Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mar 2010 - Anul XV, nr. 53 (4344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prinşi cu ocaua mică

Zeci de agenţi economici au „uitat” să se declare plătitori de TVA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de agenţi economici din judeţ nu s-au înregistrat ca plătitori de TVA, deşi au depăşit plafonul de 35.000 de euro până la care sunt scutiţi de aceste obligaţii. În toate aceste cazuri, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a început procedurile pentru stabilirea sumelor ce trebuie virate către bugetul de stat.

 

Majoritatea agenţilor economici care nu au respectat prevederile legale cu privire la plata TVA-ului au explicat că nu erau la curent cu suma limită până la care erau scutiţi de aceste obligaţii fiscale. Confuzia se pare că a plecat de la modificările survenite la începutul anului 2007. Dacă până pe 31 decembrie 2006 scutirile de la plata TVA se aplicau pentru un plafon de 200.000 de lei, de la 1 ianuarie 2007 acest plafon a coborât la 35.000 de euro, cuantum care se menţine şi acum la cursul din momentul aderării României la Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă aproximativ 118.000 de lei.

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava spun că până în prezent au fost depistaţi 46 de agenţi economici care nu s-au înregistrat ca plătitori de TVA după depăşirea plafonului de 35.000 de euro. Constatările au determinat conducerea DGFP Suceava să efectueze controale amănunţite pentru fiecare caz în parte.

În patru situaţii, lucrurile s-au şi clarificat, iar suma totală de plată stabilită pentru cei patru agenţi economici se ridică la peste 150.000 de lei. Dacă pentru trei dintre aceste societăţi este vorba de sume de ordinul a câteva mii de lei, în cazul unui alt agent economic s-au stabilit obligaţii de plată de 130.000 de lei, dintre care aproape 30.000 de lei înseamnă numai majorări de întârziere.

„Îi atenţionăm pe toţi agenţii economici să se pună la curent cu toate modificările legislative, pentru a nu fi puşi în situaţia de a plăti sume importante rezultând din majorările de întârziere sau, mai grav, să se ajungă la blocări de conturi”, a declarat Petrică Ropotă, directorul coordonator al DGFP Suceava.

În afara sumelor stabilite de inspectorii fiscali ca obligaţii de plată, agenţii economici se vor alege şi cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de agenţi economici au „uitat” să se declare plătitori de TVA.
 Vizualizări articol: 1519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de agenţi economici au „uitat” să se declare plătitori de TVA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei