Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 apr 2010 - Anul XV, nr. 82 (4373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Cadariu: „Domnul Mîrza nu învaţă nimic din greşelile trecutului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu a declarat că acuzaţiile aduse de liderul PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, cu privire la lipsa de implicare a administraţiei judeţene PD-L în dezvoltarea turismului sunt nefondate. Mai mult, Cadariu a precizat că CJ Suceava are printre priorităţi modernizarea infrastructurii rutiere, în acest sens fiind promovate mai multe proiecte, atât cu finanţare europeană, cât şi guvernamentală sau din partea administraţiei judeţene.

„Domnul Mîrza nu învaţă nimic din greşelile trecutului, prin urmare emite din nou păreri fără o minimă documentare şi fără nici o legătură cu realitatea”, a spus vicepreşedintele CJ Suceava. El a arătat că, deşi bugetul alocat în anul 2010 pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor judeţene este mai mic ca cel de anul trecut, fondurile sunt suficiente pentru a realiza toate lucrările necesare, respectiv plombări, pietruiri şi alte intervenţii rapide.

„Ce nu înţelege fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Gavril Mîrza, este faptul că banii publici pot fi cheltuiţi doar cu respectarea prevederilor legale. Acest lucru înseamnă că trebuie aşteptată derularea procedurilor de achiziţie a serviciilor de reparaţii şi întreţinere, iar pe data de 27 aprilie 2010 va avea loc deschiderea ofertelor în cadrul licitaţiei, încheierea contractului, după care se vor putea emite ordine de începere a lucrărilor pe drumurile judeţene. Măcar acum domnia sa ar fi trebuit să cunoască şi să înţeleagă aceste proceduri, în condiţiile în care DNA cercetează modul în care, la începutul anului 2008, au fost efectuate lucrări pe drumurile judeţene, fără a fi respectate nici una din procedurile legale”, a spus Cadariu.

 

Fonduri europene şi guvernamentale pentru modernizarea drumurilor

El a mai adăugat că, în urma demersurilor făcute de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au fost aprobate şi se află în derulare cinci proiecte de modernizare a unor drumuri judeţene, investiţii finanţate prin Programul Operaţional Regional. Daniel Cadariu a spus că alte patru proiecte asemănătoare se află pe lista de aşteptare, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, pentru a primi finanţare. Vicepreşedintele CJ Suceava a arătat că alte trei proiecte au fost depuse în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Moldova, pentru care urmează să se semneze contractele de finanţare, iar alte opt proiecte sunt pregătite pentru a fi depuse în următoarea sesiune de finanţare.

Daniel Cadariu a mai precizat că în ceea ce priveşte drumurile judeţene, în cadrul programului guvernamental derulat prin HG 577/1997 sunt în execuţie patru drumuri judeţene, iar pentru altele trei execuţia va începe în cursul anului 2010. El a adăugat că din bugetul propriu al Consiliului Judeţean se află în derulare patru proiecte, iar pentru altele patru vor fi realizate procedurile de achiziţie a execuţiei în cursul anului curent.

„Acestea sunt exemplele care demonstrează implicarea şi rezultatele actualei conduceri a Consiliului Judeţean pentru atragerea de fonduri europene sau guvernamentale, doar pentru infrastructura rutieră. De asemenea, trebuie spus că alte câteva zeci de proiecte se află în derulare pe domenii precum turismul sau infrastructura serviciilor sociale şi de sănătate, din care exemplificăm Reabilitarea Cetăţii  de Scaun şi a zonei de protecţie a acesteia, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel  Nou” de la Suceava, Proiectele  „O viaţă normală în centru – o poartă deschisă spre societate” şi “Gospodina” - reabilitarea centrului de asistaţi de la CRRPH Sasca şi altele”, a declarat Daniel Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu: „Domnul Mîrza nu învaţă nimic din greşelile trecutului”.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu: „Domnul Mîrza nu învaţă nimic din greşelile trecutului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Turistii n-au citit raportul trimis de
(10 apr 2010, 19:39:23
Turistii care-au vrut sa participe la Slujbele de Pasti de la Manastirea Slatina n-au citit acest raport, n-au parcurs acest text, ci drumul pana la manastire, drum ce n-a fost pregatit deloc pentru a primi turisti. Poate cu masinile 4X4 ale CJ se circula confortabil, dar cum turistii n-au invatat lectia, au constatat ca drumul este foarte prost si e numai vina lor fiindca, repet, n-au citit raportul domnului Cadariu. Se pare ca nimeni, ajuns intr-o functie mai importanta, nu vrea sa invete din greselile altora, iar dl Cadariu nu face exceptie. De polemici si de polemisti suntem satui pana peste cap, vrem ca fiecare, acolo unde-i pus, sa-si faca treaba, ori, revenind la exemplul acesta, drumul spre Manastirea Slatina era tot asa de prost si la Pastele trecut! Cum stam cu rapoartele, le ambalam frumos si le dam drumul pe piata, asa-i?
2.   Sa traiti bine trimis de
(11 apr 2010, 01:25:22
Cred ca nici cadariu nu a invatat din greselile trecutului, pot sa reamintesc ca istoria se repeta ciclic si dumnealui face parte din aceeasi bufoni care isi bat joc de alegatori, indiferent de culoarea politica.
Nu uita draga cadariule ca erai cat pe ce sa fii coleg de partid cu marzacul, si ca minciunile pe care acum ni le servesti, alea cu cresterea turismului si dezvoltarea zonei, sunt fara acoperire si fara o gandire unitara la nivel macro, dar care sa cuprinda si dezvoltarea micro, adica pe segmente, nu va aduce nici un rezuktat pentru noi, Pentru voi care impartiti banul, evident cresterile vor fi semnificative. Dar pentru noi, beneficiarii turismului in tara portocalie, fosta rosie, cresterea va fi zero.
Mai lasa gargara, si cartile despre copaci. Mai citeste si tu o carte . Ma scuzi la creierul neted pe care il ai, te-am jignit, stii sa citesti? Sau repeti ce-ti spune fluturul?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei