Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 apr 2010 - Anul XV, nr. 82 (4373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie 2010

Fermierii din judeţ, primii pe ţară la depunerea cererilor pentru subvenţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cultivatorii de teren agricol din judeţul Suceava sunt primii pe ţară la depunerea cererilor pentru subvenţiile pe suprafaţă oferite de Uniunea Europeană, datele centralizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) arătând că până zilele trecute în judeţ fuseseră înregistrate 23.656 de cereri, în timp ce în judeţul de pe locul doi, Olt, abia era contabilizate puţin peste 17.000 de cereri.

Conform estimărilor APIA Suceava, pe baza numărului de cereri de anul trecut, în judeţ sunt în jur de 56.000 de persoane care au dreptul de a beneficia de subvenţiile la hectar. Conform legislaţiei în vigoare, orice sucevean care exploatează un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin un hectar, împărţit în parcele de cel puţin câte 0,3 hectare, poate depune o cerere pentru a încasa subvenţia, care pleacă de la 71,12 euro la hectar, sumă la care se mai pot adaugă bani, în funcţie de specificul terenului şi locul în care se află (zonă de şes sau de munte). Beneficiari pot fi persoanele fizice sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, atât în calitate de proprietari, cât şi de arendaşi, concesionari ori asociaţi administratori.

„Campania de depunere a cererilor a debutat pe 1 martie şi continuă până pe data de 17 mai, fără penalizări. După această dată, până pe 11 iunie, o să mai înregistrăm cereri, însă cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere”, a precizat Angela Coroleucă, noul directorul coordonator al APIA Suceava, după recenta demisie a fostului director Ionel Murariu.

În judeţ sunt deschise opt centre locale ale APIA, unde fermierii sunt chemaţi să depună cereri, funcţie de localităţile unde stau.

Între timp, mulţi dintre cultivatorii de teren încă aşteaptă subvenţiile aferente anului 2009. Conform datelor APIA, subvenţiile au fost virate în contul a puţin peste 22.000 dintre beneficiari, restul, până la 56.000, urmând a putea intra în contul sumelor cuvenite până pe 30 iunie a.c., asta dacă nu se descoperă falsuri în cerile oamenilor ori nu se rezolvă neconcordanţele descoperite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii din judeţ, primii pe ţară la depunerea cererilor pentru subvenţii.
 Vizualizări articol: 1106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fermierii din judeţ, primii pe ţară la depunerea cererilor pentru subvenţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei