Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 apr 2010 - Anul XV, nr. 82 (4373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Recensământul populaţiei a fost amânat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recensământul populaţiei judeţului Suceava a fost amânat pentru sfârşitul anului viitor. Subprefectul Ionuţ Creţuleac a precizat că, dacă iniţial recensământul ar fi trebuit să se desfăşoare în luna martie 2011, acesta va fi organizat în luna octombrie a anului viitor. Creţuleac a precizat că odată cu amânarea recensământului populaţiei a fost decalată şi data la care ar fi trebuit să se organizeze un recensământ de probă în judeţul Suceava. Astfel, proba pentru pregătirea recensământului va avea loc în luna octombrie a.c., iniţial fiind programată pentru martie 2010. Recensământul de probă ar urma să fie organizat în trei-patru sectoare din municipiul Suceava şi într-o localitate reşedinţă de comună.

Ionuţ Creţuleac a mai declarat că până în momentul de faţă a fost emis ordinul prefectului de constituire a comisiei judeţene pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor din anul 2011, care va fi condusă de prefectul Sorin Popescu. În acelaşi timp, Creţuleac a spus că primăriile celor 114 de localităţi din judeţul Suceava trebuie să constituie, până pe 12 aprilie 2010, comisiile locale pentru organizarea recensământului.

 

Împiedicarea persoanelor care fac recensământul, sancţionată cu amendă de la 200 la 1000 de lei

Subprefectul judeţului a explicat că înregistrarea populaţiei se face, de regulă, la domiciliul sau reşedinţa persoanelor de către recenzori, pe baza declaraţiei pe propria răspundere a persoanelor recenzate sau a unui membru al gospodăriei cu capacitate deplină de exerciţiu. Pentru înregistrarea corectă a datelor de identificare a persoanelor, acestea vor prezenta, după caz, pentru cetăţenii români, actul de identitate, certificatul de naştere în cazul minorilor, iar pentru persoanele de altă cetăţenie ori fără cetăţenie documente de trecere a frontierei sau documente eliberate de autorităţile române care atestă dreptul de şedere pe teritoriul României.

Potrivit prevederilor legale care reglementează organizarea referendumului din 2011, împiedicarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor şi controlului datelor ce fac obiectul recensământului sau a desfăşurării în orice mod a lucrărilor recensământului constituie contravenţie şi se amendează cu sume de la 200 la 1.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recensământul populaţiei a fost amânat.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Recensământul populaţiei a fost amânat4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei