Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2010 - Anul XV, nr. 84 (4375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: PNL este dispus să intre la guvernare alături de PDL, dar fără Boc, Videanu sau Berceanu

Marţi, 13 Aprilie 2010 (19:33:13)

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus, marţi, la Râmnicu Vâlcea, că liberalii ar putea accepta o guvernare alături de PDL doar în condiţiile în care în guvernul viitor persoane ca Boc, Berceanu sau Videanu nu s-ar mai regăsi, întrucât este adeptul unei guvernări pentru guvernaţi, nu pentru guvernanţi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, prezent la Râmnicu Vâlcea pentru a-l susţine pe candidatul partidului la alegerile pentru primăria municipiului, Bogdan Pistol, a declarat că liberalii sunt dispuşi să intre la guvernare, însă nu în orice condiţii, precizând că până atunci "partidul va rămâne în opoziţie şi va taxa fiecare gest politic şi nedemocratic al guvernului Boc", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu şi astăzi sunt dispus să intru la guvernare, dar reiterez că nu în orice condiţii. În primul rând, eu văd o guvernare pentru guvernaţi, şi nu pentru guvernanţi. Văd o guvernare fără miniştrii Berceanu sau Videanu care au venit la putere cu propria clientelă de partid şi se vor retrage cu aceeaşi clientelă, dar mai bogată. Nu în ultimul rând aş vedea un guvern cu un premier, nu liberal, suntem conştienţi că nu putem emite această pretenţie, dar cu o personalitate asumată de un larg spectru politic care să manifeste independenţa decizională, nu Emil Boc. Până atunci, partidul va rămâne în opoziţie şi va taxa fiecare gest politic şi nedemocratic al guvernului Boc", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că în ceea ce priveşte proiectul legii educaţiei, acesta este o încercare de politizare dorită de Executiv pentru a schimba câţiva rectori ai unor universităţi importante din România care nu sunt membri ai PDL sau nu susţin PDL.

"Dezbătut în grabă sau mai degrabă nedezbătut cu cine trebuia, anularea autonomiei universitare, libertatea guvernului de a interveni pentru a hotărî câte facultăţi pot fi desfiinţate, modalitatea de a alege rectorii, toate fac din această lege o încercare de a portocaliza învăţământul românesc. Da, sunt câţiva rectori ai unor universităţi importante din România care nu sunt membri ai PDL sau nu susţin PDL, aceştia se pare ca trebuie schimbaţi", a conchis Crin Antonescu.

La Râmnicu Vâlcea, postul de primar a rămas vacant după arestarea, în 27 ianuarie, a lui Mircia Gutău şi condamnarea acestuia de către instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul "Mită la primărie". Ulterior, prefectul Petre Ungureanu a emis, în 17 februarie, un ordin prin care se constata vacantarea funcţiei de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea începând cu 27 ianuarie.

Alegerile locale parţiale pentru postul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea vor fi organizate în 18 aprilie, iar campania electorală a început în 4 aprilie.

Actualul primar interimar, democrat-liberalul Romeo Rădulescu, şi social-democratul Remus Grigorescu şi-au depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului, iar liderul organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea, Bogdan Pistol, a fost desemnat candidatul liberal la alegerile locale parţiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: PNL este dispus să intre la guvernare alături de PDL, dar fără Boc, Videanu sau Berceanu.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: PNL este dispus să intre la guvernare alături de PDL, dar fără Boc, Videanu sau Berceanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei