Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2010 - Anul XV, nr. 54 (4345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ilegalităţi

Afaceri de miliarde de lei vechi cu material lemnos, acoperite cu acte false

Patru administratori ai unor firme care au ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos sunt acuzaţi că au făcut afaceri de miliarde de lei vechi, folosindu-se de acte falsificate.

Zilele trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au început urmărirea penală împotriva celor patru, Mihai N., în vârstă de 45 de ani, din comuna Boroaia, Petrea G., de 35 de ani, şi Grigore N., de 48 de ani, ambii din comuna Mălini, şi Vasilică A., în vârstă de 37 de ani, din Comăneşti, judeţul Bacău.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cei patru, în perioada martie-iunie 2008, au procurat, falsificat şi pus în circulaţie documente cu regim special pentru transportul materialelor lemnoase, facturi şi chitanţe fiscale pe care le-au folosit pentru justificarea provenienţei unei cantităţi de aproximativ 1500 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 325.619 lei (3.256.190.000 lei vechi), comercializat de societăţile lor.

Pe lângă cei patru administratori de firme, procurorii fălticeni au început urmărirea penală şi faţă de alte două persoane, Sorin P., de 54 de ani, din comuna nemţeană Tarcău, şi Mariana N., de 35 de ani, din comuna Boroaia, care de asemenea au procurat, falsificat şi pus în circulaţie documente fiscale.

„Infracţiunile au fost săvârşite în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate statului de către societăţile administrate de cei mai sus numiţi, prejudiciul total cauzat fiind de 52.100 lei”, precizează poliţia.

În sarcina celor şase învinuiţi au fost reţinute nu mai puţin de 18 infracţiuni economice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri de miliarde de lei vechi cu material lemnos, acoperite cu acte false.
 Vizualizări articol: 3521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Afaceri de miliarde de lei vechi cu material lemnos, acoperite cu acte false4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lacomia si inconstienta ! trimis de
( 7 mar 2010, 18:44:08
Cine lucreaza in domeniul exploatari lemnului trebuie sa fie foarte echilibrat pentru a se feri de tentatiile care te pot duce la fapte precum cele din articolul mai sus prezentat. Mai devreme sau mai tarziu cei care au facut sau mai fac inca incalcari a legii nu vor scapa nesanctionati. Afacerile cu material lemnos au propulsat pe uni care au doar cateva clase nici macar scoala generala nu au terminat . In aceste conditii este si firesc sa eludeze legea si sa aplice legea junglei pentru ca un om needucat nu se gandeste la consecinte ci numai la propriul buzunar. Ar fi curios de vazut toti cei care au facut averi din exploatarea lemnului daca nu au incalcat si legea sub diverse moduri. O fi padurea mare si verde si tacuta dar trebuie sa aiba grija cineva de ia sa nu fie tratata drept ca o jungla. S-au poate chiar paznicul la oi este ,,LUPUL".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei