Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2010 - Anul XV, nr. 54 (4345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cadouri din suflet

Două familii extrem de sărace, ajutate de angajaţii Direcţiei Silvice Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru două familii foarte sărace, din judeţul Suceava, sărbătorile de Paşti vor fi ceva mai îmbelşugate, graţie ajutorului necondiţionat oferit de un grup de 40 de salariaţi din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

La iniţiativa celor din cadrul biroului de Pază a pădurilor şi cu sprijinul conducerii Direcţiei Silvice Suceava, toţi salariaţii din cadrul sediului administrativ central au donat diverse sume de bani şi au adunat haine pentru copii, femei şi bărbaţi, pentru a fi oferite unor familii nevoiaşe din judeţ.

“În total s-au strâns 1500 de lei şi 25 de saci cu haine pentru copii şi adulţi. Din banii adunaţi am cumpărat de la un supermarket alimente necesare în orice familie – ulei, făină, mălai, zahăr, orez, dar şi fructe, pe care le-am dus unor familii foarte sărace, pe care le-am găsit cu ajutorul primăriilor din judeţ”, a spus Cezar Tulbure, unul dintre iniţiatorii campaniei de ajutorare a familiilor sărace.

Bunurile alimentare şi vestimentare strânse de silvicultorii suceveni au fost oferite joi unor familii din Adâncata şi Breaza.

 

Viaţa la lumina lumânării

Astfel, în Adâncata, ajutoarele au fost acordate familiei lui Vasile Mihai, care nu are nici un venit. Zece persoane (doi adulţi şi opt copii, din care unul în scaun cu rotile) locuiesc într-o căsuţă care nu are curent, întreaga familie trăind la lumina lumânărilor şi a lămpii cu gaz.

O altă familie care va avea asigurate bucatele pe care să le pună pe masă de Paşti, dar şi până atunci, precum şi hainele necesare celor mici, dar şi celor mari este a Danielei Macovei, din Breaza, care are şase copii şi nici un serviciu care să le aducă un venit constant.

În plus, femeia, bărbatul ei şi cei şase copii împart casa în care trăiesc cu încă o familie de cinci persoane, din care trei copii. Practic, cele două familii, de 13 persoane, îşi duc viaţa în doar două camere, la lumina lumânărilor, pentru că locuinţa nu le este racordată la reţeaua de electricitate.

“Te strânge în spate când mergi la ei în casă şi vezi în ce condiţii pot să trăiască aceste familii. Noi ne mai plângem că nu avem una sau alta, dar abia după ce mergi acolo îţi dai seama cum e să nu ai nimic. Sperăm să le fie de folos ce le-am dăruit şi să le dea Dumnezeu sănătate”, a adăugat Cezar Tulbure, şeful biroului de Pază din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, impresionat de sărăcia lucie în care trăiesc cele două familii.

Cei care au strâns acum ajutoare vor să iniţieze o campanie de ajutorare a familiilor sărace la nivelul întregii Direcţii Silvice, adică la toate ocoalele silvice din judeţ, pentru ca numărul familiilor sărace care să fie sprijinite prin acest efort comun să fie şi mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două familii extrem de sărace, ajutate de angajaţii Direcţiei Silvice Suceava.
 Vizualizări articol: 3619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Două familii extrem de sărace, ajutate de angajaţii Direcţiei Silvice Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei