Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2010 - Anul XV, nr. 54 (4345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Confederaţia "Cartel Alfa": Disponibilizaţii de la CFR sunt discriminaţi

Duminică, 7 Martie 2010 (19:35:50)

Reprezentanţii "Cartel Alfa" susţin că este nedrept ca cei 10.300 de disponibilizaţi de la CFR să fie sancţionaţi de două ori, atât prin pierderea locului de muncă, cât şi prin restrângerea cu opt-nouă luni a perioadei de acordare a venitului de completare şi consideră că aceştia sunt discriminaţi.

"Confederaţia Naţională Sindicală «Cartel Alfa» consideră că este profund nedrept ca salariaţii din domeniul feroviar să fie sancţionaţi de două ori, respectiv prin pierderea locului de muncă - începând cu 06.03.2010 sunt disponibilizaţi de la CFR prin concediere colectivă 10.000 de salariaţi -, dar şi prin restrângerea cu 8-9 luni a perioadei de acordare a venitului de completare asigurat din fondurile de şomaj ale Ministerului Muncii. Se comite astfel o mare nedreptate care trebuie îndreptată în cel mai scurt timp", se arată într-un comunicat de duminică.

Sindicaliştii "Cartel Alfa" precizează că prin articolul 8 al OG 9/2010 este limitată perioada maximă de acordare a venitului de completare la 15 luni, considerând această măsură "neavenită, arbitrară şi discriminatorie".

"Comparativ, O.G. nr. 8/2003 şi O.G. nr. 116/2006 stabileau o perioadă maximă de acordare a venitului de completare de 24 de luni, această măsură aplicându-se chiar pe fondul unui context economico-social incomparabil mai bun decât cel actual. În actualul context însă, în plină criză economică internă şi internaţională, cu atât mai mult este necesar ca Guvernul să reglementeze acordarea unor măsuri de protecţie socială întărite, în nici un caz diminuate", scriu reprezentanţii "Cartel Alfa".

Confederaţia sindicală cere Guvernului să acorde angajaţilor ce vor fi disponibilizaţi, inclusiv celor din domeniul feroviar, venituri de completare pe o perioadă de 20-24 de luni.

"Demersul nostru este justificat în condiţiile în care în acest an urmează a avea loc noi disponibilizări colective, în diverse domenii sau sectoare economice precum minerit, energie şi altele, sectoare cărora, în mod tradiţional, li se asigură plata venitului de completare (din aceaşi sursă) pentru o perioadă de 24 de luni", precizează reprezentanţii "Cartel Alfa".

Totodată, sindicaliştii susţin că măsura reparatorie ar putea fi acceptată de Executiv pentru că, potrivit OG 116/2006 şi OG 9/2010, plata venitului de completare se face din bugetul asigurărilor de şomaj şi nu este condiţionată de domeniul de activitate din care provine personalul disponibilizat, de voinţa sau bonitatea angajatorului care a făcut disponibilizarea colectivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Confederaţia "Cartel Alfa": Disponibilizaţii de la CFR sunt discriminaţi.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Confederaţia "Cartel Alfa": Disponibilizaţii de la CFR sunt discriminaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei