citeste si comentariile.Ori nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei