Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2010 - Anul XV, nr. 54 (4345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La mare căutare

Tichetele din programul Rabla, epuizate în câteva zile de centrele de colectare din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Programul „Rabla”, cu noile prevederi intrate în vigoare din acest an, a stârnit un deosebit interes şi la Suceava, indiferent dacă au sau nu bani de o nouă maşină, proprietarii vechilor autoturisme având de câştigat. Anunţurile de mică publicitate din presa locală ori cele online abundă de ofertele celor dispuşi să-şi vândă tichetele în valoare de 3.800 de lei, totodată apărând şi intermediari, care încearcă să facă o afacere din comercializarea acestor vouchere.

 

La centrele autorizate care primesc voucherele de 3.800 de lei emise de Administraţia Fondului de Mediu se lucrează la foc continuu atâta timp cât există tichete.

„Mai întâi, de pe 22 februarie, am avut o sută de vouchere, pe care le-am epuizat, iar de câteva zile am mai primit o tranşă de o sută. Avem, zilnic, 10-15 maşini aduse pentru acest program, mai multe nici nu am putea primi într-o zi. În două, cel mult trei zile, epuizăm şi această a doua tranşă”, ne-a declarat, ieri, Doru Drob, administrator al SC Com Remat SRL. În curtea acestei societăţi stau, una lângă alta, zeci de Dacii vechi, în majoritate modele 1.300 şi 1.310, care, în câteva zile, vor fi transformate în mormane de fier vechi.

„90% din maşinile aduse la noi pentru programul Rabla sunt Dacii. În rest, am mai avut modele vechi de VW Golf şi Passat, Ford, un Renault 21, un Trabant şi o Lada”, ne-a spus Doru Drob.

 

Voucherele emise de Administraţia Fondului de Mediu, aproape epuizate

El a precizat că cele 40.000 de tichete alocate iniţial la nivel naţional persoanelor fizice în cadrul acestui program au fost epuizate, recent alte 10.000 de tichete destinate iniţial persoanelor juridice au fost redistribuite celor fizice şi, probabil, în curând, alte 10.000 destinate iniţial maşinilor înscrise pe societăţi vor avea aceeaşi direcţie. Oricum, cele mai multe vouchere au fost deja distribuite la punctele de colectare autorizate din ţară, probabil până la finele lunii Administraţia Fondului de Mediu urmând a-şi epuiza tichetele.

La un alt punct de colectare din Suceava, aparţinând SC Alin For You SRL, din tranşa de  o sută de vouchere venite recent, ieri, aproape 70 erau deja date, ultimii clienţi mai fiind aşteptaţi în aceste zile.

 

Comerţul de vouchere, încă în faza de tatonări

După cum se ştie, conform actualelor prevederi legale, un cumpărător de maşină nouă poate folosi trei astfel de vouchere, cu condiţia ca măcar unul să îi aparţină. Această noutate a dezvoltat imediat o afacere, foarte mulţi dintre cei care au scăpat de maşinile vechi şi care nu mai intenţionează să-şi achiziţioneze alta căutând să-şi dea tichetele pe cât mai mulţi bani. Cum oferta este bogată, iar fiecare ţine la preţ, deocamdată vânzările şi cumpărările sunt încă reduse.

„Ele sunt valabile până pe 23 noiembrie, astfel că la acest moment posesorii de tichete nu prea lasă din preţ, iar cumpărătorii nu sunt dispuşi să ofere cât cer aceştia”, a precizat Doru Drob.

 

Au apărut bişniţarii de vouchere

De o perioadă de timp, la mica publicitate a ziarelor locale şi pe site-urile online, numeroşi suceveni încearcă să-şi vândă voucherele. Pe unul dintre norocoşi care a reuşit deja să-şi vândă tichetul l-am găsit ieri.

„Tocmai am găsit un client, care mi-a dat 1.500 de lei. Sunt mulţumit, cred că e un preţ corect. Am fost contactat până acum de mai mulţi dealeri, care caută să cumpere cât mai multe, însă dădeau între 200 şi 250 de euro la bucată, şi nu se merită”, ne-a spus Ionuţ Chirimbuţă, dezvăluind ceea ce se ştie deja, că există mai multe persoane care încearcă că cumpere vouchere la un preţ cât mai mic şi să le vândă, peste câtea luni, cu multe sute de lei în plus. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tichetele din programul Rabla, epuizate în câteva zile de centrele de colectare din Suceava.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Tichetele din programul Rabla, epuizate în câteva zile de centrele de colectare din Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O sa vanda un rahoat trimis de
( 7 mar 2010, 11:46:52
la cum merge ec,onomia acum, in cateva luni o sa le vanda cu mai putin de 200eur bucata. au fost deja casate 20.ooo de rable dar doar 300cumparate noi....oare nu se intelege nimic din asta? 20mi de vouchere circula de nebune intre samsari si intermediari....nu le va cumpara nimeni

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei