Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2010 - Anul XV, nr. 54 (4345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Barbu: La un referendum de schimbare a preşedintelui Senatului, Geoană "ar zbura" în secunda doi

Duminică, 7 Martie 2010 (20:22:40)

Deputatul PDL Sulfina Barbu afirmă, într-un comunicat de presă, că Mircea Geoană a încălcat grav şi repetat Constituţia ca preşedinte al Senatului şi apreciază că, dacă s-ar face un referendum pentru schimbarea acestuia din funcţie, reprezentantul PSD "ar zbura în secunda doi".

Sulfina Barbu a susţinut că, "de la începutul sesiunii parlamentare, preşedintele Senatului a încalcat grav şi repetat Constituţia, opunându-se făţiş aplicării voinţei suverane a românilor, manifestată prin votul de la referendumul pentru unicameral şi reducerea numărului de parlamentari".

"Dacă românii ar fi puşi să aleagă între păstrarea actualului preşedinte al Senatului şi transpunerea în realitate a votului lor pentru unicameral şi reducerea parlamentarilor, Geoană ar zbura în secunda doi de la conducerea Senatului", a precizat Barbu.

Deputatul PDL a completat că Legea fundamentală nu "acoperă" situatiile în care preşedintele Senatului poate fi sancţionat, pentru că "nimeni nu şi-a închipuit că al doilea om în stat s-ar putea opune voinţei legal-constituţional manifestate de către cetăţeni".

"Pentru preşedintele României există situaţia sancţionării prin referendum. Dar pentru vicepreşedintele României, cum de altfel îi place domnului Geoană să se autointituleze, ce fel de sancţiune există, când acesta încalcă grav Constituţia? Cum poate fi sancţionat domnul Geoana pentru că se opune cu zâmbetul pe buze aplicării rezultatului referendumului din noiembrie?", s-a întrebat Barbu.

Ea a opinat că funcţia de preşedinte al Senatului este pentru Mircea Geoană o recompensă politică pentru a bloca aplicarea "votului românilor de la referendumul din noiembrie".

PDL a depus, joi, o cerere de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul grupului, Constantin Igaş, a precizat că solicitarea este semnată de 57 de senatori, majoritatea fiind de la PDL, dar şi şapte independenţi şi doi ai UDMR. Liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igaş, a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că în urma refuzului de a supune la vot cererea independenţilor privind locurile în comisii, PDL va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană (PSD) din funcţia de preşedinte al Senatului.

Propunerea PDL privind înfiinţarea Comisiei de revizuire a Constituţiei a fost respinsă, în februarie, în Birourile Permanente al Senatului şi Camerei Deputaţilor, reprezentanţii PNL şi PSD votând împotriva acesteia, a anunţat liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu. Secretarul Senatului Orest Onofrei (PDL) a declarat că în Birourile Permanente reunite s-a decis amânarea includerii pe ordinea de zi a Camerelor a înfiinţării Comisiei de revizuire a Constituţiei, fiind "o chichiţă procedurală" folosită de reprezentanţii opoziţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barbu: La un referendum de schimbare a preşedintelui Senatului, Geoană "ar zbura" în secunda doi.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Barbu: La un referendum de schimbare a preşedintelui Senatului, Geoană "ar zbura" în secunda doi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar la... trimis de
( 8 mar 2010, 12:18:26
Dar la un referendum privind reducerea ministerelor si schimbarea lui Emil Boc cu toti ministrii sai oare cum ar raspunde cetatenii?
Cum de cei ce sunt acum la putere se gandesc numai la referendumuri de genul : asa-i ca trebuie sa...? De ce este atat de inexistenta celebra societate civila, cu puzderia ei de ONG-uri active numai in campaniile electorale? Orice referendum, initiat de o societate civila unita, responsabila si neangajata politic, ar fi cu rezultate extrem de incomode pentru puterea actuala care prin dna S. Barbu, de data asta, isi numara adversarii ca la box.Nu cred c-ar trebui mai mult de 2 secunde pentru a disparea multi, foarte multi, dintre acesti puternici ai zilei, inclusiv doamna Sulfina Barbu!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei