Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 apr 2010 - Anul XV, nr. 82 (4373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De ce ei, mereu tot ei?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aţi observat cât de scurtă e „lista scurtă” a semifinalistelor europene? Ea cuprinde cinci ţări, repartizate cât se poate de logic: câte două echipe din Spania, Germania şi Anglia şi câte una din Italia şi Franţa. E drept că Anglia nu este prezentă în Champions’ League, acolo unde în anii din urmă reuşea să apară chiar şi cu trei echipe din patru posibile. Nu-i nimic, are două în Europa League, dintre ele Liverpool fiind favorită cam fără replică la câştigarea trofeului. Parcă şi mai şi decât Barcelona în competiţia supremă. Asta, cel puţin aparent. Fiindcă vorbim totuşi de fotbal, nu ar fi ieşit din comun să avem parte şi de surprize. Iar exemplele vin chiar din recent încheiatele sferturi de finală, când am avut revelaţia de a afla că vorba aia cretină, cum că „cel mai periculos scor e 2-0”, are şi un corolar, ca în legile lui Murphy: „3-0 este cel mai periculos scor”! Dacă asta s-ar fi întâmplat unei echipe româneşti, probabil că primele vorbe care ne-ar fi venit pe limbă ar fi fost înjurături, urmate de destituirea imediată a antrenorului şi, desigur, de încercarea de a afla care „a pus botul” la banii lui Bayern, că doar nu poţi rata calificarea când ai nevoie de 1-0, conduci pe la o bucată chiar cu 3-0, iar în final te trezeşti eliminat. Poate că ţineţi minte, după meciul tur scrisesem că pentru nemţi „Teatrul viselor” va deveni în retur „Teatrul de coşmar”. Aşa a şi fost, dar timp de numai 40 de minute. De unde şi ideea că Doamne fereşte de o finală Bayern – Barcelona, mai ales că se joacă pe „Bernabeu”, acolo unde Barca se simte, cred, mai în deplasare decât dacă s-ar juca pe „Allianz Arena”!

Iar dacă am ajuns la „Bernabeu”, daţi-mi voie să vă reamintesc că diseară are loc returul lui „El clasico”, meciul decisiv pentru titlu. În tur, ne-a bătut Barca cu 1-0, într-un meci în care noi am dominat, dar cam fără folos. Între timp, Realul a fost eliminat şi din Copa del Rey, şi din Champions’ League. Ăsta s-ar putea să ne fie atuul, faptul că noi ne-am concentrat pe câştigarea campionatului, în timp ce pentru Barca s-ar putea ca prioritatea să fie Champions’ League. Aţi mai auzit pe undeva vorbe asemănătoare, de genul „lăsaţi-ne să ne pregătim pentru Liga Campionilor!”? Scorul pe care merg eu e 2-1, poate chiar 3-1. Urmărind acest meci, veţi găsi, cred, şi răspunsul la întrebarea din titlu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce ei, mereu tot ei?.
 Vizualizări articol: 900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
De ce ei, mereu tot ei?3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei